ANNONS

Bearnaisekryddsmör

WOOOOOOW!

Whoop whoop det är härliga Fredag. Idag ska det helghandlas och förberedas för en mysig helg. Rosorna på bordet från förra fredagen slokar så dom ska bytas ut, jag ska städa och sen ska fredagsmyset ska fixas. Får jag ge dig ett helgtips? Den här har legat länge på min ”att testa” lista ska jag säga dig. Nu har jag testat och mixtrat om det till mitt eget recept….har tagit bort och lagt till efter eget tycke och smak. Inspirationen fick jag från sidan Godare. Bearnaisekryddsmör, ja du hör ju själv, vad kan gå fel? Det måste ju bli succé! Det blev det kan jag säga dig, fullständig succé, är så glad att jag har några såna kryddsmör inlindade i gladpack i frysen för dessa kan jag lova ska läggas på kyckling och köttbitarna framöver. Så herrans gott, bearnaisekryddsmör måste du bara testa!

TIPS: Kika gärna på min ”MEST POPULÄRA RECEPT lista HÄR (<klicka)

Här hade jag med en stor blöt varm sked rullat ihop dem till dessa. Ett tips är att rulla klart alla och sedan ställa i kylen tills det är dags att servera dem med kött eller kyckling, förresten lika gott och servera med t ex varma klyftpotatis. Mums!

Tipsar dig om 4 riktigt goda kötträtter som detta bearnaisekryddsmör skulle vara gott till, klicka på bilderna nedan för recept:

Vitlökssmörsgratinerade Fläskkotletter

Lövbiffsbörsar

Ölmarinerad Flankstek

Plankstek med duchesspotatis

Tänk på att köttet eller i det här fallet kycklingen är rejält varmt när kryddsmöret läggs uppepå, det ska smälta ned och gojsa till köttet sådär härligt. Ni anar inte så gott detta är alltså…. Åh vad jag hoppas att du testar.

TIPS: Kika gärna på mina 10 allra mest populära KYCKLINGRECEPT HÄR (<klicka)

Missa inte: Just nu har NordicNest upp till 50% rabatt på tallrikar, mina favoriter Mon Amie från Rörstrand är också på REA. Klicka HÄR.

Bearnaisekryddsmör, 6 p

Missa för tusan inte mitt recept på falsk bearnaisesås (<klicka) som blivit folks favorit, bättre än vanlig säger de flesta!

200 g rumsvarmt smör

1 1/2 schalottenlök

2 msk hackad färsk persilja

1 kruka färsk dragon (hittar du inte färsk så ta 1 msk torkad)

1 msk rosevinsvinäger (funkar med vitvinsvinäger också)

1 tsk salt

några drag med pepparkvarnen

Gör såhär:

1. Hacka schalottenlöken smått. Jag använder mig av världens bästa påfund när jag ska hacka smått, kika HÄR (riktigt bra pris på den nu).

2. Hacka dragon och persilja, ha i det i en bunke. Ha i smör, löken, salt, peppar och vinäger.

3. Ta en elvisp och blanda runt tills du har en härlig mjuk smörig röra.

4. Ta en varm sked (som du hållit under varmvattenkranen en stund) och dra ihop till små fina äggformade kryddsmör. Lite som när du gör en glasskula. Lägg på tallrik och in i kylen. För att förvara dessa, linda in i gladpack styckvis och ställ i frysen.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR (klicka) 

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

169
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 5179.jpg

Nästa inlägg

HAVREBOLLAR med kanelbullesmak

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x