ANNONS

Helstekt flÀskytterfilé i magisk sÄs

Godmorgon!

 

HĂ€r inne tĂ€nkte jag starta dagen med ett gott recept som du kan ta med dig till helgens planer av mat tĂ€nkte jag. I veckan Ă„t vi nĂ„got som jag tror kan vara bland det godaste i köttvĂ€g vi Ă€tit! Jag som egentligen inte gillar flĂ€skytterfilĂ© överhuvudtaget blev sĂ„ himla glatt överraskad av denna rĂ€tt. SĂ„ kvista nu ivĂ€g och handla pĂ„ dig en flĂ€skytterfilĂ© och sĂ„ lagar du detta i helgen, du kommer INTE bli besviken!

Missa inte mina 40 bÀsta och mest populÀra recept (<klicka)


Nu tÄl jag tyvÀrr inte valnötter men det var det enda jag hade, jag tÀnker att det skulle funka med vilka nötter som helst uppepÄ, det gav verkligen det dÀr extra hÀrliga crunchet till hela rÀtten!

TIPS: Mina 20 mest populÀra köttrÀtter (<klicka)


SĂ„sen till Ă€r ”to die for”, den blir sĂ„dĂ€r vansinnigt god ocksĂ„ i kombo med köttet och nötterna och sĂ„ den hackade basilikan uppepĂ„!

Tipsar dig att kika pÄ min kategori med massor av goda sÄser (<klicka)


Fler goda rÀtter med flÀskytterfilé:

‱ FlĂ€skytterfilĂ© i sockerkaksform med supergod sĂ„s

‱ Helstekt FlĂ€skytterfilĂ© i magisk sĂ„s

‱ FlĂ€skytterfilĂ© i himmelsk balsamsĂ„s

Helstekt flÀskytterfilé i magisk sÄs, 4 p

800 g flÀskytterfilé

2 tsk vitlökspulver

2 tsk lökpulver

2 tsk malen persilja

Salt & svartpeppar

1 kruka basilika

2 vitlöksklyftor

3 dl grÀdde

2 dl creme fraiche

1 kycklingbuljongtÀrning

3 msk kalvfond

Salt (lite) & peppar

1 dl valnötter

Gör sÄhÀr:

1) Skölj av flÀskytterfilén och klappa den torr med hushÄllspapper. Klappa in vitlökspulver, lökpulver, persilja, salt & svartpeppar i köttet runtom. Ta fram en stekpanna och hÀll i ca 2 msk olivolja. Stek köttet runtom pÄ riktigt hög vÀrme tills det fÄr fin fÀrg. LÀgg i en ugnsform. SÀtt ugnen pÄ 225 grader och placera köttet högt upp i ugnen. Stek det i ugnen i ca 15 min.

2) Finhacka basilikan. Pressa vitlöken. Torka ur stekpanna med hushÄllspapper och hÀll i ny olivolja. Ha i de pressade vitlöksklyftorna, lÄt det steka med ett par minuter. HÀll i grÀdde, creme fraiche, nÀstan all hackad basilika (spar lite till garnering), kalvfond, hackad kycklingbuljong, lite salt & hel del peppar och lÄt smÄputtra i nÄgra minuter.

3) Ta ut köttet och skÀr upp det i skivor, stÀll tillbaka i ugnen i ca 10 -15 min. Ta ut och hÀll pÄ sÄsen och toppa med resten av basilikan och hackade valnötter.

Servera med kokt potatis och en sallad med ruccola, spenatblad, Àpple, lite olivolja och balsamvinÀger. SÄ gott!

Gratinerad flÀskfilé // Vitlökssmörsgratinerade flÀskkotletter// KöttfÀrs & baconrullader i magisk sÄs// Lövbiffsrullader i krÀmig sÄs

Gillar du recepten ovan fĂ„r du gĂ€rna klicka i hjĂ€rtat lĂ€ngst ned till höger under inlĂ€gget. 

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

3035
Subscribe
Notify of
guest


68 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tess
Tess
3 years ago

Hej fina! Lagade din helstekta flÀskytterfile igÄr- Den var MAGISKT. Familjen Ät och Ät, rÀckte inte till matlÄda=)

Lillan
Lillan
2 years ago

Tack för detta fantastiska recept, verkligen jĂ€ttegott đŸ’•đŸ„łđŸ‘

niiinis
niiinis
Reply to  Lillan
2 years ago

❀❀❀

Anna
Anna
1 year ago

Fantastiskt gott. Gjorde detta till en whiskeyprovning i helgen. 11 karlar och en dam lovordade maten. Jag körde 20 portioner dĂ„ vi totalt var 15 som Ă„t och man vill ju inte att det ska ta slut 😁.

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
1 year ago

HĂ€rligt! SĂ„ roligt att höra! 😍

Hanna
Hanna
1 year ago

Aldrig recenserat en matrĂ€tt förut men kan inte lĂ„ta bli denna gĂ„ng. SĂ„ himla god matrĂ€tt, vi anvĂ€nde oss av couscous och skivade upp tomat till och det blev fantastiskt! Precis som receptet sĂ€ger sĂ„ Ă€r det en saltig ”magisk” sĂ„s 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Hanna
1 year ago

Åh men tack för din recension! Den gjorde mig glad. ❀

Annin
Annin
1 year ago

Kan man förbereda denna rÀtten

niiinis
niiinis
Reply to  Annin
1 year ago

GĂ„r jĂ€ttebra! 😍

Iréne Johansson
Iréne Johansson
1 year ago

Hackad kycklingbuljong. Det Àr vÀl buljongtÀrningen du menar.

niiinis
niiinis
Reply to  IrĂ©ne Johansson
1 year ago

Ja precis.

