Julen

Godmorgon godmorgon!

Sorry min tystnad igår, skulle hunnit in till dig och berättat om vår julafton. Här kommer det istället nu då.

Hemma i vår stuga började det med skattjakt för minstingen.

Kryptiska lappar fick leda vägen till morgonens julklapp. Han har fått en morgonjulklapp sedan han var liten.

Det letades i alla skrymslen och vrår tills han till slut hittade sitt paket. En strategisk julklapp för att slå ihjäl en timma på morgonen!

Efter lego och frukost ville han ge sina brorsor deras morgonpresenter!

Största brorsan fick skidglasögon och mellanbrorsan fick en t-shirt från Peak Performance. Båda blev supernöjda och Milo som valt julklapparna själv var nöjd.

Majlis och jag mös i soffan en stund. Jag i min julpyjamas och julstrumpor.

I vaknade nämligen upp till 16 minusgrader i Bjursås. Det var liiiite för kallt för att snöra på sig skidorna och ge sig ut i backen så tidigt på morgonen.

Efter jullunch med risgrynsgröt och goda smörgåsar så hade det blivit lite mildare kyla och alla grabbar gav sig iväg för att åka lite skidor. Vi stod nere i backen en stund och väntade på att se när de åkte.

Efter skidåkning så kom jultomten till Värdhuset Bäverhyddan. På morgonen så gick vi och lämnade en varsin julklapp till Milo och kusin Edward som jultomten sen fick dela ut. Sen väntade julfika där för oss alla. Så mysigt faktiskt!

Efter fikat gick vi hem och började förbereda julmiddagen som skulle ätas hemma hos oss. Jag och Elliot hjälptes åt att sätta ihop pepparkakshuset.

Jag dukade bordet åt oss. Vi fick plats riktigt bra då bordet gick att göra längre. Det har verkligen varit toppen på alla sätt här i vår lilla stuga!

Efter middag blev det äntligen dags att dela ut alla julklappar. Även om vi hade sagt att det inte skulle bli några julklappar få vi åkte på denna resa så blev det ändå några i slutändan.

Kvällen avslutades med julklappsspelet och julfika nere hos mamma och pappa i deras stuga. En riktigt lyckad och mysig julafton med massa gott att äta!

Igår morse vid kl 09 åkte stora barnen hem. Jag grät för det var så sorgligt. Vi har verkligen haft såååå mysiga dagar här tillsammans så jag blev så otroligt ledsen och tom när de åkte. Men, festligheterna hemma med kompisarna var inplanerade sen långt innan, å jag minns själv hur det var i den åldern. Dock så tyckte dom själva att det var jättemysigt här! ❤️

Då var det perfekt att ge sig ut i backen och få tänka på annat. Milo på sina nya skidor som han fick i julklapp! Wiooooo…. dom var kanon tyckte han!

Vi åt en god hamburgare till lunch och tog en paus mellan åkningarna. Igår var det nämligen minus 1 bara så det var riktigt behagligt att åka.

Igår fyllde min syrras man 35 år och han följde med oss i backen. Han kunde inte åka slalom överhuvudtaget. Men med envishet och med min finska envishet så kunde han åka innan dagen var slut. Ok, lite skakigt men han tog sig ned för en stor backe. SOM jag slet med honom!

Igår fick vi lite barnledigt och gick åt satte oss med en varsin öl på after-skin de hade anordnat. Det var härligt att sitta med röda kinder och zippa på en iskall öl efter en hel dags åkning i backen. Det blev t.o.m lite dans för många av de besökande.

Kvällen avslutades hemma i mamma och pappas stuga för att fira Pierres 35 åriga födelsedag. Inget speciellt, bara att vi fick lämna vår födelsedagspresent och säga hej. Sen hem till vår stuga, hoppa i pyjamasen och slå på TV:n. Jag bara ÄLSKAR stuglivet!

Majlis stortrivs med oss här. Känns som hon inte gjort annat än åkt på resa med oss. Hon är världsvan och bara myser dagarna igenom. Hon kryper långt in under täcket i Milos säng och så sover hon i timmar.

Själv så sover jag som en stock här också! Är det uteluften tro? Jag sover nämligen så galet bra, är själv chockad faktiskt!

