Lobster roll i briochebröd

Godmorgon Lördag!

Åh jag har sovit länge idag, äntligen har det vänt med mina knasiga sovtider hörni, då är våren på väg. Det vet man när mina sovtider förändras till det mer normala. Jag tänkte kicka igång denna lördag med ett gott förrättstips, det här får ni inte missa. Det blev liksom hur gott som helst. Lobster rolls kan man äta med i stort sett vilket bröd som helst, jag hade brioche hamburgerbröd hemma, men skulle kanske varit enklare i korvbröd i brioche istället. Nåväl, det blev minst lika gott i alla fall. Jag gillar det när det är mer saftigt eller vad man ska säga så jag har i creme fraiche också, det måste man inte men jag tycker det blir godare med den krämigheten och perfekta syran det ger. Serverar du Lobster rolls med strips så blir det som en hel måltid. Tips tips!

Kika gärna på fler FÖRRÄTTER (<klicka för recept)

LOBSTER ROLL, ca 8 st

1 hummer kokt

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

1 knippe salladslök

1 kruka färsk dill

Skvätt citron

Salt & svartpeppar

(Du kan också ha i en fintärnad stjälk selleri)

Gör såhär:

1) Plocka ur allt kött ur stjärt och klor på hummern. Finhacka allt det. Finhacka också salladslök och dill, spara några till dekorationen.

2) Blanda alla ingredienser till en krämig röra.

3) Ta bröden och stek i rikligt med äkta smör i stekpannan så de får en frasig yta.

4) Placera bröden vikta i en bra form och fyll dem med Lobsterröran. Servera med dill och en klyfta citron.

Fler goda förrätter: Toast Skagen (godaste // Våffelsnittar // Rårakor

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

41
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MW
MW
1 year ago

Alltså ser så gott ut. Men jag fattar inte hur du ka vara så smal och se så fruktansvärt bra ut 🤩med allt man ser att ni äter, fikar , bakar, äter ute osv. Eller så äter du bara lite av det man ser och väldigt disciplinerat annars- eller har du en förbränning jag skulle drömma om. Genuint menad fråga. Undrar med många som jag ser i bloggar/vloggar hur de äter så mkt gott hur de gör för att samtidigt vara så smala ?!?😀

niiinis
niiinis
Reply to  MW
1 year ago

Jag är inte smal, inte om man ser till min vikt i alla fall, det är heller inget jag strävar efter. Jag trivs bra i min kropp efter jag blev 50, märkligt det där. Efter att ha varit mer eller mindre missnöjd i hela mitt liv till att faktiskt vara tacksam för min kropp idag.

Jag är stor i maten, jag äter lika mycket som Tony ungefär. Har alltid varit. Jag älskar nämligen mat.

Däremot så lever jag rätt hälsosamt i veckorna. Inte att jag äter lite, men jag äter så hälsosamt jag kan. Men gör jag gräddsås på en onsdag så äter jag det, vräker dock inte på det. Och blir jag sugen på chips en tisdag så äter jag chips. Jag har aldrig några förbud, har aldrig klarat förbud när det kommer till sånt man stoppar i munnen.

Men jag har som sagt ett stort intresse att ge min kropp bra näring under veckorna, kanske är det därför jag klarar att svulla i mig Lobster rolls lite här och där. Jag tror att det handlar om en fin balans bara.

Giggi
Giggi
1 year ago

Jag har lyssnat vad du svarade om denna fråga på din instagram. Lagat många av dina matrecept. De flesta rätterna innehåller ju jätte mycket grädde,cremefraiche,philadelphiaost osv och det kan inte bli annat än gott så är det ju:)
Men jag är nyfiken det du sa på insta att du försöker äta balanserad,nyttigt. Då undrar jag lagar du nyttigare maträtter vissa dagar i veckan bara till dig själv eller till hela familjen? Jag tror att din metabolism jobbar bra 👍🏻

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
1 year ago

Jag lagar ungefär lika till alla, men gör jag t ex sås på vanliga mjölkprodukter så hoppar jag över den eller tar bara lite då min IBS mår dåligt av den.

Sen brukar veckorna innehålla de smalaste alternativen på mjölkprodukter.

C
C
1 year ago

Tänker att du rör dig mycket också. Hämtar mycket inspiration härifrån och gör sedan om så att det passar mig. Avslutar alltid dagen med din blogg och har så gjort under flera års tid. En snäll och fin blogg har du.

Nästa inlägg

FREDAGSLISTAN

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x