Smördegskrans

Nu ska du få tips på något riktigt enkelt att svänga ihop därhemma, och löjligt gott blir det dessutom. En smördegskrans blir dessutom väldigt vacker att ställa fram. Vill du göra det riktigt enkelt för dig så bakar du denna smördegskrans. Du kan svänga ihop den strax innan gästerna anländer och servera smördegskransen sådär härligt nygräddad och frasig. Ja du måste testa!

Mums! Visst ser det smarrigt ut! Familjen gottade i sig för glatta livet när denna serverades här hemma. Jag serverade den dessutom tillsammans med vaniljkesellan som jag ska tipsa om nedan. Det och lite tjoffade jordgubbar, ja men succé!

Gott tilltugg: SMÖRDEGSPUFFAR (<klicka)

Så gott med jordgubbssylten som pyser ut ur smördegskransen under gräddningen. Vaniljkesellan inuti gör det hela sådär krämigt och gott. Ja men så smaskigt!

Missa inte: FRASIGA SMÖRDEGSKNYTEN MED HALLON (<klicka)


SMÖRDEGSKRANS

1 rulle smördeg

1/2 burk vaniljkesella

ett par msk jordgubbssylt

florsocker

Gör såhär:


1. Rulla ut smördegen och bred på vaniljkesellan.


2. Ringla över jordgubbssylt (jag använde en i squeezeflaska), rulla sedan ihop den från långsidan.

3. Klä en springform med bakplåtspapper som jag gjort här ovan. Skär rullen i ca 3 cm breda skivor, placera dem längs med springformen bredvid varandra jäms med springformen.

4. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Detta hänger lite på din ugn. De ska i alla fall börja få lite fin färg.


Här ser du att den är gräddad längst in också. Du kan ta ut och testa, skär loss en bit så ser du om den är ogräddad inuti. Då kan du vara köra den en stund till.

Mer med smördeg:


Supergod enkel smördegstårta

Smördegssemlor med vaniljkräm

Wienerbrödstårta med magisk jordgubbsfyllning

Äppelgifflar

Du kan variera den här smördegskransen med t ex någon annan smak på sylten. Sedan kan du variera massor med vad du ska servera till. Vaniljvisp är gott, vispad grädde eller varför inte lite vaniljglass och bär till när den fortfarande är lite varm.

Missa inte denna succé: VÄSTERBOTTENSMUFFINS MED SKAGEN (<klicka)

Mer gott på sidan:

10 populära helgmiddagar

Veckans mest klickade recept

15 lättlagade billiga rätter

20 supergoda kakor


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

19
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 8

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x