Semlor i långa rader

I vår familj älskar vi semlor, minsting kanske allra mest. Han älskar det på en ny nivå, så i förrgår det när det var semmeldagen bakade jag självklart semlor här hemma. Testade fram ett nytt recept som blev så inibängens bra alltså, har du haft svårt att lyckas med semmelbullarna så testa då detta recept. Det blev Top notch och så goda semlor av detta recept.

Jag är ju en baknörd av rang ska ni veta. Någon skrev på Instagram och undrade hur jag kunde ha så jämnstora semmelbullar. Skäms nästan haha, men jag väger dom, vill ha dem perfekta. Sån nörd är jag! 😂 Det behöver du absolut inte göra, det duger gott att bara dela degen i 14 delar.

”Semlor” som går snabbt: RULLTÅRTSSEMLOR (<klicka för recept)



Riktigt nöjd då bullarna blev så jämna och fina! Degnörd som jag också är så blev även den 10 poäng, nej men den blev 100 poäng. Har aldrig lyckats så bra med en semmeldeg. Hemligheten är creme fraiche! Alltså wow! Har ju det alltid i mina saffransbullar, visade sig även vara succé i semmelbullar!

Bjuda på semla som efterrätt: VITRINSEMLA (<klicka för recept)


Klassiska semlor, 14 st

Kika även på: 3 semmelhybrider // Lakrits & hallonsemla // Prinsessemlor

100 gr rumsvarmt smör
50 gr jäst
5 dl mjölk
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 1/2 tsk stötta kardemummakärnor
1 dl creme fraiche
Ca 12-13 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

OBS: Tänk på att mjölmängden kan skilja sig åt beroende på mjölsort, kvalitet och ålder på mjölet. När degen släpper degbunkens väggar efter att du bearbetat degen i ca 5 min så är den perfekt.


Pensla med:

1 uppvispat ägg

Fyllning:

500 gr mandelmassa
1 -1,5 dl vispgrädde 
2 msk vaniljsocker
1 dl finhackade mandlar
0,5 dl florsocker

Topping:

1 liter vispgrädde
Florsocker

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37C. Smula ner jästen i en bunke och häll sedan mjölken över och rör om så jästen löses upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, creme fraiche, bakpulver och till sist mjöl och rumsvarmt smör. Kör du i köksassistent så kör du degen i ca 8-10 min. När degen släpper kanterna i bunken efter ca 5 min så är den perfekt, kör den då några minuter till.

3. Täck över bunken och låt jäsa i 30 min.

4. Rulla ca 14 stora bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa 30 minuter till.

5. Pensla bullarna med ägget. Man kan också pensla bullarna med ägget när de kommer ur ugnen, du gör som du vill. Grädda sedan bullarna i ca 10 minuter i 225C tills de får en gyllene färg.


6. Gör fyllningen, blanda samman ingredienserna till en krämig fyllning. Skär av toppen på bullarna efter att de fått svalna helt. Gröp ur den nedersta delen lite och fyll med mandelfyllningen. Spritsa sedan grädde, lägg på locket och pudra med florsocker. Ät och njut!

Magiskt gott om du frågar mig?! Variera gärna fyllningen om du vill. Jag brukar köra vaniljkräm också, min rårörda vaniljkräm (<klicka för recept) som du fixar i ett nafs är himmelskt god i dessa.

Som tur är har jag några semmelbullar kvar så ikväll blir det nog några till efterrätt efter vi ätit middag. Sååå gott! Älskar semmeltider! Ett tips är att spara några semmelbullar i frysen och ta fram när suget pockar på. Annars finns det också enklare vägar att ta, kolla nedan.

Ska det gå snabbt: SEMMELMUFFINS (<klicka för recept)


Vill du inspireras av fler goda recept:

20 supergoda populära mjuka kakor

Goda efterrätter i glas

Mina 10 populäraste brödrecept

Mina 40 populäraste recept på sidan

Över 100 recept på mjuka kakor


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

13
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godaste lättlagade Korvgrytan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x