ANNONS

Baconvåfflor med vispad creme fraiche

/

Godmorgon vänner!

Inatt har jag sovit massor och vaknade faktiskt inte förrän efter 5 i morse vilket är sovmorgon de luxe för mig. Haha…. familjen snarkade vidare till närmare halv 10 innan dom vaknade. Jag bakade lite frallor men det blev frukost på baconvåfflorna som jag också gjorde. På onsdag är det våffeldagen så jag var bara tvungen att testa dessa godingar. Fick toppbetyg av både karln och barn så detta bara måste ni testa. Mums mums mums! Vuxna vill kanske äta med de tillbehören som jag gjorde, dock så går dessa våfflor att äta till bara jordgubbssylt eller varför inte lingonsylt som också passar utmärkt. Jag tänker mig att dessa skulle vara ljuvliga som förrätt med den vispade cremre fraichen och löken på små bitar. Hittade receptet på Allt om mat men ändrade det ganska så mycket efter att jag testat lite.

IMG_4845

IMG_4846

IMG_4850

IMG_4849

IMG_4851

IMG_4852

BACONVÅFFLOR MED VISPAD CITRON-CREME FRAICHE, 8 st

5 dl vatten
1 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 paket bacon

Citron-creme fraiche:

2 dl creme fraiche
1 citron (rivna skalet)
2 tsk ljus sirap
salt och peppar efter smak

Gör såhär:

1) Vispa samman vatten och mjöl. Häll i grädden och salt och vispa tills du har en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i kylen i 15 min.

IMG_4848

2) Citron-creme fraiche: Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa kraftigt tills att creme fraichen blir fast. Det tar en stund, och först blir allt väldigt vattnigt, men håll ut….den blir fast efter en stund.

3) Klipp baconen i fina strimlor och knaperstek dem. Lägg på hushållspapper för att droppa av i några minuter. Häll i baconen i smeten när du tagit ut den från kylen.

4) Grädda våfflorna, ca 1 dl smet i varje lagg. Ha i lite smör i varje lagg. De är klara när de fått lite färg.

5) Finhacka rödlök och servera till. MUMS MUMS!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Havrevåfflor utan vetemjöl

Raggmunk i våffeljärn

Våffelsnittar

2
24

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00