Innehåller annonslänkar

Råstekt potatis

Något som är så gott och också väldigt enkelt att laga är ju råstekt potatis. Den blir så god så hälften vore nog som jag brukar säga. Enkelt att svänga ihop dessutom. Råstekt potatis passar ju till det mesta skulle jag säga, det är gott till väldigt mycket i alla fall. Den här råstekta potatisen använder jag en speciell krydda till och jag säger såhär, den är vansinnigt god och lyfter den här råstekta potatisen till nya höjder.


Kan du fantisera om hur krispig den här potatisen är, eller hur den känns i munnen med den krispiga ytan och den härligt goda mjukheten inuti. Fenomenalt smarrigt!


Fler smarriga potatisrätter: KLICKA HÄR

När jag gör råstekt potatis så brukar jag skära den rätt så tunt, inte för tunt dock men rätt så. Då blir den klar snabbare samtidigt som man får en lite krispigare yta. Sedan är hemligheten att steka i både smör och olja, potatisen blir så krispig på ytan.Hemligheten för en riktigt riktigt god råstekt potatis är ju kryddningen. Kan med varm hand tipsa om denna krydda HOT EVERYDAY MIX (<klicka för produkt) som jag faktiskt köpte på ett oväntat ställe. Just nu är det kampanj så köper man 3 kryddor betalar man bara för 2. Den var verkligen oväntat god! Kan säga att den kommer passa perfekt till sommarens alla grillningar. Supersmarrig krydda!

RÅSTEKT POTATIS

Missa inte dessa goda potatisrätter: Rostad potatis med västerbottensost // Ostiga potatiskakor

INGREDIENSER:

6 potatisar

ca 1 msk hot everyday mix

25 g äkta smör

ett par msk olivolja


Gör såhär:

1. Skiva potatisen tunt. Skölj av den under rinnande kallt vatten. Jag brukar lägga all skivad potatis i ett durkslag.

Jag stekte potatisen på mitt underbara stekbord (<klicka för stekbord) – älskar det! Får plats med mycket och ger så fint stekresultat. Kan verkligen rekommendera!

2. Stek i smör och olivolja tills potatisen fått fin gyllene färg. Potatisen blir bäst om du steker den i omgångar så det inte blir för trångt för den. Så sätt ugnen på 150 grader och lägg sedan potatisen som stekts färdigt i en ugnsfast form och in i ugnen under tiden.


Detta blev riktigt riktigt gott! Kryddan gjorde verkligen sin grej med potatisen. För dig som inte har kryddan eller inte vill köpa den så innehåller den: Havssalt, chili flakes, basilika, oregano, persilja, svartpepper, vitlök, timjan och rosmarin.


Missa inte: 7 oemotståndliga potatisrätter

Berätta gärna om du testar, alltid lika kul och höra när ni lagar recepten. Denna råstekta potatis blev så toppengod så den gick åt i ett nafs, nästa gång måste jag göra mer!

VIKTIGT: Gillar du receptet blir jag glad om du klickar i gilla längst ned under inlägget.

Annat gott med potatis:


Klyftpotatis med parmesan

Provencalska potatisar

Potatistoppar

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

62
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lisa Månsson
3 months ago

Jag har alltid bara stekt potatis i smör så ska testa smör och olivolja nästa gång för ett förhoppningsvis bättre och krispigare resultat. Det ser vansinnigt gott ut på bilderna som du lagt ut och nu måste man ju bara också beställa hem kryddan Hot Everyday Mix ! 😀

Nästa inlägg

Stekt fläsk med löksås

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x