Alltså, jag är såååå impad av er! Shit vad ni kör! En del är som riktiga machines och bara avverkar pass efter pass. Sen finns det några som mig. Som tar det lilla lugna…. men, all träning och rörelse är bättre än ingen alls.
Här var mitt pass denna veckan. Måste ändå säga att det var väl själva fan vad svårt jag har att få till det nu? Jag är för trött på kvällen och nu när löpbandet står i Elliots rum (innan vi får hit en hjälparsenal som kan få upp den i ”träningsrummet”) så kan jag inte använda det på morgonen när han sover. Tänk att man lyckas hitta ursäkter ändå…..
Men ni, ja ni har som vanligt varit supergrymma!
Såhär många är vi nu och detta var vad ni gjorde i förra veckan (vecka 2). Det har tillkommit nya som inte hunnit registrera något ännu:
Karolin – 45 min idoor striding
Mikaela –
Skatan – Varje dag powerwalk 5km!!!! Dansat.
Camilla – En promenad på 2,5 km.
Sarah – En promenad på 45 min varje dag och vissa dagar 2 promenader.
Åsali –
Berit – 1 spinningpass, 1 styrkepass och en danslektion samt morgonyoga
Åsa –
Sophia – Promenad på 45 min varje dag och vissa dagar 2 promenader.
Katrin – Ett pass på mymowo
Sarah 2 –
Marie –
Esma – 4 st promenader – 1,8 km, 5,2 km, 4,7 km, 2,7 km OCH vattengympa 30 min (av 45 min).
Katarina –
Marita –
Ewa –
Jennika – Simning 30 min.
Anna –
Maggda –
Jag – Promme på 40 min.
Alltså, Skatan! Du vinner förra veckan. Från ingenting till PW på 5 km VARJE DAG! Såååå impad!
Blir så glad när ni skriver hur det går för er. Känns liksom fint i hjärtat att vi är fler som kör. Man blir peppad även om man inte hinner ett skvatt. Planen och målsättningen är ju fortfarande att hålla igång.
Berätta gärna om era känslor kring allt. Mår ni bättre? Har ni träningsvärk? Går ni upp i vikt som Skatan gjorde eller ner? Berätta!
Själv känner jag att höstdeppet flåsar mig i hälarna och att denna veckan ska bli annorlunda. Jag behöver mina träningspass, jag måste ha powerwalks för att mina hjärnspöken och deppet ska hålla sig på avstånd!
Brukar ibland få frågor om outfitsinspiration, det är så kul för jag älskar att sätta ihop outfits. Nu satte jag ihop 4 konstellationer som är lite mer party. Eller jag kanske ska säga ”middag på stan”, ”tjejkvällen” eller ”AW:n med arbetskamraterna”.
Det har kommit in så mycket snyggt nu till alla högtider och firanden vi har framför oss. Härlig period nu hörni. Ja förutom höstdeppet, tur man har julen att se fram emot säger jag!
Kavajen är en ”must have” för mig. Sååååå apsnygg alltså. Ni har säkert sett att plyschkavajer är bland det hetaste just nu. Denna fanns i svart också. Kjolen ser också helt magiskt skön ut!
Här snackar vi paaaaaarty! Kolla kjolen?! Ämen hur coooool! Snacka om att bli festens mittpunkt med världens coolaste paljettkjol?! Älskar by the way väskan också.
Hoppas Du fick lite inspo nu. Ibland kan man ju faktiskt hitta något liknande i garderoben men att man fått lite inspiration till nya uppsättningar.
Imorgon är det kladdkakans dag. Ni har säkert inte missat det va? Det skrivs en del om det överallt har jag sett. Om jag får tipsa om en enda kladdkaka att baka så måste det bli denna!
En helt ljuvlig kladdkaka med chokladfudgetäcke! Jag dreglar nästan bara jag ser bilden.Det smuliga du ser där är glutenfritt ströbröd som åkt upp på kanten.
3 ägg
3 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3 dl rismjöl
1 dl pofiber
150 g smält smör
½ tsk salt
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.
2) Smält smöret och låt svalna något.
3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.
4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min. Jag bakar ALDRIG i varmluft utan vanlig ugnsvärme.
Chokladfudge
1 dl vispgrädde 150 g mörk choklad 1 dl strösocker 3⁄4 dl sirap 50 g smör
Gör såhär:
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Beräkna ca 1 timma, vill du det ska gå fortare ställer du den i frysen. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde till. Ät sedan och njut så mycket du bara orkar och kan.
Följ mig gärna på InstagramHÄR.
Följ gärna min FB-sida med fler tips och receptHÄR.
Följ mig gärna på BloglovinHÄR.
Jag är på verksta’n igen. Här är det glamouröst värre ska jag säga er.
