Veckomatsedel HELG – Pasta Carbonara

Hej!

Japp, dags för en härlig helgmatsedel då! Som vanligt tipsar jag om förrätt, varmrätt och efterrätt så kanske ni får lite inspiration på vad ni skulle vilja äta.

FREDAG

FÖRRÄTT: Varma tunnbrödsrullar

VARMRÄTT: Planksteksgratäng

EFTERRÄTT: Banan & Chokladpaj

 

LÖRDAG

FÖRRÄTT: Crispy Avocado

VARMRÄTT: Benjamin Ingrossos Pasta Carbonara

400 g pasta

200 g griskind el. pancetta (jag tog rökt skinka då det var minsting som skulle äta)

120 g pecorinoost (jag tog parmesan)

2 ägg

4 äggulor

Svartpeppar

Gör såhär:

1) Fyll en stor kastrull med vatten, salta.

2) Skär bort ev svål på fläsket. Strimla i bitar.

3) Riv pecorinon (parmesanen). Vispa ihop ägg och äggulor. Häll i osten, vispa fluffigt.

4) Stek fläsket krispigt, peppra.

5) Koka pastan al dente, häll av pastan men spar 3 dl av pastavattnet.

6) Blanda sedan pasta, fläsk (skinka) och äggblandningen. Red med pastavattnet tills du har en krämig carbonara. Toppa med svartpeppar.

EFTERRÄTT: Hemgjord supergod karamellglass

 

SÖNDAG

FÖRRÄTT: Minipizzor med dadlar och lökkräm

VARMRÄTT: Koreansk biff

EFTERRÄTT: Underbar ananaspaj

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

45
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 3604.jpg

Nästa inlägg

Skönaste skorna i hela världen

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x