Quornfärssås och mysfredag!

Men hejsan!

Här hemma går det i snigelfart denna sista dag på sportlovet. Jag har träningsvärken från helvetet och känner det fortfarande som om jag blivit överkörd av ett tåg. Det där fallet har tagit hårdare än jag trodde tror jag. Har sovit dåligt inatt igen så idag tittade jag och Milo på varandra och sa: ”Idag ska vi vara hemma hela dagen i bara myskläderna.” Så skönt och precis vad jag behövde idag .

Milo har ritat, spelat spel och lekt. Jag har städat lite och sen har jag pratat i telefon med mamma i över en timma. Typiskt oss när vi kommer igång. 🙂 Nu har vi just ätit lunch och jag lyckades lirka med Milo till övervåningen och vår säng, han ska kolla Netflix och jag ska sova lite räv. Åh vad skönt!

IMG_6803
IMG_6804
IMG_6805
IMG_6806
IMG_6807

Tänkte jag skulle passa på och tipsa om lunchen jag slängde ihop här. Den blev riktigt god, Milo åt upp nästan allt också. Det är alltid det bästa betyget här hemma då han är den kräsnaste av oss. Superenkel och snabb rätt.

VEGETARISK QUORNFÄRSSÅS MED SPAGHETTI 4 pers

500 gr quornfärs
1½ msk ketchup
2 msk kycklingfond (äter du strikt vegetariskt tar du grönsaksfond)
1 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 dl creme fraiche
salt
peppar

Gör såhär:

Stek quornfärsen i lite olivolja i en stekpanna, ha i lite lite utav vattnet om det blir för torrt. Quornfärsen ska vara genomstekt. Ha i ketchup och kycklingfond samt alla kryddor. Häll på vatten och låt det stå och puttra en stund. När det puttrat i ca 3-5 minuter har du i creme fraichen. Låt den sedan puttra med i ytterligare några minuter. Servera med spaghetti (vi äter glutenfri) och toppa med parmesan och lite färsk timjan. MUMS!

IMG_6809
IMG_6811

Yes, här sitter jag nu och skriver till dig under duntäcket. Milo äter glass efter maten och ska kolla på paddan medan jag vilar lite. Åh, det här har jag sett fram emot. 🙂 Ingen direkt finfredag ännu i alla fall. 🙂

Ikväll ska vi till Tonys bror som fyller år. Det blir visst smörgåstårta. Jag som äter glutenfritt bakar med mig nåt eget tänkte jag. Tänkte faktiskt att jag skulle göra en egen liten smårgåstårtebit. Du ska få receptet på den sen också, hoppas den blir riktigt god! 🙂

Vi hörs senare! ♥ Hoppas du har en fin fredag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..