Idag gjorde jag nĂ„got vĂ€ldans smarrigt till middag Ă„t familjen. Googlade pĂ„ lövbiff och hittade flera goda recept pĂ„ lövbiffsspett, tĂ€nkte att jag mixtrat ihop det lite som jag tycker och sĂ„ blev det vĂ€ldigt vĂ€ldigt gott och bra. ”Mmmmm, Ă„h vad gott” sa Tony och Milo Ă„t upp allt, det Ă€r ett jĂ€drans bra kvitto ska ni veta. Lövbiffsspett visade sig bli succĂ© hĂ€r i familjen och kommer Ă€tas mĂ„nga gĂ„nger till.
Klicka för populÀra recept: 20 populÀraste köttrÀtterna (<klicka för recept)

Till detta gjorde jag min gourmetsĂ„s som jag piffade till lite. Den Ă€r farligt god den hĂ€r sĂ„sen, lite ”dricka i sig sĂ„sen” varning faktiskt. Haha… sĂ„ hittar ni nĂ„gon i familjen som dricker ur sĂ„ssnipan fĂ„r ni skylla pĂ„ mig. đ Den Ă€r magisk!
Fler goda tips: GODA Sà SER (<klicka för recept)

Jag trodde det skulle vara svÄrt att trÀ pÄ köttet pÄ pinnarna men det var busenkelt. Jag hade lite grövre grillpinnar men det funkar sÄklart med vilka grillpinnar som helst.
ApropĂ„ grill: GODASTE REVBENSSPJĂLLEN (<klicka för recept)

Jag serverade dessa spett med strips, men det blir gott att servera med t ex kokt potatis, klyftpotatis eller varför inte potatisgratÀng ocksÄ. Kika gÀrna pÄ mina olika potatisrÀtter (<klicka för recept) sÄ fÄr du massor med inspiration.
Mer inspiration: 10 populÀra rÀtter (<klicka för recept)

LĂVBIFFSSPETT MED NINAS GOURMETSĂ S, 4 PORT
8 stora skivor lövbiff
2 msk japansk soya
4 msk sweetchilisÄs
2 msk olivolja
1 msk sesamolja
GourmetsÄs:
1 röd paprika
1/2 purjolök
1 msk dijonsenap
2 tsk grönpeppar
2 msk japansk soya
1 msk oxfond
1 grönsaksbuljongtÀrning
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grÀdde
Gör sÄhÀr:
1) SkÀr lövbiffarna pÄ lÀngden sÄ det blir 2-3 stycken av varje.
2) Gör marinaden. Blanda japansk soya, sveetchilisÄs, olivolja och sesamolja och lÀgg i köttet dÀr, lÄt marinera minst 30 minuter. GÀrna lÀngre. Dra pÄ lövbiffarna som ett dragspel pÄ spetten.


Jag anvÀnde sÄna hÀr spett, perfekta och kan anvÀndas fler gÄnger.

3) LÀgg spetten pÄ bakplÄtspappersklÀdd plÄt. HÀll gÀrna marinaden över. Skjuts in i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter. Kan rÀcka med mindre, hÄll koll sÄ det fÄtt fin fÀrg.
4) GourmetsÄs: Hacka paprika och purjolök. Stek det i olivolja, det ska mjukna, inte fÄ fÀrg. HÀll i soya, dijon, oxfond, grönpeppar, buljongtÀrning och rör om. HÀll pÄ vatten och lÄt puttra ett par minuter. HÀll pÄ creme fraiche och grÀdde och lÄt puttra i ytterligare 10 min. Rör om dÄ och dÄ. Servera med potatis eller strips.
Fler goda recept:
⹠10 populÀra köttfÀrsrÀtter

Min Facebooksida (<lĂ€nk till Facebooksidan) följs av sĂ„ galet mĂ„nga, följ den gĂ€rna du med! DĂ€r hittar du dagliga uppdateringar med massa hĂ€rliga recept och inspiration.Â
Följ gÀrna min Instagram (<lÀnk till Instagramsidan) ocksÄ, Àr aktiv dagligen i storys. DÀr hittar du Àven andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina

à h tack, detta ska jag laga imorgon! Ha en fin helg hÀlsar Helene
Testar ikvÀll!
Nu har jag testat sÄsen, den blev himmelskt god.
Kan man byta ut grönpeppar mot nÄgon annan krydda?
Absolut, men du kan ocksĂ„ bara hoppa över just grönpeppar. đđŒ
Tackđ
Du har massor av bra recept som jag testar men alltsĂ„, det hĂ€r var himmelskt gott. đ€
SĂ„ roligt att du gillade! â€ïž
Wow! Vi gjorde detta recept ikvĂ€ll och grillade spetten ute. Allt var magiskt gott, sĂ„sen âto die forâđđ»đđ·
Tack för ett supergott recept!
Kul att det uppskattades!
LĂ„ter jĂ€ttegott ! Ăr det hela grönpeppar ?
Jajemen! đ„°