2) Fyllning: Vispa grädde, creamcheese, socker, vaniljsocker och citronskal tills det blir fluffigt och lite fastare. Mixa 0,5 dl jordgubbar och låt rinna av i ett durkslag en liten stund. Hacka resten av jordgubbarna i små bitar. Vänd ner purén och bitarna i grädden. Blanda runt.
3) Smält den vita chokladen i mikron (tänk på att det ska vara av god kvalitet, annars smälter den inte ordentligt) och doppa jordgubbarna i den smälta chokladen. Vispa grädden.
4) Montera. Dela botten i 3 delar, montera och fyll varje del med jordgubbsfyllningen. Täck sedan tårtan med grädde, spar en del av grädden och blanda i lite färg (valfritt) och spritsa uppepå tårtan. Lägg jordgubbarna uppepå tårtan.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inlägget innehåller annonslänk genom reklam för NordicFeel
Morning!
Idag vaknar vi upp till fredag. En mulen och dimmig fredag men vad gör det?
Igår kom Milo hem och sa att ”Nu vill jag färga håret lila”. Eeeh ok? Eeeh what? Vi fattade ingenting. Var kom detta ifrån helt plötsligt? Vi vet att en kompis till honom färgat håret blått, men lila?
Efter att vi förklarat för honom att det sen är färg som inte går bort och jada jada så kom jag på att jag ju har världens bästa färginpackning hemma. Den borde liksom funka på honom också ju. Den funkade ju utmärkt när jag var blond, minns ni?
Haha! Panik var det då men jag vande mig ju rätt snabbt vid mina rosa toppar ju!
Den HÄR färginpackningen använde jag på Milo också. Kletade i och lät det sitta i 15 minuter.
Han var så jädrans förväntansfull må ni tro! Det lös i hela ungen. Grejen är att det här är så otroligt stort förstår ni. Milo är försiktig, tillbakadragen och absolut ingen trendsättare till sitt sätt att vara. Tvärtom. Han är hellre i bakgrunden och avvaktar. Vågar inte ta plats. Säger inte riktigt vad han tycker och allmänt försiktig i sitt sätt att vara.
Detta är ett unikum med tanke på att hans pappa och jag är den totala motsatsen känns det som. Vems unge är det liksom?
Ja, så det här är liksom hur stort som helst. Så stort så jag kände att helskotta nu färgar vi håret så det bara smäller om det! Kom igen, heja Milo!
Haha! Hur cooolt?! Världens coolaste säger jag! Han var lyrisk när han åkte till träningen må ni tro. Grabbarna mötte honom med ett ”Shit vad coolt Milo” och han växte flera meter.
Häftiga underbara modiga Milo. Idag ska skolan också få se. Kanske det blir en succé och skolans alla ungar snart är lila i skallen. Det är redan en mamma på skolan som hört av sig och frågat var färgen är ifrån, hihi!
Då tipsar jag om den här färgen vi körde. Det är alltså en inpackning och ingen farlig färgning. Det går ur efter några tvättar och vill man kan man ha på nytt bara. Toppen!
Nu ska vi göra oss klara för skola och jobb. Idag ska fredagsbukett och fredagsmys ordnas här hemma. Tänkte göra en liten fredagspåse till Milo också. Vi hörs lite senare.
Önskar dig en fin FINFREDAG om du inte kikar in mer idag.
Ja men tror ni inte att det blev så ända in i helskotta gott igår med maten igen då? Jooo….alltså verkligen. Hela familjen tyckte återigen att det blev en riktig höjdare. Wow säger jag bara. Fortsätter det såhär måste jag nog söka till någon matlagningstävling. Haha…. eller inte.
FISKGRATÄNG DE LUXE
4 torskfiléer (ryggfilé) 150 g cream cheese 1,5 dl creme fraiche 1 dl grädde färsk dill (en liten kruka) 2 fiskbuljongtärningar 1 citron
1 pkt fetaost svartpeppar salt
Gör såhär:
1) Tina fiskfiléerna. Lägg dessa i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken.
2) Ta fram en bunke och blanda samman cream cheese, creme fraiche, grädde. Klipp dillen och hacka fiskbuljongen så den blir smulig. Blanda i det i gräddblandningen.
3) Riv zesten av citronen. Hela citronen. Häll i det i blandningen. Pressa också i saften.
