Besök i Karlstad

Innehåller annonslänk för Lyko

Julklappen som inkasserades

Vi hade en julklapp som inkasserades i helgen som gick. En liten minivistelse i Karlstad med middag och konsert. En härlig ”getaway” på tu man hand som jag verkligen har sett fram emot. Tänkte visa lite bilder från vår vistelse där.

Här var vi på väg hemifrån. Jag som älskar roadtrips hade med mig lite snacks i väskan för färden. Det är något speciellt att åka bil långt. Jag bara älskar det! Kan tipsa om snacks att ha med sig i bilen förresten, jag gör dessa jätteofta och dom är nyttiga men känns liksom inte nyttiga när man väl äter dom. Bara goda! Energibars (<klicka för recept), superenkla att baka och smakar sååå gott!


Kan även tipsa om dessa banankakor (<klicka för recept) som jag ofta gör, perfekt i veckorna när man är sådär sugen på något gott och sött men vill inte äta bakverk liksom. Brukar ha dom en påse i väskan. Testa dessa! Jag älskar dom! Förvänta dig inte kakor som i riktiga kakor, utan mer som ett gott nyttigt snack. Supergott till kaffet!

I alla fall, åter till vår lilla roadtrip. Karlstad hade ingen sol just denna dag som vi landade där, annars är ju Karlstad känd för sin sol eller är det en myt det där med att solen alltid skiner i Karlstad? ☺️

Vi var bokade på detta fina hotell! Elite hotels i Karlstad. Ett jättefint centralt hotell, verkligen jättefint! Kan varmt rekommenderas. Fina fräscha rum, just som jag skrev centralt läge, fin personal och extra plus att det är en gammal byggnad.


Fick många frågor på Instastory vad jag har för ljust under ögonen? Det är världens bästa concealer/färgkorrigerare. Tar bort allt mörkt och glåmigt, håller hela dagen och trollar bort sömnlösa nätter i ett nafs! Älskar den, kommer aldrig sluta använda. Finns HÄR.

Vi bokade bord på Barón. Säger bara wow! Det var verkligen otroligt gott. Superbra personal, snygg lokal (en gammal bank) och otrolig mat. Vi njöt för fulla muggar verkligen, åker du till Karlstad någongång så besök den restaurangen. En tapasrestaurang som verkligen bjöd på fantastiska tapas. Den var top notch!


Efter middagen var vi bokade på en konsert, men min mage ville inte riktigt samarbeta så tyvärr kunde vi inte gå. Har slarvat med maten och då kommer dessa magbesvär som ett brev på posten dessvärre. Lite olägligt denna gången tyvärr….men så är ju livet. Vi tog istället en liten promenad inne i Karlstads kvällspuls och Tony tog en liten sväng in på Hemmakväll för lite kvällssnacks i hotellsängen och TV:n. Jag blev tack och lov bättre under kvällen men sov lite krattigt den natten. Dock så låg vi i sköna sängar så det gjorde ingenting, jag kunde jobba undan lite t ex. Tony snarkade som vanligt ovaggat i 127 timmar i sträck! Ständigt avis på hans förmåga att sova.

Efter att ha varit vaken stora delar av natten så var jag riktigt taggad för frukosten när Tony väl vaknade. Kan vara så att jag blev lite extra högljudd där vi 8 tiden för att han skulle vakna ur sin sömndvala. 😂 Frukosten var otrolig, en av de absolut bästa jag någonsin varit på. Enormt stort! Allt fanns! Då menar jag allt! Allt allt allt! Allt glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt du kan tänka dig dessutom. OCH koffeinfritt kaffe. Otroligt lyxig frukost och jag som älskar frukost över allt annat var ju i frukostbuffén i ett par timmar. Sitta länge och njuta är min melodi på hotellfrukosten. En gamechanger var ju att det fanns chiliflakes och hackad gräslök till äggröran, bara en sån sak! Dreglar fortfarande när jag tänker på frukosten på hotellet!

Efter frukosten klädde vi på oss och gav oss iväg på en promenad. Kan verkligen tipsa dig om att promenera runt så fort du är i en ny stad. Man ser allt på helt andra sätt och det är så härligt att upptäcka så. Frågade efter lite tips på vad man skulle göra när man var i Karlstad och många tipsade om Sandgrund. En liten udde med promenadstråk som var himla fin, vi gick dit redan innan jag fick tipsen då hotellet låg precis bredvid. Jättefint men jättehalt! Halkade runt som Pingu på isig udde kan man säga.

Jag fick också flera tips om Artisan Bread som skulle vara det bästa bageriet i Karlstad.

You had me att bageri, mer behövs inte skrivas till mig, jag åker dit direkt! Efter vi checkat ut från hotellet så åkte vi förbi och tog en fika där.

Min våta dröm att stå och kika in på ett bageri! Ni skulle sett degskålen till maskinen som de gör degarna i. Jag dreglade! Helt otroligt. Tänkte hur jag skulle försöka förklara hur stor den var men kan inte komma på något som påminner om den. Öppningen var som ett stort runt vardagsrumsbord. Förstår du? Tänk och få stå och göra deg i en sån? Ni som följt mig länge vet ju min kärlek till deg. Det är något med deg som jag bara älskar sååå mycketOtroliga bakverk! På alla sätt! Vi köpte med oss surdegsbröd, några knäckebröd, toscabullar och kanelbullar. Surdegsbrödet (Levain) var himmelskt! Bullarna fick toppbetyg av mina svärföräldrar som mumsade på dom.

Testa mina recept vetja:


Stora fluffiga kanelbullar

Knäckiga toscabullar

Surdegslimpa

Hembakt knäckebröd


Jag festade loss på en bakelse som var glutenfri, mjölkproteinfri, sojafri, nötfri och you name it! Svårt att få på bageri i vanliga fall, och denna var himmelskt god! Alltså dom där hallonplupparna med chokladen och så den lille kakan som var långt in i chokladen – perfektion!

Tips till alla hjärtans dag: BAKELSER (<klicka för recept)

Så nöjd och belåten. En påse full med godsaker, en trevlig vistelse och lite mer påfylld med energi.

Nu ska jag ta tag i dagen här. Önskar dig en fin Tisdag! 😍

Kram Nina

27
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 6

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x