Julig limpa

Godmorgon!

Vaknat upp och har det fortfarande tufft med ryggen. Eller värken sitter ju ned i benet mest nu. Obehagligt är det i alla fall. Men men, det är som det är. Ska strax gå upp och klä på mig, sen ge mig iväg på min dagliga promenad där jag får igång ryggen lite. Det hjälper lite tack och lov. Sen är jag ju så dum och envisas med att inte äta värktabletter, jag vet inte men jag har aldrig gillat tabletter (förutom tillskott då). Alltid haft ett sånt motstånd till att äta sånt. Men ska erkänna att jag gett mig nu när det varit extra tufft med ryggen faktiskt. Hoppas så att det börjar ge med sig snart, detta är inte så kul.

Tur att jag kan baka i alla fall. Tar på mig sköna skor och då går det faktiskt bra att stå långa stunder. Stå är ju skönast när man har det onda som jag har. I veckan har jag planerat att baka äppelkaka och ”Hanna tädin kakut”. Ett finskt recept på småkakor. Ska bara ut och leta efter potatismjöl, tror det ska finnas i den svenska butiken om inte annat. Apropå baka, kolla in denna jullimpa som jag bakade för några år sen. En stor favorit i vår familj under julen. Kanske baka redan nu så du har till julskinkan sen. Mums!

NINAS JULLIMPA, 1 st

4 dl rågsikt eller dinkelmjöl

2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

2 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 dl vatten

1/2 dl mörk sirap

2 dl glögg

1 litet paket russin (kan uteslutas)

Toppning:

Pumpa & solrosfrön

Gör såhär:

1) Blanda alla torra varor i en bunke, häll över vatten och glögg och rör om tills du har en riktigt kladdig deg.

2) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i degsmeten där. Toppa med solrosfrön och pumpafrön.

3) Grädda i 180 grader i ca 50-55 min.

Tips: Gillar du torkad frukt och nötter kan det också vara gott att ha i. Tänk dig ca 1/2 dl av varje i så fall.

Se hit!

KIKA GÄRNA PÅ DESSA HÄRLIGA RECEPT:

Saffransscones

Glödhoppor

Gahkku samiskt tunnbröd 

Fröknäcke

Hembakat knäckebröd 

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

54
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene
Helene
1 year ago

Inte kul med värk men tabletter är inte bara smärtlindring utan ger kroppen möjlighet att läka genom att musklerna slappnar av och Alvedon behöver du inte vara rädd att ta.

Katta
Katta
1 year ago

Har samma problem. Värktabletter i all ära när det krisar men det som hjälper mig är akupressur. Går regelbundet och redan efter första gången märkte jag skillnad. Värt att prova!

Ditte
Ditte
1 year ago

Jag har varit likadan hatade värktabletter. Blev opererad och låg på sjukhus de kom då med värktabletter men jag sa att hag har inte så ont än att jag behöver dem nu. Det tog inte 5 minuter förrän läkaren kom stövlande ”jaså du vill inte ha värktabletter? Hur hade du då tänkt att din kropp ska kunna läka? Värktabletterna är inte bara tillför värk utan en hjälp till din kropp så att den kan behandla det sjuka och dessutom går läkningsprocessen fortare om kroppen får hjälp. Sama gäller vid en huvudvärk. Så vad sägs om två Alvedon?” Sedan gick han och nu tar jag värktabletter när jag gar ibt någonstans. Så fundera en runda till. Krya på dig.

Nästa inlägg

När det inte är så bra

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x