Supergoda Vridna Baguetter

Helgtips!

Ett helgtips har du här, lite härliga baguetter till maten kanske? Passar perfekt till Gambas Pil Pil som jag tipsade om igår. Så gott att doppa i oljan som smakar såååå gott. Baguetter är perfekt att bjuda på till olika maträtter, det liksom passar till nästan vad som helst. Jättegott till soppa också. Vi brukar äta dessa baguetter till den HÄR (<klicka för recept) krämiga tomatsoppan. Galet gott! T.o.m. mannen som inte ens gillar tomater doppade för glatta livet. Dessa baguetter är busenkla att göra, enklare än vad man kan tro och goda blir dem. Vridna baguetter ser dessutom godare ut, fråga mig inte varför? ☺️

VRIDNA BAGUETTER, 4 st

25 g jäst

5 dl vatten

2 tsk salt

2 msk olivolja

13 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

Gör såhär:

1) Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en deg.

In med bröddegen i ugnen. Jäs på 30 grader (om du kan) i ca 45 min, annars 90 min i rumstemp.

2) Låt jäsa under bakduk i 90 min.

3) Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den absolut inte. Rör den så lite som möjligt. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Pudra över lite mjöl och låt dem jäsa under duk i cirka 30 minuter till.

4) Ställ en plåt med vatten i botten av ugnen. Grädda på 250 grader i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Svalna sedan på galler utan duk.

Kika på andra härliga brödrecept nedan:

Bröd i långpanna (<klicka för recept)

Lantbröd (<klicka för recept)

Tekakor i långpanna (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

81
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Gampas Pil Pil – Godaste tilltugget

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x