Hepp, dags att gå upp och fixa frukost. Klockan är lite över 8 och vi ligger fortfarande i sängen här. Lyxigt!

Hur var din jul?

Kram Nina

1
2 kommentarer

Kalventrecote med bakade potatisar och rödvinssky

KALVENTRECOTE MED BAKAD POTATIS OCH RÖDVINSSKY, 4 port

600 g kalventrecote

Salt & svartpeppar

Rödvinssky:

3 schalottenlökar

5 dl vatten

6 msk kalvfond

2 dl rött vin

25 g smör

2 msk majsstärkelse

2 tsk strösocker

Salt & peppar

Bakad potatis:

1 kg potatis

Smör

100 g smör

Gör såhär:

1) Gnid in entrecoten med salt & peppar. Stek den i smör så den får färg runtom. Lägg köttet i en ugnsform, tillaga sedan i ugn på 125 grader tills köttet fått en temp på 60 grader. Det tar ca 40 min.

2) Ta ut köttet och låt det ligga inlindad i aluminiumfolie i minst 10 min. Just innan servering skär du upp köttet.

3) Såsen: Skala och hacka löken. Bryn den sedan i smör, den ska bara svettas så den blir mjuk, inte få färg. Tillsätt vatten, vin, kalvfond, socker och koka upp. Sänk värmen och reducera till hälften. Blanda majsstärkelse med lite vatten och blanda i det tills du får önskad konsistens. Smaka av med salt & peppar. 5 minuter innan servering rör du i smöret.

4) Potatis: Dela potatisen. Stick massa hål i den med en gaffel. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper eller folie, hyvla på smöret, smaka av med salt & peppar.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Pulled pork

Krämig oxfilépasta

Krämig Fläskfilé

Kyckling och bacongratäng

Kram Nina

1
Kommentera

God Jul

Hej på er alla fina! ❤️

Ville bara snabbt kika in och säga God Jul! Mitt gäng är här och hänger i backen nu. Mina älsklingar….nu är man hel igen. Alla samlade är det bästa!

Hoppas ni får en riktigt mysig jul! Njut av era nära och kära. Du som sitter ensam eller jobbar känner jag att vi alla kan skicka en extra tanke till!

Kärlek till er alla! ❤️

Kram Nina

0
2 kommentarer

Mitt i natten

Halloj mitt i natten, gissar att allt mitt sovande igår resulterade i att jag nu bara sovit några timmar och nu ligger vaken. Det är som när man var liten och spänd för julafton.

Dagen igår, eller idag som jag tycker det fortfarande känns som, startade med den här vyn. Skidåkning med lilla familj i magisk natur. Lite bitande kyla igår då det var mer än 10 minus i backen så det fick bli lite värmepauser.

Kan inte smälta hur vacker naturen är i vinterskrud. Kolla i. Hur solen bryter igenom mellan träden? Lyrisk….

Innan resten av familjen åkt färdigt så satt jag här och värmde mig med backen precis ovanför. Så mysigt!

Vi satte oss för lite fika och varm choklad i denna fina soffa. Jag njuter så mycket av att se Milo njuta av skidåkningen och uteliv här. Som här där han satt med röda kinder och drack sin varma choklad och mös. Långt bort från TV-spel, nermysad i en rosa soffa och så jäkla glad och lycklig!

Vyn ifrån den här rosa soffan var verkligen helt outstanding! Det var så fantastiskt med backen ovanför och så började solen lysa mitt i allt. Vi satt verkligen bara tysta en lång stund och tittade.

Efter skidåkning blev det till att åka och handla lite till uppesittarkvällen i långkallingar och raggisar. Det är verkligen inte så noga!

Efter affär och fix så tog vi igen oss lite i soffan. Sen kom äntligen de stora pojkarna också. Som jag längtat efter att dom också ska komma, nu känns familjen hel på riktigt. ❤️

Vi slog in de sista klapparna. I år har Milo köpt julklappar till sina brorsor också. ❤️

Allt julpynt ni ser är taget hemifrån, ok mattan köptes här men allt annat har fått följa med hemifrån. Ingen jul utan pynt och en mysig matta ju!

