ANNONS

Lantbröd i långpanna

/

Godmorgon vänner!

En av veckans härligaste dagar är här. Så glad för helg. Jag vaknade hutlöst tidigt och kände att nu ska jag nog baka bröd så det står härliga till. Har gjort 2 olika sorter och sen hann jag med och göra granola också. Man är ruskigt effektiv när hela huset sover och jag får baka på nedervåningen. Gjorde faktiskt degen för hand idag och det blev så himla bra!

Dagen bjuder på hemmafix, ska pynta klart till advent bl a och göra klart med våra skrivbord. Dom står här nere i vardagsrummet nu och tar en massa plats.

LANTBRÖD I LÅNGPANNA

3 ½ dl vatten
1/2 pkt jäst
2 msk honung
1½ tsk salt
7-8 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Värm vatten till 37 grader. Sätt ugnen på 200 grader.

2) Smula i hästen i en bunke, häll i lite av vattnet så jästen löser upp sig. Ha sedan i resten av vattnet, honung och salt. Blanda runt.

3) Häll sedan i mjölet i omgångar, degen kommer vara lite kladdig när allt mjöl är i, det är i sin ordning.

4) Stjälp upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper, formen ska vara ca 20×30 cm i omkrets. Pudra med vetemjöl över och pressa ut den försiktigt i formen. Den ska bredas ut över hela. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.

5) Skär några snitt och grädda sedan på 200 grader i 15-20 min. Brödet ska ha en innertemp på ca 94 grader. Låt stå en stund innan du skär upp det.

Tips:Vill du ha hårdare yta på brödet är mitt tips att du sprayar brödet med vatten innan du ställer det i ugnen. Man kan också ha en plåt med vatten i botten av ugnen för en hårdare skorpa på brödet. 

Se hit!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härliga recept här nedan:

Bröd i långpanna

Långpannebröd med havregryn, chia & solrosfrön

10 minuters frallor

Honungsfrallor

Vi hörs sen igen! Ha en fin lördag om du inte kikar in mer idag.

Kram Nina

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00