Innehåller annonslänkar

Fyllda potatisbullar

Hej Fredag och snart helg. Här vräker snön ned och april visar sig från sin vanliga sida, väderomslag de luxe. Man är ju inte direkt förvånad. Hade det inte varit för att det ska bli 14 grader varmt på Söndag hade jag nog deppat ihop. Men nog om det, nu ska vi prata om potatisbullar, fyllda potatisbullar. Wow säger jag bara, detta var så oväntat gott hörni. Jag tänker också att man kan fylla potatisbullar med vad man vill. Gott även med ”kall” fyllning. Det måste jag också testa. Du måste testa dessa fyllda potatisbullar alltså. Sprang på fyllda potatisbullar på Köket.se (inte dessa) och fick bara en så bra idé! Familjen såg lite halvskeptiska ut till en början när de hörde att jag skulle laga fyllda potatisbullar, men det blev annat ljud i skällan när dessa serverades med grönsallad och vitlökssås. Du MÅSTE testa! Jag tänker att dessa även passar perfekt som ett tilltugg till lite bubbel eller en välkomstdryck, varför inte som förrätt?


Ja men visst ser det smarrigt ut? Dessa potatisbullar är fyllda med en röra som jag älskar att svänga ihop. Du kan också variera den lite hur du vill, men grunden är alltid denna. Jag ska ge dig lite tips på variation längre ned i inlägget.


Inspireras av fler goda potatisrätter: KLICKA HÄR


Dessa fyllda potatisbullar blir sådär alldeles krispiga i kanterna, sådär så det frasar när man tar en tugga. Tror att de beror på dels att de är i ugnen 2 gånger. Ja men du måste testa! Så oerhört gott.


FYLLDA POTATISBULLAR, 12 st

Missa inte dessa goda recept med potatis: PROVENCALSK POTATIS // KROSSAD POTATIS MED VITLÖK // KRÄMIG KORV & POTATISGRATÄNG

INGREDIENSER:

12 st potatisbullar (köp färdiga i frysdisken)

3 dl riven ost

1/2 dl riven parmesan

2 ägg

200 g ricotta

2 tsk dijonsenap

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

2 tsk malen basilika

Salt & svartpeppar

Topping:

Riven ost

klippt gräslök

Gör såhär:

1. Lägg 12 potatisbullar på en muffinsplåt. Tipsar om denna muffinsplåt (<klicka för produkt), den är gjord av nonstick kolstål med värmebeständiga siliconhandtag. Bara en sån sak, har verkligen saknat det på mina andra. (Har beställt den själv – hört att den ska vara helt klart bäst). Ställ i ugnen på 220 grader i ca 10 min.2. I en bunke blandar du riven ost, riven parmesan, ägg, senap, ricotta och alla kryddor. Blanda ihop allt. Ta ut potatisbullarna och pressa en urgröpning i mitten på varje potatisbulle, inte så det blir hål men så det blir en ordentlig urgröpning. Jag använde en kryddburk att pressa med, blev toppen.

3. Fyll varje urgröpning med röran. Toppa med riven ost på varje.

4. Ställ tillbaka i ugnen i 10-15 min till eller till att fyllningen börjar få färg.


5. Ta ut och klipp över lite gräslök. Till min stora glädje så hittade jag en hel påse med klippt gräslök i frysen från min lilla odling från i somras.

Missa inte: MINA 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTERGillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget.

Testar du detta recept, så berätta gärna hur det gått för dig. Alltid roligt och höra när ni testat recepten.

SÅHÄR KAN DU VARIERA RECEPTET:

• Ha i strimlad rökt skinka & lite hackad lök i fyllningen. Följ receptet för övrigt.

• Gör en kall fyllning med creme fraiche, rödlök, stenbitsrom och toppa med räkor. Då tar du ut dem efter 10 min i ugnen, gör urgröpningen men fyller dem inte. Låter dem vara i ugnen i 10 min till. Låt svalna en smula, för fyllningen och ha i den. Toppa med dill.

• Följ receptet, men toppa med samma fyllning som i punkten ovan. Blir maffiga som tusan.

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

44
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anneli
Anneli
1 month ago

Blev för mycket ost för min del men ska testa med baconost på tub och hacka i stekt bacon

Nästa inlägg

Råstekt potatis

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x