Kolasnittar med limeglasyr

Innehåller annonslänkar

Hörni, igår hade jag en riktig bakdag. Älskar de där dagarna, och du skulle bara se mitt kök. Haha, det är kaos. Ni som minns mig från ”Hela Sverige bakar” minns säkert också att det alltid var total kaos precis vid mitt bord. Mitt sätt att baka på helt enkelt. Igår blev det lite olika kolasnittar, dessa kolasnittar med limeglasyr uppepå och härligt knaprigt strössel kommer passa perfekt till påsk. Blev riktigt goda, jag bakade kolasnittarna med lite mer mjöl för jag ville ha dem nästan som mördegskakor. Och tammetusan att de lyckades perfekt! Du måste testa dessa kolasnittar, limeglasyren och strösslet uppepå blev bara för bra! De bara smälte i munnen, blev sådär löjligt gott så det var absolut omöjligt att bara njuta av en kolasnitt.


Ifall jag får frågor om T-shirten – finns HÄR, såg att det var jätte-REA på den nu. Finns massor med roliga liknande med annan text också, kolla HÄR.

Det här lilla fatet som jag serverade till fikat, ja swish sa det så var allt slut. Dom blev så goda, älskar smaken med den söta kolasnittskakan och så den syrliga limeglasyren uppepå. Crunchet av strössel gjorde inte saken sämre heller!

Mer gott: MASSOR MED SMÅKAKOR (<klicka)


Kolasnittar med limeglasyr, ca 26 st

Fler goda småkakor: Kanelhavreflarn // Dumle & Noblessekakor // Vaniljhjärtesnittar

150 g rumsvarmt smör

3 msk ljus sirap

1 dl strösocker

3,75 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Glasyr:

0,75 dl florsocker

1/2 lime saften

Topping:

Strössel

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Se till att smöret är mjukt, tar du det direkt från kylen så ta det och lägg i en skål och låt gå i micron på låg värme en stund.

2. Ha i smöret i en köksmaskin eller bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och häll i det i samma bunke. Häll i sockret också.

3. Ta fram ett matskedsmått och pressa i 3 hål i mjölet med undersidan av måttet. I mjölet kan du sedan hålla i sirapen så slipper du bråka med seg sirap i matskedsmåttet.

4. Blanda ihop ordentligt tills du har en degliknande kaksmet. Dela degen i 2 delar. Tag fram 2 plåtar och lägg bakplåtspapper på plåtarna. Rulla ut degen till en lång orm (lika lång som plåten). Pressa den lite med fingrarna, pressa lite med en gaffel för mönstrets skull.

5. Grädda i ca 15 min. Ta ut, ta sedan fram en kniv eller degskrapa och dela längden i ca 13-15 bitar. Dela gärna lite snett så kakorna blir lite sneda. Låt sedan svalna.

6. Blanda alla ingredienser till glasyren. Ta sedan en sked och ringla över glasyren över kakorna. Toppa med strössel.

Missa inte: 20 supergoda MJUKA KAKOR (<klicka)


Se till att vara lite snabb med strösslet efter att du ringlat på glasyren, då fastnar strösslet på glasyren innan det torkar vilket gör att strösslet sitter mycket bättre.

Missa inte dessa kakor som smälter i munnen: SEGMJUKA CHOCOLATE CHIP COOKIES


Lite annat tips för dessa småkakor. Du kan strö på lite hackad choklad istället för strössel. Eller varför inte kokosflingor eller någon annan favoritchoklad, Daim eller mörk choklad med någon smak. Riven lime gör det där lilla extra för citrussmaken.

Toppenrecept på småkakor: APELSINKAKOR (<klicka)



Kanske undrar ni var mitt lilla kakfat på fot är ifrån? Köpt på loppis, hittade 3 likadana som jag nappade direkt. Älskar dem! Men kolla denna vackra skapelse:


Finns att köpa HÄR.

Så söt så det är inte klokt. Som socker. 🩷💛


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

125 mjuka kakor

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

Efterrätter i glas

• 15 billiga & goda matrecept 

10 goda recept med rabarber

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

17
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Snabbt lunchtips och vårtips på outfits

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x