Innehåller Annonslänk

Stekt fläsk med löksås

Ja frågar ni min man vilken mat han föredrar framför all annan vardagsmat så skulle han svara stekt fläsk med löksås alla dagar i veckan. Han ÄLSKAR det. Och med denna löksås så blir det bara ännu bättre, han säger att det inte finns en godare löksås än min. Eller egentligen min lagade stekt fläsk med löksås. Så då tänkte jag att jag ju måste bjuda dig på receptet på den omtalade löksåsen. Jag kan faktiskt inte annat än hålla med honom, den är riktigt riktigt bra och så god! Till denna omgång stekt fläsk med löksås så råstekte jag potatis. Det ska du få recept på lite senare. Blev så gott, kokt potatis passar givetvis ypperligt också.

Den här löksåsen blir sådär superkrämig och smakar bara himmelskt gott. Min ingrediens i som kanske inte är så vanlig är vitt vin, det sätter en så god och perfekt smak på den så har du inte testat det tidigare, gör det.

Fler goda såser: KLICKA HÄR


Denna råstekta potatis bara måste du göra, herreminjeee så gott det var. Kryddade också med en ny krydda som jag använt så mycket på sistone. Den kommer bli toppen till sommarens alla grillar.


Löksås

1 stor gul lök eller 2 normalstora

25 g smör

2 msk vetemjöl

1 köttbuljongtärning

1/2 dl vitt vin

3 dl vispgrädde

salt & peppar efter smak

Ev mjölk att spä med


Gör såhär:

Jag stekte både löken och potatisen på mitt stekbord (<klicka för produkt) – jag har den stora på 45 cm. Finns även mindre. Älskar det där stekbordet. Får plats med så mycket på det, perfekt att använda både på induktionshäll, vanlig häll, eld eller grill.

1. Skala och skiva löken tunt. Stek den mjuk i smöret.

2. Lägg över den i en kastrull – ha plattan på medelvärme, strö på vetemjöl och rör runt. Smula i köttbuljongtärningen. Häll sedan på grädden och vitt vin. Rör runt och koka upp tills du har en krämig sås, är såsen för bastant kan du bara fylla på med lite mjölk. Är den för rinnig blandar du bara lite mer vetemjöl och mjölk i en kopp och häller i – koka upp.

3. Salta & peppra efter smak. Låt såsen koka på medelvärme i ca 5 min. Rör om då och då.

Servera den sedan med gott stekt fläsk eller stekt bacon om du hellre föredrar det. Löksås är också gott till pannbiff, salt sill eller varför inte stekt laxfilé.


Fler tips på goda såser: FALSK BEARNAISESÅS // VÄRLDENS GODASTE VITLÖKSSÅS // PERSILLADESÅS

Roligt om du testar att laga denna sås, berätta gärna om du gör det. Alltid kul och höra när ni testar recepten.

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned! 


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

28
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Currysås

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x