Kycklingfärssås och julen bortstädad

Innehåller annonslänkar

Äntligen tog jag tag i det!

Ja julen har legat kvar här hemma alldeles för länge. Men nu i helgen tog vi äntligen tag i det och städade bort den. Jag har alltid ett litet motstånd till det först, men sen när man väl börjar så känns det ju bara såå skönt – känns nästan ofräscht med alla julsaker på nåt konstigt sätt. Nu fattas bara en stor bukett med härligt gnissliga tulpaner i en stor vas, sen kan våren komma. 💐 Haha, nu tog jag i från tårna. 😂 Hörni, en kycklingfärssås som jag brukar göra ska du få tips på. Testa att laga det istället för med köttfärs ibland. Just denna variant av kycklingfärssås är riktigt nyttig också. Jag har gjort typ 8 matlådor till mig och har ätit varje dag förra veckan. Så gott är det, haha!

Detta är kycklingfärssås, kokt råris och kokt broccoli. Skulle kunna äta varenda dag i resten av livet typ. Haha, nej men efter en veckas ätande av detta så har jag fortfarande inte tröttnat.

Tipsar dig också att testa min KYCKLINGFÄRSGRATÄNG (<klicka för recept) – riktigt gott också!

KYCKLINGFÄRSSÅS, ca 6 p

Fler goda recept med kycklingfärs: Thaigryta med kycklingfärs // Kycklingfärsbiffar med supergod sås

800 g kycklingfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 1/2 tsk torkad timjan

1 1/2 tsk torkad rosmarin

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

1 krm cayennepeppar

salt & peppar (tänk på sältan från fonden också)

400 g krossade tomater

3 msk kycklingfond

1 msk balsamvinäger mörk

vatten vid behov

Gör såhär:

1. Hacka och stek kycklingfärsen. Hacka lök och ha i den, pressa också i vitlöken.

2. Ha i alla kryddor, fond och balsamvinäger. Ha också i krossade tomater och eventuellt lite vatten så såsen inte blir för torr. Hellre lite extra vätska innan det ska puttra en stund.

3. Låt puttra på medelvärme i ca 15 min. Rör om då och då. Servera till pasta, ris eller potatis.


Vill du ha den lite krämigare så ha i en skvätt grädde, i just denna är det ingen grädde. Men väldigt gott att ha i det också.

Missa inte denna Kycklinggratäng Italian style (<klicka för recept)

Mina 10 bästa kycklingrecept (<klicka) – bl a denna goda som du ser här ovan. Ugnsbakad kyckling i krämig balsamicosås med knaperstekt bacon.

Igår fick jag då äntligen ut julen här hemifrån. Det var på tiden, kändes som den dröjde sig kvar lite extra länge. Man är alltid lite skraj att det ska bli för mörkt och deppigt. Men jag har slängt upp lite ljusslingor och fina lampor i fönstren, då blir det faktiskt inte så mycket mörkare!

En ny ljusstake (<klicka för ljusstake) har fått flytta in på matbordet. Blev så kär i den när jag såg den! Riktigt maffig och tung, man kan ha både värmeljus och vanliga stearinljus i den. Ljusen är kronljus som finns i alla möjliga färger. Dessa var så fina, SAND heter färgen och de finns HÄR.

Den är riktigt maffig när alla ljusen är tända i den. Älskar att den också kan användas till vanliga värmeljus.

Nej, nu ska jag ta en dusch. Sedan är det dags att åka. Ha en mysig Söndag.

Kram Nina

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videos HÄR

19
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
3 months ago

Hej Nina
Kan man ha 500 gr kycklingfärs istället och behöver man ändra på de andra ingredienserna? Kycklingfärs säljs i 500 gr förpackningar och köper jag två vad gör man med 300 gr som är kvar? Jag hörde från nån i köttavdelningen att kycklingfärs skulle man inte frysa,hoppas att du förstår vad jag menar 🙏

Nästa inlägg

Godaste Chiapuddingen

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x