Rulltårtstårta

Igår var vi ute och hälsade på svärisarna. Jag bakade med mig en rulltårtstårta som blev klar på typ 20 minuter kanske. Snabbare tårta som man bakar botten på själv får man ju leta efter, suuuupergod också. Kan verkligen varmt rekommendera dig att baka denna rulltårtstårta, somrig och härlig och riktigt fin med. Vad du har uppepå kan du variera i massor. Blåbär, hallon, jordgubbar, riven choklad, strössel eller det som du gillar. Du kan också variera innehållet till vilken sylt du önskar, ta någon som du gillar! Nej men baka denna rulltårtstårta, du kommer bli förvånad över hur enkelt det är.

Tänk att du har en tårta klar på typ 20 minuter, det är ju inte klokt. Där du dessutom bakat botten själv, bara en sån sak. Den smakar dessutom himmelskt gott.

Missa inte: KANELBULLERULLTÅRTA


Om du inte vill ha grädde uppepå så har jag en suuuuupergod fyllning som du skulle kunna breda uppepå, alltså den fyllningen är bara för god. Den brukar jag ha i tårtor också, men passar ypperligt uppepå denna med. Då kan du kanske inte spritsa den men bred på den bara och toppa med jordgubbar. Kommer bli succé! HÄR hittar du recepten på den. Det är den som heter FYLLNING 1.

Kolla in dessa enkla bakelser: RULLTÅRTSBAKELSER

Rulltårta känns ibland lite underskattat. För wow vad gott det är med rulltårta, jag kommer ihåg när jag var liten då tyckte jag det var ett ”gammal tant” bakverk. Haha, ja…då kanske det är så att jag börjar bli gammal tant för jisses så gott det är!

Missa inte: PRINSESSRULLTÅRTA


RULLTÅRTSTÅRTA, ca 12 bitar

Botten:

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

Strösocker

Tips: Ha gärna i 1/2 riven citron (skalet).

Fyllning:

Ca 1 – 1 1/2 dl jordgubbssylt

Ca 1 – 1/2 dl färdig vaniljkräm

Topping:

2 1/2 dl vispgrädde

Jordgubbar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa sedan ägg och strösocker riktigt fluffigt i en bunke. Jag vispade i ca 4 minuter med elvispen.

2) Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i smeten och vispa försiktigt tills du har en slät smet.

3) Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, häll smeten i den, bred ut den med en slickepott i en stor rektangel över plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

4) Lägg ett bakplåtspapper på bordet, strö över strösocker över den. Stjälp sedan upp rulltårtsbotten över den, dra bort det översta bakplåtspappret. Sitter det hårt så blöt en trasa rejält och blöt pappret ovanifrån så lossnar det enkelt.

5) Bred på jordgubbssylten över halva, och vaniljkrämen över den andra halvan. Köp t ex Ekströms marsansås och gör vaniljkrämen. Du kan också göra egen, recept HÄR

6) Dela rulltårtsbotten i 6 delar, tänk att du gör det på längden. Från kortsidan till den andra kortsidan så att säga.

7) Ta sedan remsorna och rulla ihop den bit för bit. Jag tog varannan med jordgubbssylt och varannan med vaniljkräm.

8) Vispa grädden och toppa med den, skär några jordgubbar och lägg på. Servera.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i den lilla tummen till vänster under bilden.

Fler goda recept här på sidan:

• 20 SUPERGODA KAKOR 

• ÖVER 100 MJUKA KAKOR 

• EFTERRÄTTER I GLAS 

 10 POPULÄRASTE RECEPTEN I VECKAN

• GODA TILLTUGG

Vill du följa mig:


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

406
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

10 saker att göra när det regnar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x