HERRGÅRDSKASSLER & VECKANS MAT
Hej hej!
Hoppas ni njuter av den här lediga Söndagen allt ni orkar. Här rensas det för fullt, eller mest Tony…. jag har huserat i köket och lagat lunch åt oss. Idag blev det en Herrgårdskassler som blev så himla god, den måste du testa!
MÅNDAG
HERRGÅRDSKASSLER, 4 port
HÄR har du ett annat jättegott kasslerrecept.
600 g kassler
4 dl creme fraiche
3 msk hackad persilja
2 tsk dijonsenap
4 dl riven herrgårdsost eller en ost Du gillar, Västerbottenost är supergott
2 vitlöksklyftor
Ca 10 skivor rökt skinka
Gör såhär:
1) Skiva kasslern i ca 1 cm tjocka skivor, salta (försiktigt) och peppra. Stek den på hög värme så den får färg ordentligt. Lägg i en ugnsfast form.
2) Strimla skinkan och fördela den över kasslern.
3) Blanda creme fraiche, ost, dijonsenap, pressad vitlök, persilja och salt (försiktigt) & peppar.
4) Fördela ut röran uppepå alltihopa. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter. Ställ formen långt ned i ugnen. Ät med ris.
TISDAG:Krämig Kycklinggratäng
ONSDAG:Vegetarisk thaiwok med nudlar
TORSDAG:Mustig Köttfärssoppa
FREDAG: Minismörgåstårtor
VECKANS GOTTA: Smördegsgifflar med äppelröra
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR