Avokadoröra

Jag har fått en ny craving. Detta brukar jag göra och sedan ha på mina riskakor tillsammans med hummus. Nej men ni bara måste prova, det är så galet gott alltså. Riskakor är något jag ofta äter till mitt kvälls-te t ex. Väldigt gott och mättande. Riskakorna som jag köper innehåller också bara ekologiskt odlat råris (bättre ris) och lite salt. Annars inget annat! Med goda pålägg så blir detta en riktig höjdare som dessutom är nyttig. Perfekt för kvällsfika ju.

Denna röra är så fräsch och god, och gillar du koriander så kommer du hoppa jämfota. 🤸🏻‍♀️ Gör du inte så kan du byta ut koriander till bladpersilja istället. Det är en vattendelare det där med koriander, antingen så gillar man det jättemycket eller så gör man det inte. Många säger att det smakar tvål. Jag upplever det inte alls så, jag älskar koriander nämligen. Visste ni att dom som ogillar doften och smaken av koriander har en specifik genetisk variation på kromosom 11 gemensamt.  Det beror på att variationen på kromosom 11 är knuten till genen OR6A2, som kodar för vår förmåga att känna lukten av organiska föreningar som kallas aldehyder. Den kan påminna om tvål och bidrar till korianderns smak och lukt. Så det är alltså våra gener som avgör om du gillar det eller inte kan man säga.

Nog om det, åter till den här röran som jag tänker lika gärna skulle passa till tacos, du som gillar lite mer asiatiska tillbehör till tacos kommer gå bananas. Sååå gott istället för vanlig guacamole. Jag kallar den här för asiatisk guacamole. Kan alltså verkligen rekommendera dig att testa denna till tacosen nästa gång.

Testa denna: KYCKLINGTACOS MED LIMESÅS (<klicka för recept)

Här är riskakorna som jag brukar köpa. Dessa innehåller som sagt bara ekologiskt odlad råris och lite salt. Fullkornsriskakor alltså. Har alltid hemma. Så gott som sagt med lite olika pålägg. Som det jag ska ge dig recept på nu. 😋

Kolla in detta också: VÄRLDENS GODASTE GUACAMOLE (<klicka för recept)

AVOCADORÖRA

Mer goda röror: Ruccola/VästerbottenoströraLyxdipp med rökt lax Sweet Haricovertsröra


INGREDIENSER:

2 avokados

1/2 – 1 knippe koriander (beroende hur mycket du gillar)

1 lime

1 msk flytande honung

Gör såhär:

1. Mosa avokadon ordentligt, hacka koriandern smått. Föredrar du däremot lite större bitar så hacka den större. Ha i allt i en skål.

2. Pressa ur all saft ur limen, vill du inte ha det fullt så syrligt så räcker det med en 1/2 lime. Häll i saften i skålen med avokadon och koriandern.

3. Ha i honungen och rör om. Klart!

Röran är som sagt väldigt god på riskakor. Jag brukar då ha på Philadelphia i botten, sen på med hummus. Sen på med denna avokadoröra och toppa med rökt kalkon med lite skivad tomat uppepå. Toppa med örtsalt. Nej men hörni! Det blir ju sååååå gott! Du måste testa!

Mer inspiration:


10 populära helgmiddagar

15 billiga, lättlagade och goda rätter

Mina 10 populäraste kycklingrecept

10 godaste vardagsrätterna vi älskar

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)

Vill du följa mig:


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

OBS: Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar dem under inlägget.

13
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louise Karlsson
Louise Karlsson
1 month ago

Du kan inte mena att riskakor mättar bra. Det är ju bara luft.

Nästa inlägg

Smördegssnittar

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x