Veckomatsedel

Godmorgon raringar! Här är man uppe med tuppen men klockan har ändå hunnit bli ”mycket”. Haha, klockan har ju flyttats så allt är lite virrigt såhär till en början. Här kickar jag igång denna sköna Söndag med en veckomatsedel. Denna veckan blir en pastavecka, tyckte det kunde passa med enkelt & gott. Kom ihåg att du kan variera din pasta. När jag vill äta nyttigare pasta köper jag linspasta, rårispasta och kikärtspasta. Det är minst lika gott!
MÅNDAG: Krämig köttfärs & bacongratäng
TISDAG: Krämig laxpasta med citron
ONSDAG: Grillad kyckling med grekisk pastasallad och tzatziki
TORSDAG: Krämig skinkpasta med västerbottensost 180 g x 2 strimlad rökt skinka (jag köpte på ICA) 1 lök 2 msk tomatpure 1 msk dijon senap 2 msk majsredning 3 dl mjölk 2 tsk paprikapulver 2 vitlöksklyftor 1 1/2 dl riven västerbottensost 1 dl pastavatten Salt & peppar 500 g pasta Gör såhär: 1) Hacka löken och stek den mjuk i lite olja. Ha i den strimlade skinkan och låt den steka med i några minuter. 2) Ha i tomatpure, dijonsenap, paprikakrydda, pressa i vitlöksklyftorna och rör om. 3) Häll i mjölken, spara 1/2 dl och häll det i ett glas. Ha i majsredning i glaset och rör om tills allt lösts upp, häll i det. Rör om. Nu ska det bli en simmig lite krämigare röra. Tips: Om det blir för krämigt, ha i lite mer mjölk. Blir det för ”vattnigt” – blanda mer majsredning och mjölk och ha i. 4) Riv osten och ha i den. Rör om tills allt smält ned. 5) Koka pastan enligt anvisning, spara 1 dl av pastavattnet (detta om du kokar vanlig pasta då det finns stärkelse i vattnet), häll i pastan i skinkröran och rör om. Häll i pastavattnet och rör om igen. 6) Riv på lite mer Västerbottensost innan servering.
FREDAG: Fläskfile och kantarellpasta
Img 2317.jpg
VECKANS GOTTA: ”Rör ihop” kaka med jordgubbar Gillar du recepten får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget. Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR Kram Nina
51
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jonna
Jonna
1 year ago

Älskar dina veckomatsedlar med bilder på de goda rätterna.

niiinis
niiinis
Reply to  Jonna
1 year ago

Åh vad roligt! Tack! 💕

Img 2219.jpg

Nästa inlägg

Dukning till påsk

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x