Daimfudge

Riktigt gott julgodis!

Denna Daimfudge blev så goood, jag har gjort så mycket nu så det säkert ska räcka hela julen. Jag vet att när min familj sätter tänderna i i den hör Daimfudgen så kommer det säga swoosh så är det slut. Vi är nämligen samlad hela stora konkarongfamiljen över julen, igår kom min älskade unge från Schweiz hem. Han stannar till den 2:a och imorgon kommer ”Mellan” hem och stannar över alla juldagarna. Älskar det! Folk överallt! Rörigt, stojigt, familjärt och alldeles underbart. Som förr… Så då får man ta att Daimfudgen blir uppäten på 2 röda, så gärna så gärna!

Mer julgodis (<klicka)

Som sagt, dessa daimfudge gjorde succé, det är i stort sett omöjligt att äta en. Så goda och krämiga, inte sega alls utan mer smälter i munnen eller vad man ska säga.

Himmelsk julgodis på 4 ingredienser (<klicka)

Denna Daimfudge gör du enkelt i en form på ca 25×20 cm, bakplåtspapper i botten bara. Sedan strör jag på hackad Daim uppepå och pressar lite lite med händerna innan jag stör på lite salt.

Daimfudge

Testa också min Saffransfudge // Chokladkola med flingsalt // Juleskumsdumle

1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
3 msk smör
1 tsk vaniljsocker
1 dubbeldaim
100 g mjölkchoklad

Gör såhär:

1) Koka upp alla ingredienser utom chokladen. Småkoka i en tjockbottnad kastrull. Fudgen är som bäst när den når 118 grader ungefär. Men om du ska hålla ordning på nån tid så är det i ca 20-30 minuter eller tills att fudgen stelnar lite när du häller en tsk i ett kallt glas vatten.

2) När fudgen är klar tar du av den från plattan och har i choklad. Krossa den lite när den ligger i förpackningen.

3) Häll upp i en bakplåtpappersklädd liten plåt eller brödform. Krossa daimen och strö det över. Tryck i dom stora bitarna så de hamnar i själva fudgen. Låt svalna helt, skär sedan upp den i bitar.

Fler goda godissorter:

Kram Nina

10
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lucka 20

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x