ANNONS

Krämiga vaniljbullar i långpanna

/

Igår bakade jag så goda bullar i långpanna. Jag hade inga förväntningar alls men måste säga att detta kommer helt klart bli ett stående inslag hemma hos oss. Wow säger jag bara vilka saftiga bullar, den där ”guckan” som jag penslade hela bullen med blev verkligen så gott så det var inte klokt. De små urgröpningarna i bullen med fyllningen gör såklart hela bullen, så snåla inte med hålen och framförallt snåla inte med fyllningen. Den gör den här bullen helt magisk!

IMG_4411

IMG_4416

IMG_4412

IMG_4413

IMG_4414

IMG_4415

KRÄMIGA VANILJBULLAR I LÅNGPANNA

50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör
3 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
nypa salt

Gör såhär:

1. Smula ner jästen i en degbunke eller i en köksassistent.

2. Värm mjölken till ca 37 grader, viktigt att det inte blir för varmt.

3. Häll över mjölken över jästen och rör om tills jästen löst upp sig. Ha i socker, salt och ägg.

4. Tillsätt mjöl, och rumsvarmt smör i bitar. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller för hand tills du har en ganska så lös deg. Allt beror lite på kvalitet på mjölet men degen ska vara lite lösare än att den släpper från kanterna i bunken.

5. Låt degen jäsa i 45 minuter.

6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

7. Lägg bakplåtspapper på en stor ugnsplåt. Tryck ut degen där med plasthandskar eller mjölade händer.

8. Ta fingret eller ett skaft av något slag och tryck hål över hela kakan. Bred ut fyllningen över hela kakan, det får gärna samlas fyllning i hålen. Är det snålt med fyllning gör du nytt, det ska vara mycket.

9. Låt jäsa i 30 min till. Sedan är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Håll koll så den inte blir för mörk uppepå. Ät och njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Örfilar

Citronbullar

Bullkakor

Kram Nina

34
226

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00