Ost och baconfyllda köttfärsbiffar med parmesansås

Supergod mat!

Igår lagade jag såååå goda ost och baconfyllda köttfärsbiffar. Har länge tänkt att jag ska testa ett recept och igår slog jag till. Så härligt när man får gå in i köket och bara köra, älskar det! Ost och baconfyllda köttfärsbiffar visade sig vara succé, för oj vad vi åt. Såsen till himmelskt god, allt passade så bra ihop. Är det något du någongång måste laga så är det verkligen detta, sååå gott!

Det bästa är när familjen uppskattar något såhär mycket, jag tror att alla känner så som lagar mat. Har bjudit gäster på mina ost och baconfyllda köttfärsbiffar några gånger och det är alltid lika uppskattat!

Vill tipsa dig om fler supergoda recept med just biffar, så gott och perfekt mat för både vardag, fest och matlåda. Alla recept nedan:

Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås (<klicka)

Köttfärsbiffar med rostad potatis och krämig gräddsås (<klicka)

Ostfyllda köttfärsbiffar med magisk sås (<klicka)

Högrevsbiffar med gammaldags gräddsås (<klicka)

KÖTTFÄRSBIFFAR MED OST & BACON I PARMESANSÅS, 4 port

Kika gärna på mitt superpopulära recept på KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka) och min absolut superbästa och populära KÖTTFÄRSSÅS (<klicka)

 

500 g nötfärs

3 msk kalvfond

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk torkad oregano

Salt & peppar

2 dl tärnad hårdost

1 pkt bacon (strimlad och stekt)

 

Sås:

1 spetspaprika (funkar med vanlig också)

2 schalottenlökar

1 stor vitlöksklyfta

1 pkt creme bonjour parmesan (hittar du den inte så ta vanlig creme bonjour med 1 dl riven parmesan i)

2 msk kalvfond

1 dl creme fraiche

1 dl grädde

1 dl riven parmesan

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla baconen och stek dem så de får färg. Lägg i nötfärsen i en bunke, ha i bacon och ost. Ha även i resten av ingredienserna. Blanda runt ordentligt.

2) Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Osten kommer att smälta lite men det gör inget, allt är i sin ordning.

989B2851-6318-4C0E-A550-009F0955204D

59C08836-D894-4B1C-B1A8-D19B1F66E830
3) Medan biffarna är i ugnen gör du såsen. Hacka paprika. Jag mixade schalottenlöken så den blev som en puré, det behöver du inte göra om du inte vill, det räcker med att hacka den fint. Stek paprika, schalottenlök och pressa också i vitlöken. Det ska mjukna men inte få färg. Ha i färskosten (creme bonjour), creme fraiche, grädde, kalvfond och kryddor. Låt koka upp och sjuda en liten stund under omrörning. Låt sjuda i ca 3-4 minuter. Avsluta med att ha i den rivna parmesanen och låt den smälta ned helt.

4) När biffarna kommer ut ur ugnen så lägger du dom i en ugnsfast form. Häll över såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta ut och avnjut med kokt potatis, pressad potatis eller ris.

Tips 1: Gillar du inte någon av kryddorna kan du bara hoppa över dessa.

Tips 2: Riv gärna lite smakrik ost över hela innan den skjutsas in i ugnen andra gången. Supergott!

Du vet väl att denna sida innehåller massor med goda recept på både mat & bak, kika nedan för lite smakprover (klicka på länkarna för flera recept):

KÖTTRÄTTER

KYCKLINGRÄTTER

SÖTA PAJER

SMÅKAKOR

MJUKA KAKOR

MIDDAGSTIPS

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1024
Subscribe
Notify of
guest

35 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
3 years ago

Hur mycket salt o peppar i färgblandningen?

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
3 years ago

Salta och peppra efter smak, det är alltid bäst.

Carina
Carina
3 years ago

Vilken hårdost använder du i köttfärsbiffarna?
tack för alla goda recept🧡

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
3 years ago

Tog en jag hade hemma bara, prästost. Tack själv! ❤️

Ulrika Svärd
Ulrika Svärd
3 years ago

Detta ska testas på fredag till ett gott glas rött 👌

niiinis
niiinis
Reply to  Ulrika Svärd
3 years ago

Mums! 👌🏻👌🏻👌🏻

Åsa nordh
Åsa nordh
3 years ago

Kan man lägga till lök i köttfärsen

niiinis
niiinis
Reply to  Åsa nordh
3 years ago

Absolut! 👌🏻👍🏼

Anki Eriksson
Anki Eriksson
3 years ago

Gjorde det här i helgen, enkelt & supergott.

niiinis
niiinis
Reply to  Anki Eriksson
3 years ago

Kul att du gillade! 🤩

Anne
Anne
3 years ago

Siis todella maukas kastike

niiinis
niiinis
Reply to  Anne
3 years ago

Kiitos, joo se on kyllä niin hyvää!! 👍🏼👌🏻🤤

Anna
Anna
3 years ago

Blir det bra o göra köttbullar istället..

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Går jättebra!

Anna
Anna
Reply to  niiinis
3 years ago

Tack🤗

Laila
Laila
3 years ago

Var finns creme bojour parmesan ? Har letat i varenda affär i närheten

niiinis
niiinis
Reply to  Laila
3 years ago

Jag köpte på ICA! 👌🏻

Anne
Anne
3 years ago

Så himla god sås! Ska serveras ikväll till biffarna som jag gjorde tidigare och nu tagit upp ur frysen. Mums!

niiinis
niiinis
Reply to  Anne
3 years ago

Härligt! 😋👌🏻

Monica Karlsson
Monica Karlsson
3 years ago

Jag har gjort den hör rätten. Väldigt god, men hittade ej creme bonjour parmesan, så jag använde en sort med örter i.

niiinis
niiinis
Reply to  Monica Karlsson
3 years ago

Den verkar inte finnas överallt tyvärr, den är såå god. Hört att man kan be sin matvarubutik om att ta in olika produkter så du kan ju alltid fråga tänker jag. 🙂

Jaana Koijan Selenius
Jaana Koijan Selenius
2 years ago

Jag blandade färskost naturell med finriven parmesan.

niiinis
niiinis
Reply to  Jaana Koijan Selenius
2 years ago

Perfekt! 😍😍😍

Britt-Marie Taylor
Britt-Marie Taylor
2 years ago

Hur mycket créme bonjour ska det vara?
Finns 2 förpackningar. En på 100g och en på 200g.

niiinis
niiinis
Reply to  Britt-Marie Taylor
2 years ago

De på 100 g är runda så 200 g som den här förpackningen är formad.

Gunny Fallström
Gunny Fallström
1 year ago

Kan man inte göra biffarna direkt i formen och skippa momentet med plåten?

niiinis
niiinis
Reply to  Gunny Fallström
1 year ago

Dom släpper mycket vätska så nej, inte om du vill slippa det vattniga.

Laila E. Norgren
Laila E. Norgren
1 year ago

Parmesan osten finns inte längre som mjukost,vad gar du i stället?

niiinis
niiinis
Reply to  Laila E. Norgren
1 year ago

Ta samma mängd färskost och riv i parmesan efter smak istället.

Peter Dall
Peter Dall
1 year ago

När du skriver fond, är det tärning upplöst eller ?? 🤔

niiinis
niiinis
Reply to  Peter Dall
1 year ago

Nej flytande fond.

Gunvor
Gunvor
1 year ago

Gjorde dessa idag, och det blev poppis. Sönerna slukade dom. Dock var jag lite lat och fuskade med såsen. Tog gräddsås pulver och tillsatte 1burk creme fraiche parmesan och vitlök. Blev jättegott!

HANNA
HANNA
1 year ago

Detta var bland det godaste jag ätit!
Istället för vanlig creamfraich tog jag vitlök/parmesan en hel. Naturell färskost och extra parmesan och lite extra vitlök i. OTROLIGT recept 🙏🏾

Lina
Lina
1 month ago

Vilken hårdost brukar du använda ?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Lina
1 month ago

Jag älskar prästost, gott med västerbottensost också.

Img 2363.jpg

Nästa inlägg

Lite julpyssel

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x