Påskens härligaste efterrätt

Innehåller annonslänkar

Vi rusar mot påsk, ganska precis 2 veckor kvar nu. Idag tänkte jag bege mig mot Hemtex för att kika på allt påskigt som dom har där. Tipsade ju dig förut också, deras påskpynt är det ju halva priset på nu. Massor med fint, jag är helt kär i flera av sakerna, tänk vad fint man kan få till det med dukningen.


Kolla så mycket fint! Du hittar allt med påsken på halva priset HÄR.

Så mycket fint att duka med ju. Älskar alla pasteller och färger som kommer med påsken, man kan inte bli annat än glad och så pepp. Älskar verkligen påsken, det är så mysigt på alla sätt, en av mina absoluta favvohögtider. Blir alltid så glad när påsken är här.

Efterrättstips till påsk:


Dessa efterrätter med kinderägg gjorde jag för första gången för något år sedan, efter det har det varit ett stående inslag runt påsk för vår del. Alltså dessa är sååå goda, men gör gärna några fler än 6, det går nämligen åt i rasande fart. 🙂 Detta blir alltid så himla uppskattat, jag menar, hur härligt är det inte med kinderägg… och här är de dessutom fyllda med massa gott! Du måste testa om du inte gjort det ännu!

Mer tips till påsk: Snabba supergoda tårtan (< klicka för recept)

Jag toppade dessa godingar med konserverade små mandarinklyftor, alltså huuuuur gott är inte det? Jag älskar det, bara så gott till en bit glass eller en klick grädde. Så mums! Du kan givetvis ha på vad du vill, men det gula är ju för att man ska få intrycket av att det är ägg. Det tycker jag är lite kul, man kan också ta en bit av konserverade persikor. Annars är det fritt fram att toppa med vad som helst såklart.

Höjdartårta till påsk: Kokos & citrontårta (<klicka)

KINDERÄGG MED VIT CHOKLADMOUSSE

Chokladmousse:

150 gr vit choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
1 dl kesella kvarg 10%
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
Några droppar citron
6 kinderägg

Gör såhär:

1) Skala av kinderäggen pappret.. Ställ dom gärna kallt en stund.

2) Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Det ska precis smälta ihop.

3) Vispa grädden hårt. Ta en annan bunke och vispa upp ägget i, häll sedan i den smälta chokladen i en jämn stråle och vispa kraftigt under hela tiden så det inte skär sig.

4) Vänd i kesellan. Ha i vaniljsocker och citron, vispa hårt en liten stund.

5) Vänd sist i den vispade grädden. Ställ i kylen i ca 30 minuter. Ta en kniv och knäpp av toppen på kinderäggen så det ser ut som det liksom kläckts. Klicka i mousse och lägg på en mandarinklyfta, eller vad du nu väljer. Det blir oftast lite mousse kvar, men spar det i kylen till fler kinderägg eller servera bara den med t ex lite krossade digestive. MUMS! Glad påsk!

Mer gott till påsk:

Världens godaste citronkaka (<klicka)

En helt fenomenalt god citronkaka som jag brukar baka till påsk, så gott med en klick grädde och lite strössel. En uppskattad variant av citronakaka, den är lite kladdig och krämig också. Älskar den!

10 minuters tårta med Daim (<klicka)

Magisk tårta, går dessutom så snabbt att svänga ihop. Fyllningen är sååå god, den kan du använda som fyllning i fler tårtor. Riktigt smarrig!


Rulltårtstårta (<klicka)

Men hur vacker är inte denna? Jag känner bara hur glad jag blir av den, man vill nästan dyka ned med hela ansiktet i tårtan. Haha! Den här är en stor favorit. Enkel att fixa, går snabbt och bara så god!

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• 15 billiga & goda matrecept 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

PS: Ni frågar ofta om jag har gjort någon kokbok, ingen kokbok (än) men denna fina bakbok finns. Klicka nedanför bilden.

”BAKA PÅ 30 MINUTER” – beställ HÄR!

11
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Pumpstavar och goda smoothies

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x