Sitter med endast en massa ljus tända här hemma. Mysigt på något sätt, snart kommer det vara konstigt att ha ljusen tända inomhus när det ändå är ljust till sent på kvällen. På söndag flyttar vi klockan. Jag hoppas att det snart är slut på vansinnet med detta flyttande av klocka, de ska bara bestämma om det ska vara sommar eller vintertid först. Sommartid såklart känner jag….eller?
Jag startade dagen med en kortis jogg och promenadsväng på löpbandet hemma. Mitt i allt såg jag hur jäkla äckligt det var med massa damm och gamla svettdroppar så då blev jag tvungen och kvista efter trasan och putsa. Hann att bli svettig i alla fall.
Tony som står på det där bandet 5-6 dagar i veckan har typ inte reflekterat eller? Blir så fascinerad av min karl som lyckas huka för sånt där, ser dom inte eller vill dom inte se undrar jag?
Idag fick jag äntligen nya fransar igen. Så skönt när de är helt nya.
På eftermiddagen idag fick Milo gå ut och lufta sig lite. Han är redo för skolan imorgon då förkylningen blivit bättre. Jag åt min första mjukglass för året. Glutenfri våffla och låglaktosglass bjuder torggrillen på här hemma i småstaden. Sånt LYX! På min mjukglass är det nästan alltid chokladdopp. Godaste i världen!
Jag hann också med nya naglar idag. Körde lite beige, guld, djur tema idag. Så kul att variera sig.
När jag kom hem satt jag länge på altanen och bara njöt av solen. Den värmde och gjorde så det kändes riktigt rart att sitta där.
När Tony kom hem från jobbet var jag så inihelsickes stark och gav mig ut på en PW. Två pass idag, blir typ impad av mig själv. Hur orkar jag? Vi kanske kan snacka om det imorgon, när bäckenet har känslan av att det har gått av och varje högersteg skär som knivar i underlivet. Ja då kan vi snacka om hur stark jag känner mig, hualigen.
Värmesvampen på och första grillmiddagen åts ute. Tjockkorvar i olika smaker, Denniskorv till Milo och grillad majs kommer man långt på. Altanen är alltså invigd idag. Ser fram emot mysiga middagar och vinkvällar på vår altan i sommar.
Nu ska jag kolla Sveriges Mästerkock. Ha en mysig kväll min cybervän. Imorgon väntar jobb i storstan.
Är ni här? Det är så läskigt tyst här inne just nu så ett tag tänkte jag om det var något fel på bloggen. Förstår om ni har fullt upp och scrollar förbi och kvistar vidare, det är bara jag som saknar er lite just nu.
Den här dagen handlade rätt mycket om mat. Har letat inspiration och lagt några ”att prova recept” i mappen. Sedan blev det dags för lunch, Milo ville äta korv…..nähä? Är det sant? Ja, det är ju ingen högoddsare direkt. Han och korv är som ler och långhalm. Skulle han få så skulle han äta korv både till lunch och till middag varje dag. Okejrå, en vesuvio skulle gå i, köttbullar och pannkakor också.
Själv åt jag omelett med fetaost, tomat och lite majs i. Så gott! Mitt bästa tips när du steker omelett och vill ha den hel är att steka på lägre värme och inte röra den alls förrän den är helt klar under. Vår spis går till 9 och jag steker på 5. Du kan kika in lite under omeletten, har den fin färg och du har en stekpanna som släpper fint så kan du swischa runt den genom att kasta upp den i luften.
I eftermiddags började jag förbereda för våffelkväll. Tony tjoffade upp tillbehören och kolla in skålarna? Allt fördelat i skålar, ok….lite olika och lite omaka men alltså vad vi har avancerat från när han endast ställde fram plåtburkar och plastburkarna som man köper dem i affären.
Jag gräddade dinkelvåfflor på ett recept jag hittade. Blev grymt bra! Förberedde både för matiga våfflor och de göttiga. De matiga med rökt lax, löjrom, creme fraiche och salladslök var så inibängens goda! Efterrättsvåfflor, ja men det är ju ALLTID gott!
Det vad mysigt att ha lilla familjen samlad! ❤️
Imorgon tänkte jag skriva lite om Josefin Nilsson. Har behövt några dagar att landa i allt, är man högkänslig som jag är så blir man helt tagen av en sån här grej. Josefin har jag beundrat sen jag var ung och lyssnat massor på hennes och Ainbusk musik.
Nu ska jag ta tag i det sista jobbet här för dagen, ha en mysig kväll nu.
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel
Jag hoppas ni gillar när jag tipsar om erbjudanden, kan man spara någon krona på något man ändå tänkt köpa så gör det ju inte ont att fynda det istället.
Jag vill tipsa om hårprodukter! Dessa två hårprodukter från Redken är mina favvisar.
