Korv och Potatisgratäng

Innehåller annonslänk

Mmmmm….

…..succé! Ja men det blev det faktiskt med denna galet goda korv och potatisgratäng. Slurp sa det i formen så var den slut, lyckades dock lägga lite i en matlåda. En stor karl och en tonåring äter för 5-6 personer i det här hushållet. Haha, ska man få något själv gäller det att hänga med. 😂 Jo men korv och potatisgratäng med lite gotta i visade sig vara succé, det åts som sagt för glatta livet. Så glad att jag fick användning av min nya galet fina ugnsform till denna korv och potatisgratäng också. Var inte riktigt beredd på hur stor den var den här formen när den kom hem. Den är stor, och får plats med enormt mycket mat. Tänker att du kan göra något en god lasagne i den, testa gärna mina varianter. Har 4 som jag måste tipsa om som är så goda: Lasagne med fetaost // Lasagne med snabb ostsås // Makaronilasagne // Grönsakslasagne med fetaost


Wow wow wow! Familjen har en ny favorit nu bland potatisgratängerna. Jag har ju även en KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka för recept) som är superpopulär. En annan KÖTTFÄRS & POTATISGRATÄNG (<klicka för recept) som är såååå god! Men denna gratäng innehåller korv. Falukorv och potatis är en fin kombo.


Missa inte: 10 RECEPT PÅ KORVRÄTTER (<klicka för recept)


Här ser du ugnsformen (<klicka för formen) som jag berättade om. Ordentligt djup är den och sådär rejäl. Jag älskar den, gör inget alls att den finns i så många fina färger. Kommer vill köpa fler i olika storlekar, de finns nämligen i en mindre variant också, kika HÄR (<klicka).

KORV OCH POTATISGRATÄNG, 4-6 p

Mer recept med korv: GODASTE KORVLÅDAN // GRATINERADE TJOCKKORVAR // SPAGHETTILÅDA MED KORV

600 g falukorv

2 pkt bacon (ca 300 g)

2 tsk torkad timjan

1 tsk sweet paprika

1 tsk grillkrydda

6 stora potatisar

2 vitlöksklyftor

2 dl creme fraiche (av valfri fetthalt)

1 dl grädde (av valfri fetthalt)

1/2 dl sweet chilisås

2 tsk dijonsenap

2 msk tomatpure

2 msk kalvfond

salt & peppar (var försiktig med saltet då fonden innehåller salt)

3 dl riven ost


Gör såhär:

1. Skiva falukorv i ca 0,5-1 cm breda skivor. Skär ett litet snitt i varje (jag brukar skära ett snitt i hela falukorven när den är hel). Lägg skivorna på bakpappersklädd ugnsplåt. Krydda med timjan, sweet paprika och grillkrydda. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 10 – 15 min ungefär, de får en fin färg när de är klara, se nedan. Lägg också baconskivorna på en plåt, dom har du i ugnen i ca 5 min eller tills de blir lite knapriga. Låt dem svalna helt sedan.


2. Skala och skiva potatisen i ca 0,5 cm breda skivor. Förkoka i lättsaltat vatten tills det just börjar bli lite mjuka.

3. Fördela ut potatisskivor i botten på ugnsformen, pressa över vitlöksklyftorna. Fördela sedan ur korvskivorna i formen.

4. Blanda creme fraiche, grädde, tomatpure, fond, sweet chilisås, dijon och 1 dl av osten. Häll över korven. Ta gärna en spatel och fördela ut det ordentligt. Toppa med resten av den rivna osten. Känns det för torrt, häll i liten mjölk så det får rinna ned.

5. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills osten börjar få fin färg. Servera och klipp på lite av de kanperstekta baconen.

Mer korv: 30 korvrecept (<klicka för recept)


Önskar du fler recept:

10 populära helgmiddagar

10 populära gratänger

10 populära köttfärsrätter

20 populäraste kötträtterna


Hoppas du testar att laga denna Korv & Potatiagratäng! Det blev verkligen så gott. Det här receptet kom jag på när jag var ute och gick. Kände att det var lägesen jag gjorde något med korv & potatis ihop. Och vips så föddes denna maträtt. 😍


Mer inspiration med korv:


Paprika & Chilikorvgryta

Krämig Korv & Halloumigryta

Chorizostroganoff

Tacokorv i ugn


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina 

25
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
4 months ago

Det står förlika potatisen, menar du förkoka?

Nästa inlägg

Semlor i långa rader

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x