Här är vår kaffehörna. Jag har just ätit finncrisp och smulat ned halva kaffet med den. Här har vi en liten kyl och sen kaffekokare, tekokare och lite annat.
Snyggaste bergsprängaren som spelar RIX FM för oss. Katthår och damm över hela luvtröjan och mössan. JAJEMENSAN! Glamouröst värre alltså.
Nu ska jag fortsätta slipa på det här bordet här. Ville bara kika in och säga hej till dig. Vi hörs av lite senare!
Hoppas ni mår bra och hade en mysig helg. Vår var supermysig verkligen. Så glad över umgänget med våra familjer, så tacksam för att ha dem alla.
Tänkte jag skulle köra igång denna något sena måndag med en MÅNDAGSLISTA. Haft en del att göra så jag har inte riktigt hunnit in till dig och säga hej ännu. Men nu så…..
Hur ser din dag ut idag?
Började med att gå upp kl 04.30 och måla på min nya tavla. Brukar inte visa dem när de inte är klara men nu är det andra gången på kort tid jag gör det. Crazy jag blivit alltså. Denna ska jag slutföra ikväll sen tänkte jag….
Tittut från en av mina favvoskåp. Detta skåp är kärlek för mig. Jag har fallit pladask och älskar det verkligen! Hur kan man bli kär i möbler än frågan? Jag kan tydligen…. Tony blir svettig bara jag nämner något om att behålla möbler dom jag renoverar själv. Haha….
Min dag har fortsatt med att tillbringas i verksta’n. Måste dock snart hemåt och förbereda klart ett utkast på ett samarbete som ska in senast idag. Så idag jobbar vi från tiiiiiiidig morgon till sen kväll.
Vad var bäst med förra veckan?
Helt klart vår hotellvistelse på Kung Carl. Måste bara visa dig massa härliga bilder från vårt rum vi hade.
Utsikten från vår balkong ut på Kungsgatan. Mer centralt kan det knappast bli.
Det häftiga badrummet i anknytning till rummet. Dörren du ser går in till en toalett.
Ett härligt litet hörn på rummet där man kunde sitta och kika på utsikten eller bara mysa med en kopp kaffe eller en Nespresso. Jag dricker koffeinfritt och Tony dricker inte kaffe så det blev inte så mycket Nespresso-drickande för vår del. Nog för det finns koffeinfritt Nespresso också men tror inte det fanns.
Morgonrockar och en helt fantastik kakelugn mitt i rummet. Älskar kakelugnar, det är så vackert!
Ut mot hallen fanns detta vackra gustavianska skåp och väl i hallen fanns ett skrivbord med ett urvackert litet bord med maffig spegel. Gillade verkligen känslan av att kliva in i en riktig hall.
Vi sov alla 3 i sängen och vi fick plats helt ok. Milo sov skavfötters med mig och framåt småtimmarna när han började röra sig så vaknade jag av en fot i ryggen, men annars gick det bra.
Vad var sämst med veckan?
Några insikter som jag kommit fram till. Får lite ont i hjärtat av dem men det är bra för mig att komma till insikt. Det är bra för mig att våga se på saker med klara ögon och inte med silkeshandskeögon som jag brukar. Ibland kan jag nästan bli behandlad hur som helst och ändå försöka se det goda i människor. Men det som hänt sen jag blev äldre är att jag inte längre gör det. Orkar liksom inte längre. Det är som att ta massa skit och sen låtsas som det regnar fast hjärtat gör ont….inte ok, och absolut inte ett sätt att älska sig själv på. Nu, när jag verkligen försöker älska mig själv för precis den människan jag är så får inte sånt plats längre.
Har du gråtit något?
Of course! Haha…. till ett klipp på Ellen.
Veckans recept?
Måste nog bli denna vackra glutenfria pepparkakssockerkaka. Så god och jag längtar till advent!
Veckans tips?
Såna här små dekorationsträdbara måste jag ha! Dom är 1 meter höga och sen extra som man sticker ned i snön eller jorden också. Belysningen följer med på själva träden såklart. Åh jag tycker dom är såå fina! 70% rabatt just nu också.
Veckans planer?
Jobba mest. Ska baka kladdkaka på Onsdsg i alla fall då det där kladdkakans dag. Du hittar massor med kladdkakerecept HÄR. I helgen är vi bortbjudna på middag, det ska bli jätteskönt att komma till färdigt. Älskar sånt! Sen är det FarsDag på Söndag så då ska vi ju fira lite hemma och sen hälsa på Tonys pappa såklart.
Veckans fundering?
Oj. Nu när jag står mycket för mig själv och jobbar så tänker man ju mycket. Det är både på gott och ont såklart. Men veckans funderingar har nog handlat mycket om mitt vernissage jag ska ha. Dygnets timmar handlar mycket om det nu, nu är det inte ens 2 veckor kvar så tiden går fort alltså.
