Smöstekt torskrygg med romsås

Godmorgon! Tänkte starta dagen med att tipsa dig om en riktigt god rätt att laga, kanske redan i helgen? Gillar du fisk kommer nog denna smörstekta torskrygg med romsås falla dig i smaken. Detta är min mans paradrätt faktiskt, han lagar alltid detta hemma hos oss och det blir såå gott! Själv så älskar jag fisk, helst torskrygg. Finns fisk på menyn när vi ätit på restaurang så har jag valt fisk 9 gånger av 10. Smörstekt torskrygg med romsås är en stor favorit. Skulle kunna leva på det faktiskt. I vår familj försöker vi äta fisk minst en gång i veckan, ibland blir det t.o.m. fler gånger. Smörstekt torskrygg känns lite festligare även om det också kan ätas till vardags. Hoppas du ska gilla receptet!Denna smörstekta torskrygg serverades med romsås, rostade rotfrukter och sen blev det även parmesanchips och ugnsbakad tomat.


Parmesanchipsen är gjorda på vegansk parmesan, ja vi testade en ny vegansk variant och dessa blev väldigt goda. Givetvis går de att göra på vanlig parmesan också. Parmesanchips är busenkelt att göra. Riv ca 200 g parmesan, lägg i små högar på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. In i ca 5-7 minuter tills de fått fin färg, klart!

Kolla gärna min kategori med fisk: FISKRÄTTER


Smörstekt torskrygg med romsås, 4 p

Annat supergott med fisk: Världens godaste fiskgratäng med räkor & parmesan // Barbecuelax med kall dillsås // Smörstekt torskrygg med magisk champinjonsås

INGREDIENSER:

400 g torskrygg

100 g äkta smör

salt & peppar


Romsås:

3 dl creme fraiche

1 liten burk stenbitsrom

1/2 knippe hackad dill

1 tsk lökpulver

1/2 msk honung

salt & peppar

Rotfrukter:

8 potatisar

1 rotselleri

4 stora morötter

Gör såhär:

1. Skala morötterna och rotselleri. Skölj potatisen. Dela allt i mindre bitar. Lägg på ugnsplåt. Häll över olivolja, salt & peppar. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter. Rör om lite då och då. Det är klart när allt är mjukt och fått lite färg.

2. Gör romsås: Blanda alla ingredienser i en skål, ställ kallt.

3. Se till att torskryggen är tinad om den är fryst. Smält smör och stek torsken i smöret på medelvärme. Se till att ösa fisken med smöret – det gör du genom att vinkla stekpannan åt en sida så smöret rinner dit. Ta sedan en stor sked och ta av det smälta smöret och ös på fisken. Torskryggen är klar när du petar på det med t ex en gaffel och fiskköttet liksom flikar sig och delas fint. Annars så ska torskrygg hålla en temp på ca 48-50 grader i innertemp när det är klart.

4. Ugnsbakade tomater; Lägg tomater (godast enligt mig är babyplommontomater eller romantica) i folie, salta & peppra och häll på lite olivolja och en liten skvätt balsamvinäger. Baka in dem och ställ i ugnen tillsammans med rotfrukterna. Klara efter ca 20 min.

5. Testa att ugnsbaka salladslök (det är de som ligger uppepå torsken) – bara på med lite olivolja, salta och peppra dem och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Så gott!

Goda såser till fisk: Persilladesås // Remouladsås // Kall krämig fisksås

Hoppas du ska gilla detta lika mycket som vi gör! Detta är så gott! Som sagt, torskrygg är en av mina favoriter när det kommer till fisk. Riktigt riktigt smarrigt när den smörsteks.

Roligt om du testar att laga denna rätt, berätta gärna om du gör det. Alltid kul och höra när ni testar recepten. 

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned! 


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

17
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fyllda potatisbullar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x