Stefan Larsson
Stefan Larsson
1 year ago

JĂ€ttegott! Topprecept👍
Jag har gjort lite smĂ„ modifieringar efter eget tycke smak hĂ€r hemma (tex inget salt behövs om man kör pĂ„ en rimmad bit).😊 Ett litet förslag: Torka inte ur pannan efter stekning av kött före tillredning av sĂ„sen. Bara plocka ur ev brĂ€nda flagor. I ”resten av kladdet” sitter smaker kvar som lyfter sĂ„sen. 😊

Ann-christin
Ann-christin
1 year ago

LÄter gott hur lÄngt kan man förbereda ?

ann-marie smidfelt
ann-marie smidfelt
1 year ago

bra recept. Kan man anvÀnda vanlig flÀskfiléŽocksÄ?

niiinis
niiinis
Reply to  ann-marie smidfelt
1 year ago

SjĂ€lvklart! 😍

Ann christin
Ann christin
1 year ago

Hur lĂ„ngt kan man förbereda köttet đŸ€—

niiinis
niiinis
Reply to  Ann christin
1 year ago

Du kan vĂ€l steka det runtom, sedan bara ha den i ugnen. â˜ș

Ulrika Eriksson
Ulrika Eriksson
1 year ago

LĂ„ter gott! MĂ„ste testa, men Ă€r inte sĂ„ förtjust i valnötter men har 100 olika andra tror jag dĂ„ jag bakar mycket med nötter


Caroline Söhrman
Caroline Söhrman
1 year ago

Kommer att bjuda pÄ denna rÀtt till nyÄr

Idde
Idde
1 year ago

Hur blir rÀtten om man byter köttet mot kyckling?

Lillan
Lillan
1 year ago

MÄste bara sÀga att ett fantastiskt gott recept.

Titti Gran
1 year ago

Kan man ta ett annat kött eftersom det sÀljs inte flÀskkött hÀr jag bor . Vad ska jag ta för typ av kött ?

Sabina Jönsson
Sabina Jönsson
1 year ago

Hej! Kan man göra ytterfilen som den du gör i sockerkaksformen, istÀllet för att först steka och sen skiva och sen in i ugnen igen?

Helena lindblom
Helena lindblom
1 year ago

GÄr det bra med torkad basilika? Ingen fÀrsk hemna och vill inte ut.

Britt Lövholm
Britt Lövholm
1 year ago

Har gjort detta tre gĂ„nger nu och det Ă€r sÄÄÄ fantastiskt gott oavsett vilken potatis jag haft till
tack för mĂ„nga bra recept

Thomas
Thomas
1 year ago

Du Àr grym pÄ mat, har lagat mÄnga av din rÀtter, aldrig besviken. Thomas

lena
lena
1 year ago

hej mÄste man ha creme fraiche kan man ha nÄgot annat istÀllet typ philadepha ost

Marita örnliden
Marita örnliden
1 year ago

Hej anvÀnder du matlagningsgrÀdde eller den tjocka grÀdden

Ana
Ana
1 year ago

JĂ€klar vad gott!

Katarina Jonasson
Katarina Jonasson
11 months ago

Omg sÄ smarrigt de lÄter ska testa..

inbound6499105123227508297
Roger Lönnfors
Roger Lönnfors
9 months ago

Supergott

Sanna
Sanna
7 months ago

Ska testa ikvÀll, men ska det vara 3 msk koncentrerad kalvfond eller utblandad?

Anna
Anna
7 months ago

GÄr det att byta ut flÀskytterfilén mot kyckling?

Alvi
Alvi
7 months ago

Gjorde denna igÄr, min mans 75Ärsdag! Fantastiskt gott, gÀsterna var överlyckliga, det blev inte mycket kvar!

Chriss
Chriss
7 months ago

Wow sĂ„ enkelt och sĂ„ gott 😋 sĂ„sen Ă€r verkligen to die for 👍

Suzanne Andersson
Suzanne Andersson
7 months ago

Gjorde den idag men stekte i skivor och hoppade över ugnen. SUVERÄNT GOTTâŁïž

Christine Skage
Christine Skage
5 months ago

En frÄga bara som vi undrade hÀr. Varför ska den tas ut och skÀras upp för att sen sÀttas in igen varför bara inte steka klart hel?

Ann-Catrin Petersson
Ann-Catrin Petersson
5 months ago

Gjorde den med kycklingfile👍 JĂ€ttegott tyckte vi allađŸ„ł Tack för alla goda recept😍

Thorbjörn Hard
Thorbjörn Hard
5 months ago

Du Ă€r helt magisk! Denna ska jag göra nĂ€sta helg! ❀

Kari
Kari
5 months ago

Jag har lagat flera av dina underbara recept och Àr sÄ jÀttenöjd varje gÄng
Tusen tack! jag fortsÀtter att laga dina recept! <3

Camilla
Camilla
4 months ago

Ska ev köttsaft hÀllas bort innan man slÄr över sÄsen?

Charina
Charina
Reply to  Niiinis Kitchenlife
4 months ago

Hej
gjorde denna rĂ€tt förra helgen o den var super duper👍tĂ€nkte ha den till nyĂ„r men vill ha oxfilĂ© istĂ€llet, vad ska man tĂ€nka pĂ„?

Julia
Julia
3 months ago

SÄÄÄÄ gott!!!!!!

Monica
Monica
2 months ago

Tack för ett jÀttegott recept. Vi hade flÀskfile och lite kortare tid i ugnen. Vi Ät klyftpotatis och sallad till.

Img 4764.jpg

NÀsta inlÀgg

Kladdkaka i glas

68
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...