Anti-snap, ja det hörs ju nästan på namnet vad denna är bra för. Förhindrar kluvna toppar och gör mitt hår slätt och välvårdat. Det är en protein-treatment som lagar trasiga hårstrån. Vet faktiskt inte vad jag skulle gjort utan den här produkten när mitt hår gick av när jag blekte det ljust! Har du lite poröst och torrt hår kan jag varmt rekommendera denna.
Jag har ALLTID i detta efter jag tvättat håret. 2 klickar i handen, fördela ut på alla toppar, borsta och föna! Bästa bästa! Värmeskydd i också.
Nästa Redken favvo är denna superbraiga hårspray. Den här är superstark men kladdar inte så håret blir som svinto. Den är lätt att borsta ur och ger såå fin glans.
Men det absolut bästa med den är att den stänger ute fukt med 24 timmars hållbarhet. Hur många ggr har inte jag lockat och fixat håret och så är det fuktigt ute och det tar exakt 3 sekunder för mig att se ut som en blöt katt? Nope, inte längre. Den här håller håret lockigt ändå!
Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus
Tänkte jag skulle börja tipsa om lite påskrecept. Det kommer ju bara svisha till så har vi påsken här.
Vi börjar med denna grymt goda matiga påsktårta! En riktig höjdare på påskbordet som faktiskt var riktigt svår att sluta äta. Magisk!
RÄK & ÄGGTÅRTA
250 gram mörkt bröd (typ kavring)
100 gram smält smör
Fyllning:
5 gelatinblad
450 gram phialdelphiaost
2,5 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar/stenbitsrom
500 gram räkor med skal
4 msk finhackad färsk dill
1 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
1 krm cayennepeppar
Dekoration:
Ägg, räkor, dill, stenbitsrom eller lite vad du själv vill ha och gillar.
Gör såhär:
1) Mixa brödet med stavmixer, smält smöret i en kastrull och blanda sedan i brödsmulorna. Rör tills det blir lite degigt.
2) Fördela ut i en springform med avtagbara kanter ( cirka 24 cm var min), platta till allt och ställ i kylen.
3) Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche och philadelphiaost.
4) Finhacka löken (en halv om det är en större lök) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och stenbitsrom. Smaka av med salt & peppar.
5) Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme, det ska smälta samman till en vätska. Vänd ner det och rör om i smeten tills de är väl blandat. Klicka sedan i hela smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar, gärna över natten om det går.
Dekorerar den gör du strax innan servering!
Just nu kan du förboka ett signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”. Finns i begränsad upplaga. Beställ ➡️ HÄR!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Tisdag är här och Milo har fått stanna hemma då hans förkylning inte ger sig och faktiskt känns värre idag. BLÖK! Tony är helt bra nu så nu hoppas jag att det ger sig för Milo också. Dock så behöver han vila och kurera nu, i skolan fladdras det säkert utan jackor och springs runt så nu blir det som sagt tvångsvila.
Jag minns själv hur det var, man ville vara cool och man ville vara kall… typ. Man klädde sig ju alltid för kallt. Som när ungdomarna gått i små sneakers, kortstrumpor och korta brallor i smällkalla vintern. Fotlederna bara. Jag ryser ända ned i skinkorna av hur kallt det skulle kännas. Men jag minns som sagt hur det var själv. Det var trendigt med för korta brallor på min tid också så jag har också gått med blåa fotleder.
Igår fladdrade jag runt som ett skållat troll. Började med jobb hemmavid och sen var det fika med Carola. En efterlängtad dejt med vän som var alldeles för längesen.
Alltså craaaaving! Surdegsbröd (kan äta det trots IBS) med varm chèvre, honung och sallad med rödbetor och nötter (dom fick dock Carola). Detta är så gott så jag blir euforisk och tänker att jag lätt kunde leva på det för resten av livet. Inget annat. Bara surdegsbröd, honung, chèvre och rödbetor. Varje dag. Så gott är det!
Efter fikat åkte vi ut till Härnevi Plantskola. Ni vet där jag drev Kaffestugan förut. Var så längesen jag såg dem och det var så kuuuul att få ses igen. Det där stället har en speciell plats i mitt hjärta och gör mig glad. De öppnade upp plantskolan förra helgen och jag köpte lite smått och gott därute.
Lite färska kryddor blev det, jag älskar att följa inredningsinstagram och har de bullat med färska kryddor på sina köksbilder blir jag lycklig på riktigt. Fräscht, snyggt och så fasligt gott!
Köpte också hem några körsbärskvistar. Hur vackert med körsbärsblomningen? Ska jag få ha den hemma nu? Längtar så tills de slår ut! Kanske knyter jag i en fjäder eller två runt påsk.
