ANNONS

Julig köttfärsås

Julig köttfärssås

Ja men succé hörni, jag hade ungefär 0% förväntning på detta när jag satte igång. Tänkte bara att jag testar, och blir det alltför hemskt så får jag väl snällt äta upp det själv då. Life of a receptkreatör, man kan inte alltid räkna med att alla ska tycka allt är gott. Det är en vild chansning ibland, som denna köttfärssås. Men jag ska säga dig, att när jag smakade första lilla smakprovet när jag lagade det så golvades jag. Nej men herrejisses i Anderssonskans farstu vad gott det var. Åh vad taggad jag blev verkligen, jag var lite orolig när jag hade i kryddorna men tänkte att det borde gå, det KAN inte bli äckligt, det FÅR inte bli äckligt. Den här kryddblandningen borde på något konstigt sätt gifta sig med varandra.

Missa inte mina 40 populäraste recept på hela sidan.

IMG_7475

Kika gärna på mina 20 populäraste kötträtter, där hittar du mycket smått och gott!

Ser du vad mustig den ser ut? De är precis vad den är också, sån otroligt mustig härlig smak så man vill bara ha mer. Ingen grädde, denna är helt tomatbaserad och det tror jag den måste vara med den kryddsättningen men ska helt klart testa med grädde också nångång, eller cream cheese tror jag mer på när jag tänker efter.

IMG_7480

Jag verkligen ööööste på med parmesan för sältans skull, och umamin såklart. Det blir ju så gott med pasta så det är inte klokt. Ös på du med, så gott! Använder självklart den bästa riven (<klicka) som finns till detta. Knivskarp riv som håller i en hel evighet!

Har massor med fler pastarätter här på sidan, kika gärna på min kategori med PASTA (<klicka).

IMG_7478 IMG_7474 IMG_7479 IMG_7477

Julig köttfärssås

Missa inte min Julmustlimpa (<klicka), missa heller inte mina julmustfrallor (<klicka)

500 g nötfärs
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad basilika
1/2 – 1 msk pepparkakskryddor (kör efter egen smak)
1 1/2 tsk kanel
1 msk rårörssocker
1 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
400 g krossade tomater
2 dl rödvin

salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1. Stek köttfärsen så den blir brynt.

2. Hacka schalottenlökarna, pressa vitlöken och ha i det i färsen. Krydda med alla kryddor, fonden, ha också i tomatpurén och häll i vatten. Rör om och låt puttra i några minuter, så pass länge så vattnet liksom kokat in lite.

3. Ha i krossade tomater, rårörssocker och rödvin, sedan rör du om och låter den puttra i ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Känns det som det blir lite torrt så fyll på med lite vatten.

4. Servera med kokt pasta och massa parmesan. Gott att dricka julmust till faktiskt.

Tips: Byt ut 1/2 dl av vinet mot glögg för ännu mer julig smak!

15 billiga & goda rätter att njuta av

 

Hoppas du hittar massor med inspiration här hos mig. Tack för du delar och uppskattar det jag gör, det gör mig verkligen glad! ❤️

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videosHÄR

Kram Nina

138
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
5 months ago

Nej denna rätt hade jag aldrig vågat laga. Tycker bara 1 krm kanel kan ta över hela rätten här 1 1/2 tsk och 1 msk pepparkakskrydda som också innehåller kanel! Förlåt min förutfattade tankar kan detta verkligen bli gott?

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
5 months ago

Hade ju inte skrivit det om jag inte tyckte det. ☺️

Gunilla
Gunilla
Reply to  Giggi
4 months ago

Det blev svingott!

Gittan Gustafsson
Gittan Gustafsson
5 months ago

Hej Ninni! Är så ledsen, båda mina konton blev kapade och nu kan jag inte kommentera på dina fantastiska recept längre. Ville bara säga tack för alla goda recept och all inspiration ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Gittan Gustafsson
5 months ago

Tack fina snälla du! ❤️

Nästa inlägg

Lucka 6

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x