Veckans emoijis:
☠️
Veckans önskan?
Lite tid för återhämtning. Dock så tror jag att jag måste se till att få det. Bocka av tid så att jag verkligen gör lite andningsövningar och kanske yogar lite. Ska också försöka promenera också, det gör mig gott.
Njuter ni av Söndag? Det har vi VERKLIGEN gjort. I morse packade vi picknickkorgen och drog till skogs för att grilla och äta mina vansinnigt goda glutenfria pannkakor.
För oss blev det alltså pannkaksfrukost vid elden. Hur mysigt? Att ta med sitt pick och pack och gå till skogs med kidsen är underskattat alltså. Hur mysigt som helst verkligen!
Milo hade fullt upp med att släpa stora pinnar och rulla ned för släntarna. Kinderna röda och friska och såååå långt från digitala hjälpmedel av olika slag. Love it!
Mycket kläder och en brasa att sitta vid, hur mysigt? Vi gjorde det här för att fira pappsens dag i förskott. Mamma kommer inte vara hemma på FarsDag så vi firade idag istället.
Jag köpte ett presentkort på Teknikmagasinet till pappa.
Sen avnjöt vi lite glutenfri spindelkaka med grädde till efterrätt. Det var gött till kaffet där i den småbitande kylan.
Jaha igår då? Då blev det kalas – Halloweenkalas som hette duga. Milo längtade ihjäl sig efter gästerna så att vi skulle klä ut oss nångång.
Här hemma pågick världens förberedelser såklart. Vi är ALLTID ute i sista minuten. Fattar inte? Hur svårt ska det vara liksom? Planera lite bättre och kanske inte behöva springa hela dagen då man ska ha kalaset….
Här karvade jag i alla fall mitt livs första pumpa. Har aldrig gjort det tidigare och det var ju riktigt skoj. Den lös så fint sen med ljuset inuti. Ett tips är att ha i ett sånt batteriljus.
Det hängde spindelväv överallt och sen hade vi lite vimplar och annat som hängde.
Stressad men färdigsminkad. Haha….vilket jobb, haha. Har aldrig sminkat mig till en sugar skull och det var inte det lättaste. Men något fick jag ihop i alla fall…. Tony fastnade inte ens på bild och hans kostym som var så otroligt cool.
Milos dräkt var supercool när han tände sin mask. Spooky va? En glödande djävul.
Tog inga bilder på maten heller…. så dumt! Gjorde en superfin tortillatårta. Sen blev det fyllda paprikor som såg ut som pumpor och så läskiga korvfingrar med blodiga makaroner till kidsen. Well well, är man stressad så är man.
Fick i alla fall en liten bild på min spindelkaka. Det kommer recept på den sedan.
Gött gäng va? Tobias såg verkligen heeeeelt galen ut! Blev rädd på riktigt. ☠️
Blev en supertrevlig kväll och barnen lekte heeeela kvällen. Milo somnade verkligen ovaggat direkt efter att alla gått hem. Det var inte långt ifrån för mig heller. Stupade verkligen. Det sköna var att det inte blev någon alkohol, öppnade en bubbel men smakade inte ens. Det blev pepsi max och med det var man superfräsch idag. Så skönt!
Nu är allt nedpackat med Halloween nedpackat till nästa Halloween, då kär vi igen. Vi ska ha detta som en tradition nu bestämde vi.
Nu ska jag laga mat här, sen blir det soffa och film. Hoppas du haft en mysig helg. Det har verkligen jag. Tacksam!
Imorgon blir det MÅNDAGSLISTAN och på tisdag snackar vi IW igen.
1) Blanda fiberhusk och gräddfil i en bunke och låt stå och svälla ihop under ca 3 minuter.
2) Kör kokosflingorna i blendern tills det blir mjöl.
3) Häll i kokosmjölet, salt, bakpulver, pofiber i bunken. Knäck i ägget också. Blanda om.
4) Smält smöret och häll i det i smeten.
5) Klä en bakplåt med bakplåtspapper, smörj 2 stora rundlar med smör. Klicka ut 2 stora rundlar av smeten på bakplåten. Degen är ganska kladdig. De ska vara ca 15 cm i diameter.
6) Ta en degspatel och gör ett kors i hela plattan, i båda. Nagga sedan varje.
7) Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 -20 min. De ska få fin färg uppepå. Dela 4 bitar av varje, jag skär där jag tryckt ned med degspateln. Ät med smör, ost och skinka. Så gott!
Tips! Vill du inte ha glutenfritt byter du ut kokos, fiberhusk och pofiber mot vanligt mjöl.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Jag hade nästan missat FarsDag jag. Känns som den lilla högtiden dyker upp mitt i Halloween och förberedelserna för julen.