Det blev som sagt uppesittarkväll i vår stuga. Här i pausen på Bingolotto när alla skulle kolla om någon vunnit på spelet i sociala medier. Jag har myst ända in i hjärteroten över att få ha det såhär den här julen. Så tacksam! Försöker verkligen flera ggr per dag stanna upp och vars tacksam för allt vi får uppleva nu. Att fira jul på det här sättet var verkligen över all förväntan!

Imorgon smäller det! Just i detta nu ligger mina 3 barn och sover där inne i samma rum. Hjärtat blir varmt. Alla samlade på ett och samma ställe var ett tag sen känns det som. Imorgon bitti ska de alla få en morgonpresent, sen blir det mysig frukost tillsammans innan vi ska åka lite skidor igen.

Kl 13 kommer tomten så då måste vi vara klara. Liftarna stänger 14 så det passar väl bra. 15 börjar Kalle och då är julafton i gång på riktigt.

Om du inte kikar in mer så vill jag passa på att tacka dig för du läser min blogg och önska dig och de dina en riktigt God Jul! ❤️

Nu ska jag försöka sova lite.

Kram Nina

1
3 kommentarer

Saffransbullar med vit choklad

Underbara saffran

Saffransbullar fyllda med vit choklad, och du, dessa blir så sjukt goda varje gång. De smälter i munnen och jag vet inte hur många som skrivit till mig och berättat hur nöjda de är med receptet. Att de lyckas precis varje gång. Åh vad glad jag blir när jag får höra sånt. Saffransbullar med vit choklad är mitt mest bakade recept vid julen, så poppis och uppskattat och det gör mig så glad!

Missa inte att kika på min kategori med massor av saffransrecept (<klicka)

Här kommer receptet:

Några saffrans-tips till dig som jag känner att du inte får missa, klicka på länkarna nedan för att komma till recepten:

Magiska saffransbullar med vaniljfyllning

Snabb saffranskaka

Kladdkaka med saffran och vit chokladfudge

Saffranspitekaka

Jag bakar alltid på minst 1 liter. Ska man ändå dra igång allt med att ta fram köksmaskinen och allt så kan jag lika gärna göra större sats, så resonerar jag. 🙂 Vill du baka mindre halverar du bara receptet. Detta recept är för gigantiskt stora bullar också….. MUMS!

SAFFRANSBULLAR MED VIT CHOKLAD

1 liter röd mjölk
4 påsar (2 g) saffran
2 pkt jäst
2 tsk salt
4,5 dl strösocker
500 g créme fraiche 34%
200 g mjukt smör
Ca 24-26 dl vetemjöl

Fyllning:
400 gr mjukt smör
400 gr vitchoklad

Pensling:
2 ägg
florsocker

Gör så här:
1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader, kolla gärna med temp så det inte blir för varm degvätska. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

3) Sätt ugnen på 225 grader.

4) Riv den vita chokladen eller skala den med en potatisskalare. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel,  cirka 1 cm tjock.

5) Bred smöret över plattan och strö den rivna chokladen över,  vik den på mitten så du får en rektangel. Skär 2-3 cm breda bitar, snurra ändarna åt varsitt håll och snurra den sedan runt ett av dina fingrar. ”Knyt” ihop änden underifrån.

6) Lägg rullarna i pappersformar på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg till penslingen. Pensla bullarna och grädda i 8-10 minuter. Låt svalna och pudra med florsocker. Ät & njut!

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Om du vill kika på hur jag snurrar dessa bullar kan du kika in på min video på instagram, den hittar du här nedan:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nina Hermansen 💫 (@niiinis.se)

 

Kram Nina

19
7 kommentarer

Fjärde advent i stugan

Godmorgon älsklingar!

Vi har dan före dopparedan och det börjar så sakteliga att ljusna här. Jag har sovit så sjukt mycket så jag nästan skäms. Är glad att jag har förmågan att ibland sova ”igen” massor av förlorad sömn även om man inte kan det.

Det värsta är väl att det slår över och ger känslan av att man sovit för mycket och blir lite trött därför. Skulle kunna sova lite till nu efter frukosten.

Ja som sagt, jag tog ju med mig lite julpryttlar så vi skulle få lite julkänsla även här i stugan. När det kändes lite ”too much” att ta med sig hela granen så fick den här lilla följa med. Nu är den pyntad med ljusslinga och lite kulor.

Här har vi tänkt det fjärde ljuset på morgonen. Vi har ätit frukost jag och Milo och haft sådär riktigt mysigt igen. Han har inte sagt ett ljud om sitt TV-spel som fick stanna hemma. Så skönt!

Duken som ska ligga på vårt julbord imorgon hänger över stolskanten. Amaryllisen kommer nog slå ut lagom till vi ska sitta runt vårt bord och äta imorgon.

Imorgon så är det julfirande mellan 13-15 med jultomte och hela konkarongen. Imorgon på morgonen kan man lämna julklappar i receptionen så kommer jultomten sen dela ut dem till barnen. Så mysigt!

Idag kommer mina stora barn hit. Wieeeeee….. lycka! ❤️❤️ Vi ska gå iväg och åka skidor direkt på morgonen för sen har jag fullt upp med resten av fixet inför imorgon. Eller fullt upp är det kanske inte, mer att jag vill att så mycket som möjligt är klart till imorgon så man bara kan njuta av dagen.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

0
Kommentera

1:a skiddagen

Hej raringar!

Vilken dag vi haft. Började med riktigt mysig frukost med Milo. Vi satt länge i morse och bara pratade och mös med frukosten framme. När vi ätit frukost gick vi över till mamma och pappa och spelade yatzy en stund. Alla vi är morgonpigga.

Mycket skratt och så alla vinnarskallar i samma rum. Misslyckades man med att få 4 lika t ex så skrek dom andra JAAAAAA! Haha, då peppar man varann! Hahaha….

Efter yatzy var det dags att klä på sig skidkläderna och ge sig ut i backen.

Peppat gäng på väg upp i liften! Det är verkligen magiskt vackert här. Så mycket snö och vinterskrud.

Solen tittade fram mellan trädtopparna och då blev man ju nästan tårögd. Hur fint kan det bli?

Inga köer över huvudtaget, ingen vind, några minusgrader och världens bäst pistade backar. Så enkelt att åka och inga väntetider.

Men gissa om man var slut i låren? Eftersom man kan stå på skidorna hela vägen ned och inte behöva stå och vila i en liftkö så var man ju helt slut.

Det var rart med lite våfflor och varmt te till lunch. Vi käkade på bäverhyddan som de heter och de hade precis slagit upp dörrarna. Allt öppnade här igår så allt är precis nystartat för året. Det satt två i restaurangen när vi kom men annars var vi helt själva.

En annan som är van med hysteriskt med folk i skidbackarna och i restaurangerna bara njuter av att det är så lugnt. Ingen stress, så skönt!

Efter våfflorna blev det några turer till men sen frös jag och kände att jag behövde åka hem till stugan och värma mig. Milo och Tony blev kvar en liten stund till.

Gissa hur skönt det var att få lägga sig under filten och värma sig? Majlis la sig bredvid och somnade direkt. Tog sen en varm dusch och hoppade i myskläderna. Tog inte lång stund förrän jag somnade efter duschen heller.

Eftermiddagen bjöd på Hobbit på TV:n, det går ju massa filmer nu såhär i juletider och jag bara älskar’t! Sen har vi bara hängt i stugan, slumrat i soffan, ätit lite, slumrat igen. Precis sådär avkopplande som man vill ha det.

Nä, nu ska jag fortsätta slumra här i soffan. Natti natti fina ni! ❤️

Kram Nina

0
Kommentera

De godaste ostarna

Ost, ja men jag skulle lätt kunna leva på det alltså. Osttallrikar till frukost, lunch och middag. Sen kör man charkisar till mellis. Haha…. Nä men jag är en sån succer för goda ostar. Min pappa brukar köpa en fullstor parmesanost och sen sitter han och jag och skär skiva efter skiva med osthyveln och ba proppar i oss. Nyttigt? Not so much men goda ostar är något jag för alltid kommer njuta lite för mycket av.

Tänkte att vi kanske kunde hjälpas åt att ge varandra riktigt schyssta osttips såhär i juletider, ja då det passar som allra bäst nästan.

Den här osten fick jag tips om här genom bloggen. Det var bland den godaste osten jag smakat alltså. Krämig, smakrik och bara alldeles underbar. Vi åt den till tryffelsalami (så god så man svimmar) och lite ettriga korvsticks. Jag är inte mycket för starka korvar medan Tony kan äta så det rinner tårar och snor om vartannat.

Annan hårdost som vi också brukar ha på vår osttallrik är gruyere. Shottablängaregod! Här på ”älskade ost” hittade jag ett fantastiskt tillvägagångssätt att äta den på, kolla recept här!

Jag älskar vanlig brieost också. Den kan ätas precis som den är eller så gör man plock av den dom jag gjorde här ovan. Saltrostade solrosfrön och fikon till så är man hemma.

Brieosttårta kan man äta både kall och varm också. Denna med massor av ringlad honung och fikon över är magisk. Vill du ha den varm bakar du den i ugn på 200 grader i ca 10 min. Då kan du också vräka på mer av både nötter, frön, frukter och honung.

Vill du ha en riktigt krämig ost som passar både som pålägg på mackan men också som en del på en osttallrik så tipsar jag om Falbygdens Präst. Den är den krämigaste osten du kan äta. Känns som att karva i något riktigt gräddigt krämigt och gott. Mums!

Jag är superkänslig för vissa ostar. Klackjos (tåbira) ostar som luktar så ögonbrynen krullar sig går FETBORT! Kitost brukar vara sån. Alltså herreminjeeeee…. kitost luktar så obeskrivligt illa och det hemskaste av allt är att den smakar som den luktar. Nä, jag har försökt att börja gilla kitost men det går fasen inte. Det är hemskt! Blåmögelsmak är också en av de värsta smakerna jag vet! Jag gillar ostar med mycket smak men med lite mindre doft. Både hårda och mjuka. Här ovan ser ni en ost som heter Farmhouse Cheddar. Nomnomnom!!!! Den är brutalt god också och väldigt långt ifrån kitost.

Nästa cheddarost är denna. Heter Black Bomber och smakar himmel. Den svarta köper alltid vi. Dock en varning utfärdad. Du kommer vräka i dig hela på en gång. Så köp 2!

Har du någon ost som man bara inte får missa får du gärna tipsa!

8
9 kommentarer

Bjurs! ❤️

Godmorgon raringar!

Igår hann jag inte in till dig alls då det var full fart från kl 02 (!!!!) när jag vaknade till vi åkte vid lunch.

I bilen hade jag en katt på magen så det blev inte så mycket fria händer att blogga med. Annars brukar det vara ett ypperligt tillfälle nämligen.

Så hur gick det med fröken Majlis på din första resa då? Jo men alltså, över all förväntan! Jag är fortfarande i chock. Hon satt med tassarna vikta inåt och kikade där inne i sin bur. När katter har tassarna vikta inåt är de trygga och lugna har jag läst mig till. Hon höll på att somna ett par ggr också men vaknade av att det rörde sig i bilen.

I början var det uppspärrande pupiller såklart men varefter så blev hon helt lugn. Inte ett pip. Så jäkla glad för det! Vet inte om det är Feliway som påverkar eller om hon bara är en cool katt.

Vägen hit i bilder. Alltid en bild på dalahästen såklart. Vet inte hur många bilder jag har på den där hästfan? Haha…. Den är ju symbolen för att man kommer till dalarna och inbringar så mycket lycka så jag tror nog många gör lika. Slutligen passerade vi Falun med hoppbacken och allt. Bjursås där vi bor ligger bara ca 15 km från Falun.

Vår stuga är magisk! Kolla bara! Ligger max 100 meter från backen och är här är det full vinter. Platsen påminner om en by i alperna på något sätt. Vi bara älskar det alltså!

Tony har skrattat åt mig då jag tagit med mig inredningen hit också. Nämen julen blev tvungen att följa med litegrann sådär…. Ska ta bilder från stugan sen så ni får se hur vi ska på här i en vecka nu.

Vi började med att packa ur bilen och installera Majlis i stugan. Sprayade lite Feliway och satte in den där väggmojängen som utsöndrar doft det första vi gjorde. Gav henne mat och vatten, visade toan osv. Hon drack efter en stund och gick på toa direkt efter. Inge orolig alls. THANK god!

Här kan det ju bli kaos liksom. En katt som är svinorolig och som går runt och vrålar bara hade inte varit så kul. Detta är ju hennes första resa så då är ju allt en chansning.

När vi såg att hon var ok så brassade vi in till Falun. Vi behövde äta! Vi ville inte stanna på vägen och lämna Majlis ensam i bilen så vi fick ta en liten korv innan vi åkte så vi skulle palla vänta till den übersena lunchen.

Falun bjöd på julkänsla! Vi började med en snabblunch och brassade sen vidare för att inhandla julklappar till julklappsleken. Sedan ville Milo köpa julklappar till sina bröder också.

Jag upptäckte mitt i allt att jag glömt både linser och glasögon hemma. Ni som bär linser och behöver glasögon vet vad det innebär. Det är typ katastrof. Hade dessutom ett par gamla dagslinser i ögonen som var torra som Sahara och som jag bara ville ha ur till varje pris!

Kvistade in på Synsam och till min stora glädje hade de stora förpackningar av kontaktlinser stod där! Glädje och lycka. Gick in på deras toalett och bytte linser direkt. Den känslan…… halv orgasm tammetusan! Ett par lena nya linser i ögonen är som en smekning alltså.

Köpte ett sånt här ryggskydd, Tony också… så nu har hela familjen ett varsitt. Alltså jag har aldrig skrattat så mycket som inne på stadium när jag provade dessa skydd. Killen som hjälpte oss måste ha varit lite obekväm för ALLA var för små över mina bröst. Jag har inga jättenassar som Dolly Parton men är lite bystig sådär. Å jag fick verkligen inte på mig dom över tuttarna….. Till slut lyckades vi hitta en sort som satt ok. Ok, lite pattkross blev det men den sitter helt ok nu. Jaja, nu har jag ett i alla fall.

Apropå glömma saker. Ungarna kommer upp på Söndag och ska få en ”vad mamma glömde” lista att ta med sig kan jag meddela. Glömde också att hämta ut ett viktigt paket så de ska dom också få göra, tur man har passet hemma.

Det blev lite shopping inne i Falun. Milo klädde ut sig till jultomte . Vet ni? Vi har inte tagit med något spel hit. Här ska det vilas ifrån allt sånt, det konstiga är att det känns som han är lite lättad över det.

Ser fram emot att vara ute massor. Åka skidor. Njuta av snön och bara hänga med honom och resten av familjen. Inga spel som stressar utan sällskapsspel, god mat, häng i stugan i långkallingar och så julafton då.

Här har ni mamma och pappas stuga. Mamma hade t.o.m tagit med sig mattor hemifrån. Hahaha….. ja äpplet faller inte långt från trädet. De hade såå mysigt inne i sin stuga, precis som vi.

Hepp, nu är det dags att sätta igång och klä på sig för en dag i skidbacken. Vi hörs på Instastory och här inne lite senare.

Kram Nina

2
4 kommentarer

SAFFRANSRUTOR

Denna kakan visste jag skulle bli succé! Det kan liksom inte bli fel med saffran känns det som. Denna ska vara med på vårt julbord uppe i fjällen. Hoppas att de andra kommer tycka att den är lika magisk som jag tycker. 🙂 Enkel att svänga ihop och svår att misslyckas med helt ärligt. Den blir både hög och saftig och glasyren uppepå är ”to die for”.

SAFFRANSRUTOR MED VANILJ & KOKOSGLASYR

4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran
1,5 dl kokande vatten

GLASYR

150 g smör
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokosflingor

GÖR SÅHÄR

1) Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt och fluffigt.

2) Blanda de torra ingredienserna förutom saffranet och häll i det i smeten. Blanda runt det försiktigt med en slickepott tills att du har en len smet.

3) Koka vattnet, häll sedan i saffranet i vattnet. Blanda runt och häll sedan i äggsmeten. Häll upp i en ugnsfast form som är täckt med bakplåtspapper. Jag använde en form som var ca 25×35 cm.

4) Grädda i 175 grader i ca 45-50 min eller tills att kakan är helt torr när du känner med sticka. Ta ut och låt svalna helt.

5) GLASYR: Smält smör, blanda sedan i florsocker, vaniljsocker och till sist äggulorna och blanda runt ordentligt.

6) Häll på glasyren på kakan när den svalnat helt, bred ut den över hela. Toppa med kokosflingor.

 

Följ mig gärna på Facebooksida för mer recept, inspo och annat från livet.

4
Kommentera