ANNONS

Godaste vaniljkakan med mandel i långpanna

God kaka

Ja men den här vaniljkakan med mandel blev en riktig höjdarkaka, den bakas när en kaka behöver räcka till många. Då är den helt perfekt! Den blir hög, fluffig och sååå god! Om du vill ha lite extra gotta så är den väldigt god att servera till kanel och kardemummagrädde, ja jag tänker såhär i juletider. Prova baka den här vaniljkakan, variera den och tillsätt 2 påsar saffran så har du vääääärldens godaste Saffranskaka. Släng i lite blåbär så har du en riktigt god långpannekaka med blåbär. Äppelbitar. Ja den här vaniljkakan kan varieras i all oändlighet faktiskt.

Missa inte mina 40 mest populära recept (<klicka) här på sidan!

IMG_6002 IMG_6003

Kolla gärna min kategori med massor av härliga mjuka kakor (<klicka).

Du ser vad hög den blir va? Även om den bakas i långpannan man har i ugnen så blir den såhär hög. Jag skär dessutom bort kanterna så man får bort det där lite hårdare. Utav kanterna kan du t ex baka mina saffranskakebollar (<klicka). Inget spill här inte!

Här har du fler goda långpannekakor (<klicka) att inspireras av!

IMG_6006IMG_6004
Vaniljkaka med mandel i långpanna, ca 36 bitar

Missa inte världens godaste och snabbaste mandelmassakaka (<klicka).

5 ägg
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

175 g smält smör
5 dl mjölk
5 tsk bakpulver
11 dl vetemjöl 

Topping:

Flagad mandel
Florsocker

Gör såhär:

1. Vispa samman ägg, strösocker och vaniljsocker. Det ska bli riktigt ljust och fluffigt och vispa på ett tag.

2. Smält smöret. Häll i det i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd i det med en slickepott, vänd tills du har en riktigt seg smet.

3. Häll i mjölk och vänd runt tills du har en jämn fin smet.

4. Smöra och bröa ugnsformen (den du har i ugnen), häll i smeten. Toppa med flagad mandel. 

5. Grädda på 175 grader i 40 minuter eller tills du har en torr sticka när du sticker den i kakan.

Kanel & Kardemummagrädde

3 dl grädde
2 tsk malen kanel
1 tsk nymortlad kardemumma
1/2 dl florsocker 

Vispa grädden, tänk på att inte vispa den för fast. Grädden ska vara sådär härligt fluffig och lättvispad. Ha i kanel, kardemumma och florsocker. Blanda runt ordentligt och servera med kakan.

Missa inte min suuuuuuuperpopulära kaka med mandelmassa (<klicka) och brynt smör, den kan du variera massor. Istället för rabarber kan du ha i äpplen, blåbär eller varför inte granatäppelkärnor. Så så god!

 

Img 6532.jpg
Tipsar dig om min bakbok ”Baka på 30 minuter”, en perfekt bok att ge bort i julklapp t ex. Den är populär både hos ung och gammal så vem som helst uppskattar den nog. Klicka HÄR för boken.

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

176
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IMG_6156

Nästa inlägg

I chock

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x