ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ris och kasslerlåda

/

Kassler såg jag var hyfsat billigt på ICA fortfarande, annars har ju priserna på mat skjutit i höjden. Detta är en gammal favorit som tål att tipsas om igen. Ett härligt recept som hela familjen gillar, denna svänger du snabbt ihop i en ugnsform. Doften hemma när man lagar denna är himmelsk, snålvattnet riktigt rinner.

Ris & kasslerlåda, 4 p

6 portioner kokt ris

600 g kassler

1 gul lök

1 dl creme fraiche (av valfri fetthalt)

2 dl grädde (av valfri fetthalt)

1 dl färskost (typ Philadelphia)

0,75 dl chilisås

1 msk dijonsenap

Salt & peppar

2-3 dl riven ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar. Skär kasslern i tärningar. Skala och hacka löken. Blanda allt: ris, kassler och lök i en ugnsfast form.

2) Blanda creme fraiche, färskost, grädde, chilisås, dijonsenap och kryddor i en bunke. Häll över det i den ugnsfasta formen, blanda ut allt.

3) Strö på osten uppepå och skjuts in i ugnen i ca 15 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad.

Smaklig spis! 😋

Kika gärna på dessa härliga recept med kassler:

Lyxig kasslergratäng, recept HÄR.

Herrgårdskassler, recept HÄR.

Kassler & broccoligratäng, recept HÄR.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00