Godmorgon!
HÀr inne tÀnkte jag starta dagen med ett gott recept som du kan ta med dig till helgens planer av mat tÀnkte jag. I veckan Ät vi nÄgot som jag tror kan vara bland det godaste i köttvÀg vi Àtit! Jag som egentligen inte gillar flÀskytterfilé överhuvudtaget blev sÄ himla glatt överraskad av denna rÀtt. SÄ kvista nu ivÀg och handla pÄ dig en flÀskytterfilé och sÄ lagar du detta i helgen, du kommer INTE bli besviken!
Missa inte mina 40 bÀsta och mest populÀra recept (<klicka)

Nu tÄl jag tyvÀrr inte valnötter men det var det enda jag hade, jag tÀnker att det skulle funka med vilka nötter som helst uppepÄ, det gav verkligen det dÀr extra hÀrliga crunchet till hela rÀtten!
TIPS: Mina 20 mest populÀra köttrÀtter (<klicka)

SĂ„sen till Ă€r âto die forâ, den blir sĂ„dĂ€r vansinnigt god ocksĂ„ i kombo med köttet och nötterna och sĂ„ den hackade basilikan uppepĂ„!
Tipsar dig att kika pÄ min kategori med massor av goda sÄser (<klicka)

Fler goda rÀtter med flÀskytterfilé:
⹠FlÀskytterfilé i sockerkaksform med supergod sÄs
⹠Helstekt FlÀskytterfilé i magisk sÄs
⹠FlÀskytterfilé i himmelsk balsamsÄs


Helstekt flÀskytterfilé i magisk sÄs, 4 p
800 g flÀskytterfilé
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk malen persilja
Salt & svartpeppar
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
3 dl grÀdde
2 dl creme fraiche
1 kycklingbuljongtÀrning
3 msk kalvfond
Salt (lite) & peppar
1 dl valnötter
Gör sÄhÀr:
1) Skölj av flÀskytterfilén och klappa den torr med hushÄllspapper. Klappa in vitlökspulver, lökpulver, persilja, salt & svartpeppar i köttet runtom. Ta fram en stekpanna och hÀll i ca 2 msk olivolja. Stek köttet runtom pÄ riktigt hög vÀrme tills det fÄr fin fÀrg. LÀgg i en ugnsform. SÀtt ugnen pÄ 225 grader och placera köttet högt upp i ugnen. Stek det i ugnen i ca 15 min.
2) Finhacka basilikan. Pressa vitlöken. Torka ur stekpanna med hushÄllspapper och hÀll i ny olivolja. Ha i de pressade vitlöksklyftorna, lÄt det steka med ett par minuter. HÀll i grÀdde, creme fraiche, nÀstan all hackad basilika (spar lite till garnering), kalvfond, hackad kycklingbuljong, lite salt & hel del peppar och lÄt smÄputtra i nÄgra minuter.
3) Ta ut köttet och skÀr upp det i skivor, stÀll tillbaka i ugnen i ca 10 -15 min. Ta ut och hÀll pÄ sÄsen och toppa med resten av basilikan och hackade valnötter.
Servera med kokt potatis och en sallad med ruccola, spenatblad, Àpple, lite olivolja och balsamvinÀger. SÄ gott!

