ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinggryta

/

Godmorgon godmorgon!

Uppe med den lilla tuppen här hemma, inatt har jag dock fått sova ut vilket var otroligt skönt! Det behövde jag. Har ju sovit som en liten kratta nu under fullmånen. Hörni, jag måste ju ge dig receptet på en supergod kycklinggryta som jag testade att göra i veckan, det blev så ”Sjukt gott” som Tony sa. När han säger det, ja då vet man att man lyckats. Det gör mig alltid så himla glad. Grytan är perfekt att äta med ris, också god med kokt eller pressad potatis eller varför inte klyftpotatis eller potatisgratäng. Variera efter humör och smak.

KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port

4 kycklingfiléer

1 röd paprika

1 gul lök

2 klyftor vitlök

3 msk kycklingfond

3 msk kalvfond

2 tsk kinesisk soja

1 tsk timjan

lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)

Ca 2 dl vatten

1 1/2 msk honung

3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast)

300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan).

Gör såhär:

1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.

2) Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.

3) Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.

4) Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. Ät och njut!

Se hit:

Kika gärna på dessa härliga recept också:

Kyckling och bacongratäng

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

Parmainlindad kycklingfilé i krämig sås

Baconinlindade kycklingrullader med fetaoströra

Kycklingfilé i ugn med baconsås

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Nähe!

Nu ska jag tag tag i dagen här, tror att jag är sugen på att baka någon god kaka faktiskt. Testa något nytt. Men först ut på morgonens runda, den dagliga promenaden som räddar allt just nu. Humöret, kroppen och knoppen! 🥰👌🏻

Önskar sig en toppenfin lördag. Vi hörs sen.

Kram Nina

20
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00