Smörstekt torskrygg med potatis och palsternacksmos

Godmorgon!

Här är man uppe med tuppen, kanske inte konstigt med tanke på att man somnade hela 3 timmar mitt på dagen igår.

Nåväl, idag kickar jag igång dagen med ett recept. Det var ett tag sen nu, har ju haft lite julledigt och faktiskt inte skapat så mycket recept under den. Men nu så är det dags att sätta igång igen. Först ut är en fiskrätt faktiskt, jag själv älskar fisk och föredrar ofta det t ex när vi äter på restaurang. Jag är en riktig fisktjej och kommer från en familj där vi alltid ätit fisk. Pappa har te x fiskat massor och många är gångerna som jag fått vara med honom på fisketurerna. Minns hur läskigt det var första gången han visade mig hur man rensade fisk, till slut lärde jag mig själv hur man gjorde.

Här ska du få recept på en jättefin och god torskrygg med ett spännande mos som jag absolut tycker att du ska testa. Den blev sååå otroligt god alltså! Lite söt smak och väldigt krämig och härlig.

7C626100-0813-4626-9102-A223FA487352

TORSKRYGG MED HEMGJORD POTATIS & PALSTERNACKSMOS, 4 port

400 g palsternacka

400 g potatis

100 g smör

1,5 -2 dl grädde (beroende på vad du vill ha för konsistens)

ca 1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

600 g torskrygg (+ salt & peppar)

Gör såhär:

1) Skala och hacka potatisen och palsternackorna, koka i lite saltat vatten i ca 20 min. De ska mjukna.

2) Häll av vattnet. Mosa allt till ett mos med potatisstomp eller så tar du bara din elvisp och vispar runt i kastrullen.

3) Ha i smöret så det får smälta med den varma potatisen och palsternackan. Häll sedan i grädden och vispa runt tills du har ett härligt mos. Smaka av med salt och peppar. Håll den varm.

4) Salta och peppra fisken runtom. Den ska vara tinad om den är fryst. Värm en stekpanna och ha i 1 msk neutral olja och ca 25 g äkta smör. Stek fisken runtom på hög värme ca 1-2 minuter. Sänk sedan värmen och stek i ca 5 minuter till. När en torskrygg är perfekt har den en innertemperatur på 56 grader.

5) Servera med stekta sparrisar och grönsaker. Du kan också göra en magisk kall sås till på 2 dl gräddfil, 1/2 schalottenlök, 1/2 knippa färsk klippt dill, 1 msk honung och 1/2 burk stenbitsrom.

PS: Klicka gärna i det lilla hjärtat under inlägget om du gillar receptet.

Se hit!

Kolla in dessa ljuvliga fiskrätter också:

Torskrygg med serrano, parmesan & bacontäcke

Smörstekt torsk med lenaste champinjonsåsen

Fiskpaket med bacon och parmesan

Brieostbakad torskrygg

Fiskgratäng med bearnaisesås

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

221
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Glömsk och huvudvärk

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x