ANNONS

Veckomatsedel HELG – Pasta Carbonara

/

Hej!

Japp, dags för en härlig helgmatsedel då! Som vanligt tipsar jag om förrätt, varmrätt och efterrätt så kanske ni får lite inspiration på vad ni skulle vilja äta.

FREDAG

FÖRRÄTT: Varma tunnbrödsrullar

VARMRÄTT: Planksteksgratäng

EFTERRÄTT: Banan & Chokladpaj

LÖRDAG

FÖRRÄTT: Crispy Avocado

VARMRÄTT: Benjamin Ingrossos Pasta Carbonara

400 g pasta

200 g griskind el. pancetta (jag tog rökt skinka då det var minsting som skulle äta)

120 g pecorinoost (jag tog parmesan)

2 ägg

4 äggulor

Svartpeppar

Gör såhär:

1) Fyll en stor kastrull med vatten, salta.

2) Skär bort ev svål på fläsket. Strimla i bitar.

3) Riv pecorinon (parmesanen). Vispa ihop ägg och äggulor. Häll i osten, vispa fluffigt.

4) Stek fläsket krispigt, peppra.

5) Koka pastan al dente, häll av pastan men spar 3 dl av pastavattnet.

6) Blanda sedan pasta, fläsk (skinka) och äggblandningen. Red med pastavattnet tills du har en krämig carbonara. Toppa med svartpeppar.

EFTERRÄTT: Hemgjord supergod karamellglass

SÖNDAG

FÖRRÄTT:

Minipizzor med dadlar och lökkräm

VARMRÄTT: Koreansk biff

EFTERRÄTT: Underbar ananaspaj

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg 

HÄR

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00