Frallor i långpanna

Godmorgon!

Som jag har sovit, fullmåne natt och allt. Oftast har jag jobbigast natten innan fullmåne, men fullmåne natten sover jag oftast bra igen. Så skönt! Hörni, kickar igång denna Söndag med ett nytt recept, jag gjorde nämligen färska frallor till familjen till frukost igår, och dom blev sååååå goooda. Nej men så himla fluffiga, så himla goda i smaken….och så var det så smidigt och tränga ihop ett gäng på plåten så det blev som ett brytbröd nästan.

Kolla in 102 st brödrecept (<klicka för recept)


FRALLOR I LÅNGPANNA, ca 20 st

Kolla också dessa recept på frallor: Populäraste frallreceptet // 10 minuters frallor // Källarfranska

50 g jäst (1 pkt)

5 dl vatten

2 msk olivolja

3 tsk salt

2 msk ljus sirap

Ca 10-12 dl vetemjöl

Topping:

2 tsk sirap

1 msk vatten

Sesamfrön

Havregryn

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader.

2) Smula ned jästen i bakbunken.

3) Häll i vatten, olivolja, sirap, salt och hälften av mjölet. Blanda degen väl. Fyll på med mjöl tills du har en smidig deg som släpper ifrån kanterna. (Kom ihåg att det skiljer mycket på mjölsort, ålder och kvalitet på mjölet. Ibland kan du behöva mer, ibland mindre mot vad jag angett, men ha en riktlinje att du har i försiktigt med mjöl, lite i taget, tills degen släpper bunkens kanter.) Låt degen jobba i minst 5 minuter så får du en riktigt härlig deg.

4) Jäs i bunken i ca 40 min med gladpack eller kökshandduk uppepå.

5) Lägg sedan degen på mjölat bakbord. Du behöver inte knåda den alls.

6) Skär ur ca 20 bitar ur degen. Forma till bullar, Lägg dem tätt på bakplåtpappersklädd plåt. Nästan så det står emot varandra, men bara nästan.

7) Jäs i ca 30 min till med kökshandduk över. Sätt ugnen på 250 grader.

8) Blanda vatten och sirap och pensla bullarna. Strö på sesamfrön och havregryn uppepå. Igår använde jag bara vatten, men för färgens skull ha i lite sirap.

9) Sänk ugnen till 235 grader. Grädda i ca 20-25 min till det fått fin färg uppepå. Jag brukar kolla temp inuti med termometer och få ska de nå en temp på 95 grader, då blir de perfekta.

(Tips: Vill du ha knaprig yta på dina frallor häller du i ca 2 dl vatten i en djup plåt och ställer den längst ned i ugnen. Grädda sedan frallorna ovanför).

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept på olika bröd:

Skogaholmslimpa

Morotslimpa i långpanna

Tekakor i långpanna

Polarkakor

Ännu mer recept:

• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Kram Nina

71
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 0423.jpg

Nästa inlägg

Fredagsfeeling in the house

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x