Polarkakor

Godmorgon vacker!

Redan Fredag, förlåt tystnaden här inne. Skulle skriva till dig igår kväll men somnade med datorn i ansiktet typ. Har haft så himla mycket med allt och har verkligen haft fullt sjå att hålla huvudet ovanför vattenytan. Därav detta ”uppe med tuppen” inlägg nu istället. För idag ska vi hinna med mycket här på bloggen förstår ni. Jag tänkte kicka igång dagen med att tipsa om dessa Polarkakor som jag bakade förra helgen. Detta blev uppskattat upp till taket skulle man kunna säga. Haha! Familjen var lyriska och frågar redan efter mer polarkakor, ja de gick åt kan man säga! 😀 De åt polarkakor så dom sprack nästan. Du måste testa att baka dessa!


Missa för tusan inte detta: ÖVER 100 BRÖDRECEPT

Enkla att baka och faktiskt godare än polarkakor man köper på affären skulle jag säga. Fast det tycker jag nog med all form av hembakt, det smakar ju speciellt gott det som man bakar hemma.


Kolla detta: 10 GODA RECEPT PÅ FRALLOR

Jag brukar frysa in dem typ 4 & 4 och ta fram så många som jag tror att vi kommer att äta till frukost. Det är toppen att frysa in dem så fort det går efter gräddning, då håller de sig som nybakta även när du tar fram dom från frysen.POLARKAKOR, ca 12 – 15 st

Mina mest besökta recept på bröd: BRÖD I LÅNGPANNA // LANTBRÖD // TUNNBRÖD


INGREDIENSER

50 g jäst

5 dl mjölk (37 grader eller fingervarmt)

0,75 dl ljus sirap

6 dl rågsikt

Ca 7-9 dl vetemjöl

2 tsk salt

75 g rumsvarmt smör

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37 grader (jag kör alltid termometer, då får du en perfekt jäst deg). Smula ned jästen i en bunke och häll mjölken över, lös upp jästen med en slickepott eller visp.

2. Tillsätt resten av ingredienserna men ha i vetemjölet i omgångar. Arbeta degen i ca 5 minuter (jag kör min i köksmaskinen). Tänk på att all mjöl är av olika kvalitet, färskhet osv. Ibland krävs det mindre och ibland mer. En bra riktlinje är att när degen precis släpper bunkens kanter, då är den perfekt. Jäs under bakduk i 60 min.
DF4E003D-972C-4728-92E0-0222B07FE41C


3. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen till en stor platta som är ca 1 cm hög. Pressa ur rundlar ut degen. (Jag använde ett kastrull-lock som var ca 15 cm i diameter.) Nagga sedan kakorna och placera på bakplåtspappersklädd bakplåt. Jag fick plats med 3 kakor på varje plåt. Jäs i ca 30-45 min.

4. Om du vill, ha på lite mjöl på kakorna. Detta kan du hoppa över om du vill, jag tycker det ser lite trevligt ut. Grädda i ca 6- 10 min. De ska få fin färg, då är de klara. Det blev verkligen en såååå mysig och god frukost må ni tro.

Uppskattar du receptet blir jag glad om du gillar det under inlägget! ❤️


3CCF2839-EB09-4A4C-A97F-8028DD09333E54AE1541-31A9-4BAD-8F16-8FB687312726


Detta blev en väldigt trevlig frukost, hembakt bröd till frukosten t ex på helgen är ju bara lyx lyx lyx om du frågar mig. Uppskattas också av alla! Såhär kan vi sitta länge och bara njuta vid TV:n. Goda pålägg och så flera koppar kaffe eller te till det. Mums!

Missa inte: 10 av mina populäraste brödrecept


Fler goda brödrecept:


Ljuvliga Grötkakor

Tekakor i långpanna

Skogaholmslimpa

Saftiga rågsiktskakor


Lite tips på hur du kan variera brödet:


• Baka det glutenfritt genom att byta ut allt mjöl till glutenfri mjölmix, tillsätt då också 2 msk fiberhusk. Degen kommer vara betydligt lösare men jobba med mjölade händer så går det bra.

• Byt ut en del (typ 2 dl av rågsikten) till havregryn, blir ett mer fiberrikt bröd och jag älskar ju när det är lite havresmak i brödet.

• Vill du inte att brödet ska vara så sött så kan du enkelt bara minska på mängden sirap.


Tips på annat gott här på sidan:


10 populäraste gratängerna

10 populäraste recepten med korv

10 populäraste recepten med köttfärs

40 av mina populäraste recept

FLER RECEPTSAMLINGAR(<klicka) 


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

817
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helen
Helen
2 years ago

Förlåt att jag märker ord, men ”smula ner hösten i en bunke” det är precis vad jag skulle vilja göra idag!
Ha en fin helg!

Eva
Eva
2 years ago

Hihihihi tror du tänkte på hösten, som att du skrev smula ner hösten.
Jag för stod vad du menade men lite kul var det.
Kramis.

Marita Sjödin
Marita Sjödin
2 years ago

Dessa ska vi äta imorgon till frukost😋

Rose-Marie Christensen
Rose-Marie Christensen
1 year ago

Hej nu har jag bakat dina polarbröd, och tekakor i långpanna,såå gott bröd,😊

niiinis
niiinis
Reply to  Rose-Marie Christensen
1 year ago

❤️

Irene
Irene
7 months ago

Så många bra recept du har gett mig. Glädjen att börja BAKA igen har du lyckats med. Stort TACK!

niiinis
niiinis
Reply to  Irene
7 months ago

Tänk vad du gör mig glad med din kommentar! ❤️

Nästa inlägg

Taxinge slott och Skink & potatislåda

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x