Veckomatsedel v 47

Veckans inspo

Jaha, dags igen för veckans matsedel. Inser att det är sista ”normala” veckan nu innan det drar igång med ”adventsveckorna.” Frågan är om ni vill att jag fortsätter med veckomatsedlarna ända fram till jul eller om jag ska ta ett uppehåll över December och dra igång igen när skolorna börjar på det nya året. Vad tycker ni? Ni får bestämma i denna frågan. Veckomatsedeln denna veckan kommer innehålla lite smått och gott, jag kommer också ge er ett nytt recept på en sötpotatissallad jag svängde ihop som blev alldeles oväntat supergod!

Du hittar alla VECKOMATSEDLAR HÄR (<klicka)

 

Måndag

IMG_6206

IMG_6204

Ni anar inte så god denna sötpotatissallad blev alltså, en vegetarisk rätt som jag absolut kan rekommendera. Den blev sådär oväntat god, tänk att vissa smakkombinationer bara blir så rätt. Dessutom så tog jag det jag hade hemma bara. Full pott! Till salladen åt vi en fröblandning som jag strödde på och en jättegod superenkel dressing som jag ringlade över. Supergott! Vi var 2 som delade på denna sallad och då blev det lite kvar så jag tänker att just denna räcker till 3. Så svårt att säga då man ju äter olika mycket, jag är nästan lika stor i maten som Tony. Ja jag ääääälskar mat! 🙂

Ninas Söpotatissallad

1 -2 stora sötpotatisar (beror lite på hur stora dem är, de ska täcka en hel plåt i alla fall)
3 morötter
1/2 knippe salladslök
3 stora nävar bladspenat
200 g fetaost

IMG_6203 IMG_6202

Fröblandning:

1 näve solroskärnor
1 näve pumpafrön
1/2 msk sesamfrön vanliga
1/2 msk sesamfrön svarta
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
salt och svartpeppar

Snabbdressing:

ca 1 dl olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1 msk lönnsirap eller honung
salt och svartpeppar

Gör såhär:

1. Skala sötpotatisen, dela den i större tärningar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills de precis börjar få lite färg.

2. Skala och slanta morötterna, koka dem mjuka i saltat vatten. Jag brukar koka dem precis så de blivit mjuka, alltså så pass att de fortfarande har lite tuggmotstånd.

3. Bred ut bladspenaten på 2-3 tallrikar eller ett stort fat. (Kika in HÄR för inspiration av stora fat, massor med fint! Black week som pågår nu också.) Ha sedan på sötpotatisen som fått svalna lite, morotsslantarna som också fått svalna lite. Hackad salladslök och smula sedan över fetaosten.

4. Fröblandning: Häll i allt i en torr stekpanna (tipsar om min favvopanna som jag älskar, kolla HÄR. Inget fastnar och den är bara bäst! Jag har den i storlek 32 cm och 20 cm). Rör runt tills allt är lite rostat. Häll upp i en glasburk med lock. (Kan tipsa om AIDA glasburkarna, så fina, finns HÄR.) Strö på fröblandning över salladen.

5. Dressingen: Häll upp allt i en glasburk med lock, skaka om. Förvara i kylen, håller länge länge! Häll över salladen. Sååå gott!

Tisdag

IMG_6482

Bacon och Västerbottenpasta (<klicka)

Onsdag

IMG_6483

Pyttipanna med gnocci (<klicka)

Torsdag

IMG_6484

Kycklingsoppa med kokosgrädde (<klicka)

Fredag

IMG_6485

Lyxig kasslergratäng (<klicka)

 

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

 

114
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marita
Marita
6 months ago

Vilken veckomatsedel så mycket gott. Kommer laga flera rätter av detta 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Marita
6 months ago

Vad roligt och höra! 😍

IMG_6334

Nästa inlägg

Bästa hårstylingprodukterna

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x