Sköna Söndag

Minns ni programmet?

På det glada 80 talet så startade en programserie på söndagar som hette Sköna Söndag, Catrin Jacobs var programledare. Jag älskade det programmet! Det var ett sånt härligt feelgood program, pågick från 1986-1996. Minns du? Därifrån har jag hämtat söndagens slogan för detta blogginlägg, helt enkelt sköna söndag. Här ska du få ett fullmatat inlägg med tips på vad du kan göra på en Skön Söndag!

Sköna Söndags tips:


Testa att laga en ny rätt


Fläskfile i thaisås (<klicka för recept)


Söndagen brukar ofta tillbringas i köket här hos oss. Det är den dagen som jag älskar att påta runt i köket och laga något gott. Det är riktigt mysigt. Helst när man köpt alla ingredienser som står i receptet och så är det bara att sätta igång. Testa att laga en ny rätt som du aldrig tidigare lagat.


Ta en långpromenad

Vår promenad i solen igår var magisk. Vi gick bl a längs isen och solen gassade. Så härligt på alla sätt. Få den där krispiga fräscha luften i lungorna, lite isande på kinderna och känna solens strålar i ansiktet. Nej men helt fantastiskt om du frågar mig. Måhända jag romantiserar de där promenaderna men lär man sig att älska dem vill man bara inte vara utan.

Fixa matlådor

10 perfekta rätter för matlådan (<klicka för alla recept)

Bästa dagen att matpreppa där hemma! Ja att förbereda veckans mat i form av att laga lite matlådor. Jag älskar och matpreppa, det är något så härligt med att veta att man har färdiga matlådor i kylen att ta till under hektiska veckor. När tonåring ska på träning och behöver äta innan, långt innan vi andra är redo för käk….. perfekt med matlåda. När du är själv en kväll och familjen är iväg på grejer….. matlåda. Till luncherna på jobbet….. matlåda.

Grytor är perfekt till matlådan: 38 recept på grytor (<klicka för recept)


Lyssna på en skön Söndagslista

Klicka HÄR för listan

När jag påtar hemma, du vet bakar eller städar, älskar jag att lyssna på något. Det kan vara allt från ljudbok till pepp av någon motivatör på Youtube till en podd, sen älskar jag och lyssna på olika musiklistor. Det är så man kan hitta nya favoriter i sitt liv! Den här Söndagslistan är superhärlig, perfekt när man fixar i köket.


Baka veckans bröd

Mina 10 populäraste brödrecept (<klicka för recept)

Baka några brödsorter så har ni bröd till veckans alla brädtillfällen. Jag brukar baka några sorter när jag väl håller på, och det finns väl inget härligare än när man har en hög med nybakt bröd till veckans frukostar, kvällsmackor och mellanmål.

Gillar du knäckebröd så har jag ett par riktigt goda recept på det också:

Hembakt knäckebröd

Hembakt fröknäcke

Förbered Alla Hjärtans Dag

Det finns mycket härligt att förbereda inför alla hjärtans dag, här kommer några tips ifrån mig.


Varma hjärtmackor

Sockriga hjärtkakor

Banankaka med kaffe i hjärtform

Enkla Hjärtbakelser

Chokladfondant

Lyxig Choklad & Hallonkaka


Få tid till vila och avkoppling

Tänk på att avkoppling också är välbehövligt på helgen, lite vila och små powernaps är perfekt. Att somna en kort stund, ligga och slumra och glömma tid och rum en stund. Tankar på energin ordentligt.

Nej hörni, nu ska jag skjutsa sonen till Arlanda, han ska på jobb i Danmark. Vi hörs sen igen!

Kram Nina

21
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
4 months ago

Sköna Söndag finns absolut i mitt begrepp. Kul att du uppmärksammar det.
Jag har en hel pärm dedikerad till begreppet. Det innehåller allt från frukost, spa-ritualer i hemmet med bad, fötter, händer till mys i soffan med en deckare och massa goda grönsaker och dipp. Förstås också en pronenad. Ha en härlig och skön Söndag! Tack från anette.

Nästa inlägg

10 recept på goda frallor

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x