Godaste Chiapuddingen

Godmorgon min vän!

Söndag idag. Här väntar ett besök i storstan idag. Igår var vi på bio och jag kan verkligen rekommendera Aquaman & the lost kingdom. Så spännande på alla sätt, jag är inte så svårflirtad när det kommer till filmer. Är ju högkänslig så för mig är nästan alla filmer en upplevelse. Helst i biomiljö. Denna morgon är jag lite extra pepp för jag har Chiapudding står och väntar på mig i kylen. En extra god Chiapudding. Har skämt bort den med både vaniljpulver och lönnsirap, dessutom toppade jag den med mandelflarn och färska hallon.

Kika gärna på några goda smoothies (<klicka för recept)


Chiapudding är verkligen så gott! Vad är chia då? Jo men ett litet litet frö som är fullpackat av mineraler, vitaminer och antioxidanter. Innehåller kostfibrer, omega 3 & 6 fettsyror, mangan, magnesium, fosfor, niacin, kalium, zink, tiamin, B2 & kalcium. Fullproppat av massa bra alltså! Det sägs dessutom hålla ordning på blodtryck, minimera risken för hjärt & kärlsjukdomar, gynna tarmhälsa, sänka blodsocker, ge starka ben och t.o.m. minska cancerrisk.

Något som också är gott att äta som frukost eller mellis är Over Night Oats (<klicka för recept).


Alltså det är så krämig och gott med chiapudding. Och jag bara älskar smaken av kokos. Gör du inte det så kan allt vara mjölk och du helt enkelt bara hoppar över kokosmjölken.

Eftersom det är Söndag (och för mig en typisk brödbakardag) så tänkte jag tipsa om 6 av mina mest populära och mest välbesökta brödrecept:


Lantbröd

Långpannebröd

10 minuters frallor

Tekakor i långpanna

Polarkakor

Mormor Britas Tekakor


Supergod Chiapudding 2 st

3 dl kokosmjölk

1 dl mjölk av valfri sort

4 msk chiafrön

2 krm vaniljpulver

2 tsk lönnsirap

2 krm nymalen kardemumma

Topping:

Färska hallon

mandelflarn

Gör såhär:

1. Ta fram 2 burkar eller liknande som du kan ha lock på. Häll i kokosmjölk och mjölk.

2. Ha i chiafrön, kardemumma, vaniljpulver och lönnsirap. Rör om ordentligt och ha på locket och ställ i kylen i minst 1 timme. Gärna över natten.

3. Ta ut och preppa med hallon och mandelflarn. Du kan ju ha på vad du känner och vill såklart.

Jag gillar att äta chiapudding även till mellis. Fräsch, gott och väldigt mättande. Många ungar gillar också, bara man har i det som dom gillar så är man hemma.


Kolla in annat gott till frukost också: Amerikanska pannkakor // Browniepannkakor // Sconesvåfflor // Bubbelvåfflor

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
MINA 40 POPULÄRASTE RECEPT PÅ SIDAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videos HÄR

Kram Nina

7
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Västerbottensbiffar i timjansås

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x