Innehåller annonslänkar

Biff stroganoff

Jag har lagat biff stroganoff, och hörni, det blev superbra och gott detta. Tanken var att jag skulle göra det till en gryta först men medan jag lagade så tänkte jag att nej, jag testar det såhär istället. Och så blev det en biff stroganoff som familjen mumsat på i 2 dagar nu. Ja det räckte till matlådor också. Biff stroganoff kan du göra på olika kött, jag gjorde min på lövbiff men funkar såklart att göra det på ryggbiff i bit, innanlår eller nötbog i strimlor också. Tonåringen har ätit så det bara sagt slurp på tallriken, och då vet man att det är riktigt bra. Jag ”fyllde ut” min med krossade tomater och det blev förvånansvärt bra faktiskt, ja men testa vetja. Supersmaskigt till ris eller någon god potatis. Funkar till pasta också tycker jag.


Det är ju lök i detta recept, har du lökvägrare så kan jag verkligen rekommendera att hacka löken smått smått så den inte riktigt känns i konsistensen. Två av mina barn har vägrat lök men älskat smaken, så då har alternativet varit att hacka det riktigt smått, då känns det inte i konsistens men blir väldigt gott!


Den här har jag, klicka HÄR. Såå bra är den. Med bara ett par ryck så har jag minimala bitar av lök, kör du ännu längre blir det nästan som ett lök-mos. Denna är ju en fördel också då man slipper tårar när man hackar löken. Sen kan du ju hacka alla grönsaker till tacosen i den också. Vi använder vår massor. Lätt att diska och skölja av med.

Mer kötträtter: MINA 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTER


Tallrik Mon Amie (kampanj just nu)

Om du vill så kan du bara byta ut köttet rakt av mot korv så har du en väldigt god och kanske liiiite lyxigare korvstroganoff. I min familj så älskar vi korvstroganoff i alla dess former. Det finns ju så många olika recept på det. Jag har fler, kolla in denna lyxiga korvstroganoff t ex. Jag har också en med bacon, recept HÄR. Kolla gärna in mina 10 mest populära recepten med korv.


BIFF STROGANOFF, 4 p

Mer gott med kött: FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM // OST & BACONFYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR // KRÄMIG KÖTTFÄRSLÅDA

600 -800 g lövbiff

smör att steka

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

1 tsk timjan

2 tsk paprikapulver

salt & peppar

2 msk kalvfond

1 msk balsamvinäger

1/2 msk honung

2 tsk dijonsenap

1 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

2 dl grädde (valfri fetthalt)

Gör såhär:

1. Strimla lövbiff. Stek den i smör på hög värme, snabbt bara så den blir nästintill genomstekt. Lägg på ett fat och ställ undan.

2. I samma stekpanna, hacka lök och stek den mjuk. Riv i vitlöken. Blanda runt och låt den steka med en stund. Häll i krossade tomater, krydda med alla kryddor, kalvfond, senap, honung och balsamvinäger. Låt puttra i några minuter, känns det för torrt kan du hälla i lite vatten. Men tänk på att du ska ha i både grädde och creme fraiche.

3. Ha i creme fraiche och grädde. Låt puttra ytterligare i några minuter. Ha till sist i köttet och låt det bara bli varmt.

Servera med kokt ris, klippt persilja och en grönsallad t ex.

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned!


Hoppas du testar att laga denna biff stroganoff, i vår familj blev det succé och detta kommer definitivt lagas fler gånger! Berätta gärna om du testar receptet.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

33
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Grekisk sallad & klädinspo

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x