Gratinerad flÀskfilé // Vitlökssmörsgratinerade flÀskkotletter// KöttfÀrs & baconrullader i magisk sÄs// Lövbiffsrullader i krÀmig sÄs
Gillar du recepten ovan fÄr du gÀrna klicka i hjÀrtat lÀngst ned till höger under inlÀgget.
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Hej fina! Lagade din helstekta flÀskytterfile igÄr- Den var MAGISKT. Familjen Ät och Ät, rÀckte inte till matlÄda=)
Tack för detta fantastiska recept, verkligen jĂ€ttegott đđ„łđ
â€ïžâ€ïžâ€ïž
Fantastiskt gott. Gjorde detta till en whiskeyprovning i helgen. 11 karlar och en dam lovordade maten. Jag körde 20 portioner dĂ„ vi totalt var 15 som Ă„t och man vill ju inte att det ska ta slut đ.
HĂ€rligt! SĂ„ roligt att höra! đ
Aldrig recenserat en matrĂ€tt förut men kan inte lĂ„ta bli denna gĂ„ng. SĂ„ himla god matrĂ€tt, vi anvĂ€nde oss av couscous och skivade upp tomat till och det blev fantastiskt! Precis som receptet sĂ€ger sĂ„ Ă€r det en saltig âmagiskâ sĂ„s đ
Ă h men tack för din recension! Den gjorde mig glad. â€ïž
Kan man förbereda denna rÀtten
GĂ„r jĂ€ttebra! đ
Hackad kycklingbuljong. Det Àr vÀl buljongtÀrningen du menar.
Ja precis.
JĂ€ttegott! Toppreceptđ
Jag har gjort lite smĂ„ modifieringar efter eget tycke smak hĂ€r hemma (tex inget salt behövs om man kör pĂ„ en rimmad bit).đ Ett litet förslag: Torka inte ur pannan efter stekning av kött före tillredning av sĂ„sen. Bara plocka ur ev brĂ€nda flagor. I âresten av kladdetâ sitter smaker kvar som lyfter sĂ„sen. đ
LÄter gott hur lÄngt kan man förbereda ?
bra recept. Kan man anvÀnda vanlig flÀskfiléŽocksÄ?
SjĂ€lvklart! đ
Hur lĂ„ngt kan man förbereda köttet đ€
Du kan vĂ€l steka det runtom, sedan bara ha den i ugnen. âșïž
LĂ„ter gott! MĂ„ste testa, men Ă€r inte sĂ„ förtjust i valnötter men har 100 olika andra tror jag dĂ„ jag bakar mycket med nötterâŠ
Kommer att bjuda pÄ denna rÀtt till nyÄr
HĂ€rligt! đ
Hur blir rÀtten om man byter köttet mot kyckling?
Skulle sÀga lika gott!
MÄste bara sÀga att ett fantastiskt gott recept.
Kan man ta ett annat kött eftersom det sÀljs inte flÀskkött hÀr jag bor . Vad ska jag ta för typ av kött ?
Absolut! Kyckling funkar fint ocksÄ.
Hej! Kan man göra ytterfilen som den du gör i sockerkaksformen, istÀllet för att först steka och sen skiva och sen in i ugnen igen?
Absolut!
GÄr det bra med torkad basilika? Ingen fÀrsk hemna och vill inte ut.
Absolut!
Har gjort detta tre gĂ„nger nu och det Ă€r sÄÄÄ fantastiskt gott oavsett vilken potatis jag haft tillâŠtack för mĂ„nga bra recept
SĂ„ hĂ€rligt att höra! â€ïž
Du Àr grym pÄ mat, har lagat mÄnga av din rÀtter, aldrig besviken. Thomas
Stort stort tack! đ
hej mÄste man ha creme fraiche kan man ha nÄgot annat istÀllet typ philadepha ost
I just denna rÀtt Àr det absolut bÀst med creme fraiche. Men testa att ta lite Philadelphia och blanda ut den med t ex lite grÀdde sÄ den fÄr samma konsistens som chreme fraiche.
Hej anvÀnder du matlagningsgrÀdde eller den tjocka grÀdden
GĂ„r fint att anvĂ€nda matlagningsgrĂ€dde men godast blir den med vanlig grĂ€dde! đ„°
JĂ€klar vad gott!
đ„°
Omg sÄ smarrigt de lÄter ska testa..
đ„°đ„°đ„°
Supergott
đđđ
Ska testa ikvÀll, men ska det vara 3 msk koncentrerad kalvfond eller utblandad?
Koncentrerad
GÄr det att byta ut flÀskytterfilén mot kyckling?
GĂ„r jĂ€ttebra! đ
Gjorde denna igÄr, min mans 75Ärsdag! Fantastiskt gott, gÀsterna var överlyckliga, det blev inte mycket kvar!
Wow sĂ„ enkelt och sĂ„ gott đ sĂ„sen Ă€r verkligen to die for đ
HĂ€rligt! đ
Gjorde den idag men stekte i skivor och hoppade över ugnen. SUVERĂNT GOTTâŁïž
Mums, funkar lika bra. đ
En frÄga bara som vi undrade hÀr. Varför ska den tas ut och skÀras upp för att sen sÀttas in igen varför bara inte steka klart hel?
För att jag vill att köttbitarna fĂ„r lite textur, det fĂ„r dem inte om man helsteker den. đ
Gjorde den med kycklingfileđ JĂ€ttegott tyckte vi allađ„ł Tack för alla goda receptđ
đđđ
Du Ă€r helt magisk! Denna ska jag göra nĂ€sta helg! â€ïž
đđđ
Jag har lagat flera av dina underbara recept och Àr sÄ jÀttenöjd varje gÄng
Tusen tack! jag fortsÀtter att laga dina recept! <3
Vad roligt och höra! đ
Ska ev köttsaft hÀllas bort innan man slÄr över sÄsen?
Jag har gjort bÄde och, funkar fint bÄde med köttsaft och utan.
Hej
gjorde denna rĂ€tt förra helgen o den var super duperđtĂ€nkte ha den till nyĂ„r men vill ha oxfilĂ© istĂ€llet, vad ska man tĂ€nka pĂ„?
Jag skulle tempa köttet:
Rare: 48-50°C
Medium Rare: 54-56°C
Medium: 56-58°C
Medium Well: 60-65°C
Well Done: 68-70°C
SÄÄÄÄ gott!!!!!!
đ HĂ€rligt!
Tack för ett jÀttegott recept. Vi hade flÀskfile och lite kortare tid i ugnen. Vi Ät klyftpotatis och sallad till.
Ja funkar verkligen toppen med flĂ€skfilĂ© ocksĂ„, prova gĂ€rna kyckling ocksĂ„ om ni gillar. đ