Men eftersom jag själv är så noga med högtider så är det bäst jag skriver in det i kalendern med STORA bokstäver. Annars får man väl skit…
Vi brukar göra så att vi firar pappa Tony hemma på morgonen, sedan bär det av bort till våra päron. Vi är så oändligt tacksamma för att vi har alla våra päron i livet. ❤️ Varje dag försöker jag vara tacksam för såna saker.
Jag rabblar oftast för mig själv. Tacksam för att jag får ha Tony. Min människa, utan honom ingenting. Jag rabblar iofs alltid barnen först. Lycklig att jag fick friska barn, och att jag hoppas att de är beskyddade när det är ute i den kalla världen och fladdrar. Sen rabblar jag min rotfamilj med mamma & pappa och sen syrrans familj med mitt lilla hjärta Edward i spetsen. Tonys familj är stor så där är det ett jäklarns rabblande, oftast tar jag Tonys familj i ett svep. Dom som ska beskydda vet vad jag menar tänker jag.
Sen är jag noga med att vara tacksam. Ni anar inte vad det betyder för själ och hjärta att vara tacksam. Testa själv. Varje kväll när du lägger dig rabblar du något du är tacksam för. Är det riktigt vidrigt i livet kan man vara tacksam för att man andas eller kan se och gå.
FarsDag är en perfekt dag att vara tacksam på. Har du din pappa i himlen kanske du kan vara tacksam för de år du fick med din pappa. Att du har fina minnen kvar av honom. Minnen kan aldrig någon någonsin ta ifrån en, de är som små diamanter i själen som aldrig falnar. Tänker man på sina minnen man har glimmar de bara hårdare, så lever pappa kvar där inne i själen. ❤️
Min fina pappa som har en alldeles särskild plats i mitt hjärta. Varje dag så glad för att han finns. Mina föräldrar är så oerhört viktiga för mig, jag är glad att vi bor så nära varandra som vi gör. ❤️
Hörni, lite FarsDag presenttips då. Kanske köper ni inga presenter alls, men ni som gör…här har ni några riktigt förmånliga tips.
Jag köper ju oftast FarsDag presenten till Tony även om det är Milo som har han som far. I sinom tid så köper han också. Men jag har alltid köpt som en uppskattning för att han är far till mitt barn. En fin far dessutom.
Hur snygg och stilren var inte klockan, till bootsen blir det top notch. Jag är en succer för när det matchar sådär. Typ boots, klocka och skärp i samma ton. Sen en snygg skjorta och kavaj till. Whoop whoop! Sen att man vet att det sitter ett par snygga Calvin Kleinisar där under gör ju inte saken sämre. ✨
I år ska vi fira FarsDag redan nu på Söndag för min pappa. Mamma ska åka bort och kommer inte vara hemma på FarsDag så då firar vi lite i förskott.
Det blir fint det. Hepp, gotta go. Vi hörs lite senare!
Låg länge och tvekade i morse. Ska jag gå upp och ställa mig på bandet? Jag gjorde det och gissa om jag är lycklig för att jag gjorde det? Kände mig så sjukt duktig efteråt. Det blev inte sämre av att jag fick titta på sista avsnittet av Hollywood fruar samtidigt. Snacka om enkelt det blir när man har något att göra under tiden.
Svettloppa efter passet. Körde på lutning på bandet också vilket gjorde det lite extra jobbigt. Svetten rann verkligen, så skön känsla!
303 kalorier, 40 min och 4,17 km. Bra gjort känner jag från att ha velat fram och tillbaka om jag ska eller inte….
Gissa hur gott det var att sätta sig och äta kokosscones till frukost? Du ska få recept på dom senare idag, magiskt goda!
Nu ska jag städa och fixa lite här hemma, jag ska också laga massa Halloweenmat till våra gäster som kommer senare idag.
Tänkte tipsa om världens godaste potatisgratäng till kvällen. Den här är en riktig höjdare och passar perfekt till kyckling och kött.
Potatisgratäng med twist (8 personer):
10 stora potatisar
3 dl riven parmesan
1 rödlök
2 vitöksklyftor
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Gör såhär:
Skala och skiva potatisarna. Jag skär alltid med vanlig kniv för jag föredrar dom lite maffigare. Skala och skiva löken. Varva sedan potatis, lök, pressad vitlök, riven parmesan, salt och peppar. Högst upp har du bara potatis. Lägg bakplåtspapper uppepå plåten med potatisgratängen i så bränner du inte toppen och får en fin färg. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 min eller tills potatisen är helt mjuk. Gratängen får gärna vara lite ”blöt”. Den suger åt sig när man tar ut den ur ugnen sedan.