Innehåller annonslänkar

Bal, student, avslutning och tips på sommarbuffé

Ja vi har haft fullt upp med diverse studenter och Milos bal på sistone. Vår minsting går ju ut grundskolan och med det har det handlat om mycket happenings i skolan. Det var som att efter sista provet så bara släppte allt och de kunde börja ha skoj ordentligt. De har varit till grönan och annat kul och det är så härligt att se hur de liksom lever upp nu de sista veckorna. Så mycket kul som händer.

Min blus HÄR // Min kjol är en gammal från Zara // Milos hela outfit från Dressmann

Så himla emotionellt när ens minsting ska gå till balen. Så oerhört verkligen. Det kommer inte vara något mer barn till mig som kommer sluta nian, detta är minstingen, nu blir det inga fler såna upplevelser.

Inte blev det sämre av att Thedde kom hem från Schweiz över balen och 2 studenter. Min äldsta och min yngsta på samma bild. 🥹❤️ Tyckte det var nyss som vi fotade Thedde på sin skolbal i nian.

Student nummer 1 för i år blev hemma hos Mange & Maria, stora barnens pappa och Marias son Noel som tog studenten. Gott att äta med rostbiff & kyckling med potatissallad och pastasallad. Avnjöt en glutenfri rabarberpaj också som var så god! En trevlig kväll där hela vår familj var och firade. Älskar vår stjärnfamilj. Den blir liksom bara större och härligare när man separerar och man träffar nya partners och deras barn. Inte för att jag uppmuntrar separation så, men ni förstår säkert vad jag menar.

Apropå rabarberpaj. Jag har också en glutenfri variant på smulpaj med marinerade rabarber. Klicka HÄR för recept, den är också så smarrig!

Kjol HÄR (REA just nu) // Topp HÄR // Rosettörhängen HÄR // Solglasögon HÄR // Sandaler HÄR // Väska HÄR

I fredags var det dags för fina Amelia att ta studenten, lyckades inte fånga henne på en enda bild. Däremot hennes snygga vrålåk som hon kom åkande i.

Så snygg! Jag kom i en liknande men det var en Austin från 1952 – en bil som min pappa ägde en gång i tiden. Den kokade mest när vi satt o h brummade runt på stan. Men den var också väldigt cool.

Vi åt så god buffé! Massor med gott som man älskar. Jag älskar alla dessa sommarbuffeer med massa gott att njuta av, perfekt mat för sommaren tycker jag. Tänkte faktiskt jag skulle tipsa dig om lite gott att bjuda på såhär i avslutnings, midsommar, studenttider och som passar på buffébordet.

SOMMARBUFFÉ

Dubbelmarinerad fläskfile

Perfekt till buffén! Byt gärna ut köttet mot t ex kyckling. Går lika bra. Detta är väldigt väldigt gott och jag vet många som bjudit på det redan i sommar.

Marinerad rostbiff

Detta är alltså färdig rostbiff som du köper i charken som ligger i en marinad. Det blir sååå mycket godare än den vanliga som jag faktiskt kan uppfatta som lite torr.

Potatissallad med brynt smör dressing

Oj oj! Den här potatissalladen är magisk. Dressingen till är allt! Så himla himla gott. Det här gör succé varje gång den bjuds.

Krämig potatissallad

En otrolig god krämig potatissallad som passar perfekt på buffébordet. Älskar detta. Så somrig och passar gott till det mesta.

Supergod ost & skinkpaj med feta

Den här är så saftig och god. Passar perfekt på buffébordet och mättar riktigt bra. Älskar när det är enkelt och gott. Den här kan man med fördel förbereda redan dagen innan också.

Lyxig västerbottenpaj med västkusttopping

Den här pajen har allt det som man önskar av sommaren skulle jag säga. Den underbart goda Västerbottenpajen med toppingen som smakar sommar när det är som bäst!

Grillad potatis med solrosfrön & flingsalt

Ljuvligt god potatis som blir sådär smörig och god. Passar perfekt på en buffé, lika gott att äta kall.

Smördegssnittar

De här kan man äta hur många som helst av. Det frasiga i smördegen mot de där somriga är ju bara så gott. Toppa med räkor också, ännu godare!

Smördegsbåge med räkröra

Bakverk och gott! Den bästa kombon om du frågar mig. Frasigt, krämigt och somrigt. Perfekt på buffén och riktigt uppseendeväckande!

Västerbottensmuffins med skagen

Löjligt gott och enkelt! Man vill äta tjufler stycken men då blir man proppmätt. Dom är nämligen väldigt mättande.

Där fick du en hel del tips för sommarbuffen som du enkelt svänger ihop! Uppskattat och gott kan jag nästan lova.

Nu ska jag jobba vidare här – kommer ett riktigt fint erbjudande till dig senare idag här inne på bloggen så håll utkik! 🥰

Kram Nina

22
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Sveriges Nationaldag, sminktips och Hela Sverige bakar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x