Supergod parmesangratinerad torskrygg

Köket i mitt hjärta!

Eller faktiskt inte, åh vad jag tycker att vi har trångt i vårt kök. Jag håller ibland på att bli galen av platsbrist. Så dåligt med arbetsytor men jag håller på och planerar hur jag ska lösa den biten, måste ju få plats att husera i köket! Älskar arbetsytor och att kunna stå fritt och slamra runt med bunkar och kastruller. I detta kök lagades i alla fall igår en fantastisk parmesangratinerad torskrygg, ni är många som frågat efter fler fiskrecept och här kommer då ett.

Här ser ni mitt lilla kök, har du en bra lösning för ett litet kök och hur man trollar fram arbetsytor så tipsa mig gärna.


Tillbaka till fisken då, det var fenomenalt gott, nästan så man hummade högt när man åt. Kan tipsa dig som kanske har svårt att få i barn (för all del vuxna också) fisk, testa denna, sååå god! Parmesangratinerad torskrygg får i alla fall full pott i betyg här hemma.


Jag har några fiskrätter som jag absolut måste tipsa dig om, dessa nedan är verkligen värda att testa laga. Klicka på länkarna nedan för att få recept.


Smörstekt torskrygg med himmelsk champinjonsås

Barbecuelax med kall dillsås

Världens godaste fiskgratäng med räkor och parmesan

Soft laxtacos


Parmesangratinerad torskrygg, 4 p

Missa inte fiskgratängen (<klicka) som mina barn ätit och skrikit efter sen de var barn, och denna lax med världens godaste krämiga citronsås (<klicka).

600 g torskrygg

Ca 800 g potatis

2 dl riven parmesan

1 dl creme fraiche

1/2 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1 fiskbuljong

Salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Skala potatisen och koka den klar i saltat vatten.

3) Se till att torskryggen är tinad. Lägg bitarna i en oljad ugnsform. Salta och peppra, men var lite försiktig då såsen är rätt salt.

4) I en bunke, blanda riven parmesan, creme fraiche, mjölk, pressa även i vitlöken och smula i fiskbuljongtärningen. Vispa runt lite.

5) Häll allt över fisken och ställ i ugnen för att gratinera i ca 20 min.

6) Servera med pressad potatis.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

132
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene
Helene
5 months ago

På landstället har vi en köksö på hjul (som går att låsa) som vi rullar fram, långsmal för att ha som extra arbetsyta och den kan man fälla ner på sidorna på (omgjort klaffbord) och ställa undan, blir då ca 50 x 30 cm bara ihopfälld.
Sen har jag utdragsskåp där jag har en skiva högst upp på översta hyllan som går att dra ut och ställa ifrån sig saker intill spisen på.

niiinis
niiinis
Reply to  Helene
5 months ago

Men vad smart med köksön på hjul, är ni har byggt den själva eller? 😍😍😍

Mamma till 3
Mamma till 3
5 months ago

Nu såg jag ju inte helheten men på kortsidan av köksön kanske du kan sätta dit en skiva så det blir som en ”klappstol ” . När du inte behöver ytan så viker du ned den och när du behöver så fäller du ut den. Svårt att förklara men du kanske fattar vad jag menar 🤣
Bakade precis kakor från din bok som jag ska bjuda mina brandmän på imorgon 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Mamma till 3
5 months ago

Men jaaa! Varför har jag inte tänkt på det! Nu jädrans får vi sätta oss och rita ihop något bra, bra tips!

Åh vad kul, hoppas dom ska gilla! ❤️😍

Sofia
Sofia
5 months ago

sätt en klaff på gaveln på köksön. Som du kan fälla upp vid behov . Får ju hänga där när man inte behöver den… eller? Du har en händig karl 😉

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
5 months ago

Ja jag fick det tipset, ska verkligen kika på det. 👍🏼

Nästa inlägg

Den här kycklingrätten får familjen och jubla!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x