Veckomatsedel v 16

Godmorgon Måndag, och så var det en ny vecka igen. Vi har redan hunnit avklara halva april, man förstår knappt var tiden tar vägen? Snart maj och förhoppningsvis så följer varmare härligare väder med den. Nu är det dags för en ny veckomatsedel igen. Jag vet att den hjälper många av er att få ihop veckans matlagning utan att för den sakens skulle behöva stå vid spisen. Denna veckan är temat enkelt! Det betyder att du inte ska behöva göra så många olika moment i köket utan att det bara ska räcka med en liten yttepytte ansträngning men ändå äta väldigt gott hela denna veckan. Det låter väl bra va? Kom också ihåg, står det att det ska vara grädde i recepten så använder du självklart den fetthalt du önskar. Då kör vi, varsågod här kommer veckomatsedel för vecka 16.

Vill du kika på fler: ALLA VECKOMATSEDLAR

MÅNDAG


One pot pasta

En superenkel pastarätt som du snabbt fixar i en och samma gryta. En vegetarisk variant som du också kan variera i alla oändlighet. Den behöver inte vara vegetarisk. Du kan t ex ha i färdigskivade kycklingfileer i och bara värma upp. Brukar köpa färdiga ibland om jag inte hinner göra själv.

Mer inspo: ALLA PASTARÄTTER

TISDAG


Världens godaste fiskgratäng med räkor & parmesan

En supergod fiskrätt som t.o.m. tonåringen tyckte var supergod. Denna gratäng är lätt att fixa och sköter sig nästan helt själv för inne i ugnen.

Mer fisk & skaldjur: ÖVER 70 RECEPT PÅ FISK & SKALDJUR

ONSDAG


Krämig köttfärsgratäng på 30 minuter

En väldigt enkel men ack så god KÖTTFÄRSGRATÄNG som vi ätit massor med gånger här hemma. En riktig höjdare. Du kan variera färsen i till kycklingfärs t ex eller varför inte någon vegofärs t ex.

Mer inspo: 10 POPULÄRASTE RECEPTEN MED KÖTTFÄRS

TORSDAG


Ugnspannkaka med ost, skinka & grönkål

En enkel och supergod ugnspannkaka som vi i familjen nästan måste göra dubbelt av varje gång. Variera den hur du vill, gott med salami och brieost t ex, eller varför inte lite kyckling och pesto. Mums!

Mer gott: Crêpes & pannkakor

FREDAG


Herrgårdskassler

Enkelt & så gott! Den sköter sig för det mesta själv i ugnen. Såsen blir sååå god. Vill du så kan du göra samma fast med fläskkotletter. Blir minst lika gott det! Du kan också servera denna med någon god potatisrätt till. Kolla HÄR för inspiration.

Mer inspo: MINA 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTER

VECKANS GOTTA


Kardemummakaka med äpple & vaniljsås

En supergod enkel kaka att svänga ihop. Den är jättegod med smak av kardemumma & äpple. Servera till vaniljsås, gör denna rårörda variant till, den är så fluffig och god!

Missa inte; Över 100 goda mjuka kakor

Ett sista tips!

Kika gärna på alla mina receptsamlingar av olika slag, där kan jag nästan lova dig att du kommer hitta något som faller dig i smaken. 

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följa mig? 


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

15
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Vitlöksbröd med Västerbottensost

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x