Hittade det här urfina ekollonet också, den var bara tvungen att följa med hem. Måste åka ut och köpa fler, ångrar jag inte gjorde det igår…. ett ekollon i guld räcker ju inte.
Senare på eftermiddagen for vi till Västerås. Milos lur har pajjat så nu fick han min gamla telefon som tyvärr batteriet varit uruselt på. På Erikslund bytte dom batteri för 399 spänn så nu är den som ny. Kolla upp sånt om ni har gamla telefoner hemma som ligger och skräpar. De första fel går ju att fixa!
Igår kväll tände jag ljus överallt för var i helskotta är våren?
Nu på morgonen har jag hunnit varit iväg och tränat. Milo klarade sig själv en stund efter att Mellan åkt till jobbet. En halvtimma på löpbandet och sen styrketräning av hela kroppen. Slut som artist men så värt det!
Nu jobbar jag för fullt här med mitt. På torsdag ska jag på mitt första möte på mitt andra jobb, ska bli så spännande allting. Jag ska jobba på en Influencerbyrå med influencermarketing. Det känns ju faktiskt lite extra skoj med tanke på att jag själv är influencer.
Åh dessa franska små bakverk som går att variera i all oändlighet är verkligen en liten fröjd för munnen. Dessa njuter man av i vilken form man än får dem.
GRUNDRECEPT PETITE-CHOUX, ca 12 st
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och smör i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen och tillsätt mjölet under kraftig vispning.
2) Rör tills degen släpper ifrån botten, inte längre – annars riskerar dem att inte svälla i ugnen sedan.
3) Låt degsmeten svalna lite, tillsätt sedan 1 ägg i taget. Vispa kraftigt mellan varje.
4) Spritsa sedan ut degen på en bakplåtpappersklädd plåt. Tänk dig att klickarna du spritsar ut ska vara i storlek av en pingisboll.
5) Grädda i 15-25 min mitt i ugnen. Öppna ej ugnsluckan under tiden, då riskerar petit-chouxerna att falla ihop.
Ät dem som förrätt med räkröra:
1 dl Vispad grädde
1/2 dl crème fraîche
1 dl hackade färska räkor
1/2 finhackad gurka
1/2 dl små gröna ärtor
2 msk riven pepparrot
salt och peppar
Gör såhär: Blanda allt och fyll petit-chouxerna med. Supergott!
Gör såhär: Vispa creme fraichen tills den blir fast. Blanda i curden och fyll en spritspåse. Dela varje petit-choux och spritsa i fyllningen. Lägg på locket, pudra med florsocker.
Fler tips på fyllningar:
Vaniljkräm med chokladtopping:
3 dl vaniljkräm
1,5 vispgrädde
100 g ljus mjölkchoklad
Gör såhär:
Blanda vaniljkräm och vispgrädde. Dela petit chouxen och fyll den med krämen. Lägg på locket. Smält chokladen och spritsa ovansidan med den. Dessa kallas också ”eclairer”.
Hallonmousse:
225 g hallon
1 dl socker
2 1/2 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
Gör såhär:
Blötlägg gelatinbladen i vatten. Blanda hallon och socker i en kastrull, värm upp så det nästan kokar. Mixa till pure. Krama ut gelatinbladen och ha i dem i hallonpuren. Låt svalna. Vispa grädden. Ha i 1/4 av grädden i hallonpuren och blanda runt. Ha sedan i resten av grädden och blanda ordentligt. Vänd med en slickepott tills du har en jämn och fin smet. Ha i en spritspåse, dela petit chouxerna och spritsa på hallonmousse på varje. Lägg på locket och pudra med florsocker.
Känns som denna veckan kickade igång i världens fart hemma hos oss. Jag vaknade upp och kom på att jag missat att skicka in ett utkast i helgen och störtade upp ur sängen i morse. Piuh, vilket jäkla uppvaknande, men är det inte helg till kl är 8 på morgonen tänker jag. Haha…. jag skicka i alla fall in det innan 8 så nu hoppas jag allt är ok. Hade inte skrivit upp det i almanackan och när jag inte gör det så är det som det är förintat i mitt huvud. Så hemskt!
Tänkte kicka igång veckan här inne på bloggen med en MÅNDAGSLISTA, ja som jag brukar numera. En skön rutin jag fått in.
1) Hur ser din dag ut idag?
Just nu sitter jag och väntat på pappa hemma hos dom. Han är och hämtar sin hjullastare och sen ska jag köra honom till bilen. Så glad att jag mest jobbar hemifrån så jag kan rycka ut och hjälpa till där det behövs. Mamma jobbar nämligen på måndag och onsdagar.
