Baconlasagne

Hade lite lasagneplattor som låg i ett hörn i skafferiet, ett hungrigt barn som skulle ha fotbollsträning om 2 timmar så behövde fixa något snabbt. Det gick väl inte raketsnabbt men snabbt nog för att få honom mätt i god tid innan sin fotbollsträning. Hmmm, kylen gapade tom och så tänkte jag att jag inte hinner tina något från frysen. Då skapade jag denna baconlasagne istället, säkert fler som gjort tidigare men såhär blev min baconlasagne. Både man och barn tyckte det var supergott och hämtade mer så jag gissar att jag lyckades riktigt bra. 😊 Serverade den med en god grönsallad och min vitlökssås. (Alltid succé med den såsen). Denna baconlasagne med riktigt god fyllning kan jag verkligen varmt rekommendera. Det blev lite sting i den men om du hoppar över chiliflakes så kommer den vara mild och god utan sting.

Missa inte: 10 populära gratänger


Jag hade rektangulära lasagneplattor men delade dem så de passade i min runda form. Röran som jag använde som fyllning blev supergod, och passade alldeles ypperligt i denna lasagne.

Missa inte fler pastarätter: ALLA PASTARÄTTER


BACONLASAGNE 4-6 p

Fler goda lasagner: Lasagne med fetaost // Lasagne med snabb ostsås // TACOLASAGNE med tortillabröd

9 lasagneplattor

2 pkt bacon á 140 g

175 g Philadelphia grillad paprika

3 dl matlagningsgrädde (valfri fetthalt)

3 dl riven ost

2 tsk dijonsenap

1/2 tsk chiliflakes

1 riven vitlöksklyfta

2 msk tomatpure

1/2 msk honung

peppar & salt

Topping: Riven ost

Gör såhär:

1. Börja med att strimla baconen i mindre bitar, stek dem sedan tills de nästan är knaperstekta.


2. Gör en röra på philadelphiaost, matlagningsgrädde, riven ost, senap, vitlök, honung, tomatpure, salt & peppar.

3. Börja med ett lager lasagneplattor, bred ut röran uppepå, sedan baconsmulet. Ett lager lasagneplattor, bred på mer röra osv. Strö sedan på baconsmul på varje lager. Jag gjorde 3 lager, du kan givetvis göra fler med fler lasagneplattor men tänk på att göra lite mer röra då.

4. Du avslutar med röra högst upp, och strör på lite ost. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 40 min. Håll lite koll så den inte bränns eller blir för torr.

Gillar du receptet så blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget!

Fler goda rätter: Mina 20 populäraste kötträtter 

Testa att laga denna goda alldeles fantastiska lasagne! Denna kommer vi göra fler gånger i vår familj.

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

46
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva Hedblom
Eva Hedblom
19 days ago

Toppengott! Tack.

Nästa inlägg

Biff stroganoff

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x