Cashewmjölk

Nu ska du få det enklaste sättet att göra egen mjölk på, jag har testat att göra både havremjölk och nu också cashewmjölk. Detta blev verkligen supergott och jag testade att skumma det igår till mitt kaffe, gick toppen! Och gott var det också!

Testa också: LYXIG HEMGJORD IS-TE (<klicka)

Jag hällde upp det i en glasflaska som går att försluta med kork. Kan säga att det här kommer jag garanterat fortsätta göra. Det blev sååå gott! Det var längesen jag drack vanlig mjölk, detsamma för min familj. Vi slutade med det för många år sedan. Minsting älskar havremjölk (mest den köpta varianten) och nu ska han få testa morsans cashewmjölk.

Testa denna mjölk till: MITT FLUFFIGA KAFFE (<klicka)

Cashewmjölk, ca 7 dl

1 dl cashewnötter (naturella)

3 + 3 dl vatten

Någon nypa havssalt (smaka dig fram)

2 tsk honung

Gör såhär:

1. Häll i cashewnötterna i en blender. (Jag har denna blender – bästa jag haft verkligen).

2. Häll i 3 dl vatten. Kör blendern på full fart tills alla nötter lösts upp och du har en len krämig vätska.

3. Häll i resten av vattnet, salt och honung. Kör blendern för fullt igen tills du har en mjölkliknande vätska.

4. Häll upp i ren och torr flaska som går att försluta. (HÄR hittar du massor med fina flaskor med förslutningsbar kork). Håller i kylen i 3-4 dagar.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar att göra egen cashewmjölk. Tror att du kan bli lika förvånad som jag över hur gott det är!

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• Drinkar/Saft och annat drickbart 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

4
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
27 days ago

Men tjillevippen så positiva, uppmuntrande och ffa energialstrande (not) kommentarer du fick på inlägget om cashewMJÖLK. Sak samma om det heter KOmjölk, mjölk, kokosmjölk, NÖTmjölk, CASHEWmjölk eller mjölkDRYCK. Dina svar är förvisso både pricksäkra och fyndiga men det måste vara så tröttsamt och dränerande att ens behöva bemöta sån sk*t, har dessa personer ens ett intresse av mat och din matblogg, egentligen? Det känns som du borde få lägga din fantastiska kraft på det du gör allra bäst – dvs den mat- och livsinspo du så genuint och generöst bjuder oss läsare på. All kraft till dig och blocka på!!

Nästa inlägg

Vår midsommar

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x