Men snart blir det lite ändringar, jag skulle ju berätta något skoj för er igår. Jag har nämligen blivit med ett annat jobb nu också. Jag ska jobba åt en vän och hennes nystartade företag 2 halvdagar i veckan, så nu ska jag få kvista till storstan 2 dagar i veckan och jobba på kontooooor och gå på möten med en portfölj. Så jäkla kul! Vi börjar med en månad och är det bra och det funkar för oss alla kör jag till sommaren! Jag är superpepp!
Jag bakade alla hans favoriter och lite till, packade en stor IKEA påse full och sen åkte vi mot Uppsala.
Alltså tack för tipset med necessärer i väskan! Vilken ordning jag har nu. Full koll på allt. Älskar’t!
Dukade upp hemma hos Thedde tills gästerna kom.
Halva tjocka släkten samlades. Så mysigt att få umgås och framförallt AE Theddes nya lägenhet!
Någon i familjen saknar sin storebror djupt och ville helst sitta så nära det gick hela tiden. Han fick dessutom en Storvretatröja (Theddes lag som han tränar) så lyckan var total.
Massa presenter blev det med. Vår present ser jag fram emot. Vi har snott honom en heldag i maj för massa skoj!
Efter kalaset for vi iväg för att se Theddes lag spöa Stenhagen med 4-3. Stundtals så spännande så Milo inte vågade titta. Mamma för alltid tur med sig så jag kände på mig att de skulle vinna. ❤️
Urmysig dag i Uppsala med alla ungar och min rotfamilj. Kan inte bli en bättre dag!
3) Någon Instagram att tipsa om?
Min
4) Hur var helgen som gick?
Toppen! Förrådsrens, vi fick ut möblerna på altanen så nu är vinterförvaringen borta. Sen vår mysdag igår.
5) Vad åt du till frukost?
Sån jäkla noja på smoothie nu!
6) Hur ser din klädsel ut just nu?
Myskläder ända in i kaklet!
7)Planer för veckan?
Jobb, fikadejter, möten, frakta möbler, fixa naglarna och fransarna, träning för min del och så om Milos förkylning ger sig så blir det en del fotbollsträningar för han.
8) Dagens känsla?
Känner mig rätt så stark mentalt men en jäkla smärta i bäckenet. Pms:en har gett mig smärtor i bäckenet igen. Fattar inte varför? De försvann ju i flera år men nu är de tillbaka. MÅSTE ta mer av min progesteronkräm nu! Varför gör jag inte bara det?
9) Dagens tips?
Just nu har Ideal of Sweden ett erbjudande. Köp 1 mobilskal och få 1, köp 2 och få 2 osv. Älskar deras skal!
Ja förra veckan så tipsade jag om att man skulle skriva något fint och bra om sig själv varje dag. Såhär blev det för mig:
* Idag är det en dålig dag och du har varit ledsen men ändå har du gjort massor. Du har kämpat på och sett till att dagen ändå blev ok.
* Duktig jag är som tränat idag. Även fast det är läskigt med all pulsstegring och allt så kämpar du på. Heja dig!
* Vad glad jag är att jag kämpat på fast jag haft PMS idag. Ibland kan mindset göra så mycket åt ett mående som man egentligen inte kan rå över. Starkt jobbat!
* Bra att du bet ihop idag och inte blev irriterad även om du hade anledning. Känns så mycket bättre efteråt. Man känner sig större som människa och den känslan är skön!
* Bra att du tog dig tid och gjorde andningsövningar i morse. Du vet ju hur gott de gör för dig och att du får en helt annan start på din dag!
*Känner mig så lycklig över vad jag åstadkommit med min stjärnfamilj. Det har inte alltid varit lätt men din kamp för det gav resultat till slut och idag är det så jäkla bra ju!
* Så skönt att du inte stressade upp dig inatt när du hade svårt att sova. Det gör ju inget att sova dåligt ibland. Du fick dessutom kolla din nya serie i flera timmar.
Varje dag har jag varit tvungen att skriva något positivt om mig själv och dagen. Det var effektivt och kommer nog vara något jag ska fortsätta med. Det blir som en bekräftelse på att varje dag är något bra som handlar om dig själv. Det boostar mer än man tror!
Nu kom pappa så nu måste jag dra iväg! Senare ska jag fika med min Carola, så mysigt!
Kikar in från bakstugan och säger godmorgon. Det har bakats sen igår (nåväl jag har sovit emellan ) och än är jag inte klar.
Igår kväll bakade jag bl a bullar i långpanna. Finns väl inget som kan få en att bli så lycklig som lite kanelbullar?
Tänker att jag bakar en del och att det som blir över hamnar i goda händer hos sonen, lite bakverk i frysen kanske är uppskattat?
Senare väntar kalaset hos Thedde. Delar av tjocka släkten samlas hemma i hans lägenhet. Sen åker vi och kollar matchen som hans lag ska spela. Ska bli mysigt!
Önskar dig en skön Söndag så hörs vi lite senare! Ska berätta en lite rolig grej.