LYXIG KASSLERGRATÄNG
Dags för recept igen. Kassler var superbilligt på vårt ICA så jag köpte en rejäl och fin bit och tänkte att nu ska här lagas något riktigt gott. Jag kände för en gratäng av något slag. Japp, det fick det bli. En riktigt supergod kasslergratäng, denna bara måste du testa!
KASSLERGRATÄNG, 4 p
Minst 600 g kassler
3 stora tomater
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
3 dl grädde (valfri fetthalt)
1 dl chilisås
2 msk dijonsenap
1/2 kruka färsk timjan
1 förpackning Valios vitlöksost
Salt & svartpeppar
2 tsk Torkad basilika
3 dl riven prästost (eller någon annan god ost)
Gör såhär:
1) Skiva kasslern i ca 1/2 cm breda skivor. Putsa den lite om du vill. Stek på hög värme i smör tills de fått lite färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en ugnsfast form.
2) Skiva tomaterna och lägg en skiva tomat mellan varje kasslerbit. Salta & peppra och ha på torkad basilika.
3) Blanda en röra på creme fraiche, grädde, hackad timjan, vitlöksost, chilisås, dijonsenap och salt & peppar. Häll över kasslern.
4) Toppa med osten, salta och peppra lite ovanpå och så skjuts in i ugnen på 225 gradig varmluft.
Ät det med ris och förslagsvis en grönsallad. Sååå sååå gott. Milo mumsade två portioner och sa ”Mamma, det här måste vi laga ofta”. Tony var lyrisk. Riktigt bra betyg! som sagt, du måste testa!
Tips: Byt ut kassler mot fläskfilé, minst lika gott det.
Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄRFölj mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄRFölj mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR