Quornfärssås och mysfredag!

Men hejsan!

Här hemma går det i snigelfart denna sista dag på sportlovet. Nu har vi just ätit lunch och jag lyckades lirka med Milo till övervåningen och vår säng, han ska kolla Netflix och jag ska sova lite räv. Åh vad skönt!

IMG_6803


Tänkte jag skulle passa på och tipsa om lunchen jag slängde ihop här. Den blev riktigt god, Milo åt upp nästan allt också. Det är alltid det bästa betyget här hemma då han är den kräsnaste av oss. Superenkel och snabb rätt.

Fler rätter med färs:


Krämig Köttfärs & Potatislåda

Supergod Köttfärsgratäng på 30 min

Min godaste Köttfärsås

Enkla Köttfärsbiffar med godaste gräddsåsen

IMG_6804


Det finns ju så otroligt många olika vegofärser nu på marknaden. Det finns t.o.m. formbar numera som man kan forma som tex färsbullar av något slag. Är det så att du vill använda vanlig köttfärs och inte äter vego alls så byter du bara ut vegofärsen mot t ex nötfärs eller kycklingfärs.

Fler vegetariska rätter: KLICKA HÄR

IMG_6805

Denna rätt lagar du riktigt snabbt. Det tog inte många minuter att laga detta åt mig och Milo, sånt älskar man ju också när vardagspusslet ska sättas ihop för veckan. Ju snabbare, desto bättre….. men det får gärna vara väldigt gott ändå. Det var den här rätten.

Jag har en hel kategori med jättegoda pastarätter (<klicka för recept)

IMG_6806

Den här pastan kommer vi laga många gånger till, tänker mig att det är så bra när man kan variera proteinet i rätten. Köra köttfärs och kycklingfärs emellanåt också.

Missa inte mina mest populära recept här på matbloggen/bakbloggen – Mina 40 mest populära recept.

IMG_6807

VEGETARISK QUORNFÄRSSÅS MED SPAGHETTI 4 pers

500 gr quornfärs
1½ msk ketchup
2 msk kycklingfond (äter du strikt vegetariskt tar du grönsaksfond)
1 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 dl creme fraiche
salt
peppar

Gör såhär:

1) Stek quornfärsen i lite olivolja i en stekpanna, ha i lite lite utav vattnet om det blir för torrt. Quornfärsen ska vara genomstekt.

2) Ha i ketchup och kycklingfond samt alla kryddor. Häll på vatten och låt det stå och puttra en stund. När det puttrat i ca 3-5 minuter har du i creme fraichen. Låt den sedan puttra med i ytterligare några minuter.

3) Servera med spaghetti (vi äter glutenfri) och toppa med parmesan och lite färsk timjan. MUMS!

Fler goda pastarätter som du bara inte får missa:


Världens godaste Grönsakslasagne

Snabba supergoda Ost och skinkpastan (minstings favvo)

Salsicciapasta

Krämig kycklinggryta med pasta

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

IMG_6809
IMG_6811

Yes, här sitter jag nu och skriver till dig under duntäcket. Milo äter glass efter maten och ska kolla på paddan medan jag vilar lite. Åh, det här har jag sett fram emot. 🙂 Ingen direkt finfredag ännu i alla fall. 🙂

Ikväll ska vi till Tonys bror som fyller år. Det blir visst smörgåstårta. Jag som äter glutenfritt bakar med mig nåt eget tänkte jag. Tänkte faktiskt att jag skulle göra en egen liten smårgåstårtebit. Du ska få receptet på den sen också, hoppas den blir riktigt god! 🙂

Vi hörs senare! ♥ Hoppas du har en fin fredag!

Kram Nina

25
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Heldag i Romme

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x