ANNONS

Våffeldagen och Bubbelvåfflor

Våffeldagen!

Wiooooo…. Ja men hur pepp kan man bli på våffeldagen hörni? Jag älskar våfflor, Tony och Milo med. Så just i detta nu står jag och värmer våffeljärnet för att familjen ska få vakna upp till färska rykande SUPERMUMSIGA VÅFFLOR! Vilken jäkla fru och mamma man är va? Borde man inte få medalj? Istället för att ligga och värma mig i sängvärmen och kolla serie när andra sover (också en favoritsyssla) så står jag här och gräddar våfflor. Antar att ni mammor där ute som läser är typ exakt likadan som mig.

I alla fall! Måste verkligen tipsa dig om BUBBELVÅFFLOR. Sen de kom in i våra liv så har allt förändrats. Haha, nej men det är så härligt att göra BUBBELVÅFFLOR så det finns inga gränser ju. Dom blir frasiga, och själva bubblorna är sådär supermumsiga och goda inuti. Du måste testa!

FRASIGA BUBBELVÅFFLOR, 6 p

60 g smör

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

3 msk socker

3 dl mjölk

1 ägg

Gör såhär:

1. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

2. Häll i mjölken och vispa samman till en jämn smet. Häll i smör och vispa sist i ägget. Låt sedan våffelsmeten stå och vila en stund.

Liknande bubbelvåffeljärn hittar du HÄR. 33% rabatt just nu också så passa för tusan på.

3. Hetta upp våffeljärnet, ha i lite smör före varje gräddning. Häll i smet så det täcker alla bubblor ordentligt. Lägg på locket försiktigt och i samma sekund vänder du hela våffeljärnet upp och ned. Så bubblorna på ovansidan också fylls med smet. Låt stå så i ca 45 sekunder, vänd sedan tillbaka och låt grädda färdigt. De ska få fin gyllene färg.

4. Fyll med det du tycker om. Nutella, vispgrädde, glass och olika bär. Dessa våfflor går också att göra mer matiga genom att fylla med t ex skagenröra eller varför inte vispad creme fraiche med pepparrot i och lite räkor. Mums. Gör du dom matiga så skippa sockret i smeten.

Här följer fler goda recept på Våfflor:

Frasiga havrevåfflor

Baconvåfflor med vispad creme fraiche och rödlök

Supergoda våffelsnittar

Glutenfria våfflor

Ha en härlig våffeldag så hörs vi sen igen!

Kram Nina

49
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene
Helene
1 year ago

Nej är nog sämsta frun och mamman ligger kvar i sängen och hoppas känna en doft av våfflor från köket…..om inte? Då blir det så.

Img 3340.jpg

Nästa inlägg

FREDAGSLISTAN och Silviamuffins

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x