4) Smula i fetaost i blandningen. Rör runt med en visp en stund så det blandas samman ordentligt. Det får gärna vara lite smuligt i röran, det gör ingenting. Häll blandningen över fisken. Tillaga på 225 grader i ca 30 minuter. Servera med sötpotatischips och en grönsallad.
Följ gärna min Facebooksidaoch Instagram för mer inspo, recept och livet i största allmänhet.
Torsdag redan, Tonys första arbetsvecka känns som den swischade förbi. Bra. Gillar veckor som går snabbt så man återigen får njuta av ledighet tillsammans.
Nu en liten lista, var ett tag sen och jag själv älskar listor!
20 saker du kanske inte visste om mig
1) Just nu har jag 5605 bilder i min mobil. Tänker varje dag att jag ska rensa….
2) Jag blev av med oskulden som 15 åring. Det var med min kille som jag var ihop med i 7 år. Ont och hemskt är det enda jag minns från första gången. Var besviken på riktigt och trodde aldrig jag skulle tycka om det mer…
3) Jag har en oanvänd biljett till Michael Jackson när han var i Göteborg 1988. Jag var 16 år och mamma tyckte jag var för ung för att åka. Det var den 11 juni 1988 och 55000 var där.
4) När jag var med i Hela Sverige Bakar sov jag typ inget på de veckor jag var med.
5) Jag älskar att sitta bredvid när Tony kör bil. Ju längre, desto bättre!
6) Jag är 160 cm lång. Många blir förvånade över att jag är så kort.
7) Jag ÄLSKAR Champagne. Favoriten är Gula änkan.
8) Jag har 3 graderingar i karate. Stilen heter Okinawa Goju Ryu och är en traditionell stil inom karaten.
9) Jag äääälskade att plocka tuggummi från marken när jag var liten till min mamma och pappas stora förtret.
10) Jag har en bergskristall med mig i väskan. Den kraftfullaste healingstenen som finns.
11) Jag har aldrig provat starkare droger än alkohol och aldrig rökt mer än vanliga cigaretter.
12) Jag kraschade pappas nya bil bara 1 timme efter att jag tog körkort. ♀️
13) Jag blev pollenallergiker 2012.
14) Utbildade mig till Makeup artist 2003. En dröm jag hade haft under många år.
15) Den häftigaste resan jag gjort var att åka med MSC Cruises. Skulle göra om det varje dag i veckan!
16) Jag AVSKYR att bli petad i naveln, det är det absolut värsta jag vet!
17) Jag har varit Luciakandidat i vår lilla småstad.
18) Jag har varit med om 42 m/sec, dvs ORKAN på Nordsjön när vi åkte till England på klassresa.
19) Jag har varit uppe på scenen med coverbandet Du & Jag och sjungit ”I love rock n roll”.
20) Jag var med i en musikal som dansare som ung.
Har det dykt upp några följdfrågor får du ju gärna ställa dem i kommentarsfältet.
Nu har jag just ätit en tallrik med turkisk yoghurt med blåbär och mina frön. Så gott! Det har kommit till att bli mitt kvällsgotta när jag känner mig sugen på kvällen.
Åt lunch ihop med mannen min. Detta var mest det jag såg, haha…. närå, men värre plingande på hans mail får man leta efter. Ibland blir jag så stressad av mailpling.
Själv har jag tagit bort det ljudet, höll på att bli knäpp. Jag kan ju få 20 mail på en kvart ibland och måste man då lyssna till ett ljud varje gång de dimper ned i mailboxen så blir man ju galen.
Idag hämtade jag ut nya Smakboxen. Tänkte visa lite mer av den imorgon, kommer ha ett litet erbjudande till er också.
Asså shit! Den var sååå knööööök. Blev så nyfiken på dessa godingar…..
De här ska tydligen vara galet goda! Bara att de heter kanel fikakex liksom, hur charmigt?
Nä, nu ska vi glo lite på TV:n här. Hoppas Du haft en fin dag. Imorgon är det redan torsdag hörni!
Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för NordicFeel.
Hörni, kom att tänka på att jag ville tipsa om en makeupgrej såhär på en onsdag. Ni är många som önskar fler makeup tips, så kul att ni gillar!
Jo, när man reser så försöker man ju resa lätt, svårt att kanske få med sig allt smink osv. Jag har sjukt mycket smink, och skulle jag kunna så skulle jag ta med mig en stooor necessär fylld till bredden. Haha.
Men som nu när vi reste till Marbella försökte jag tänka lätt. Vad kan man ta med sig som inte tar sån plats?
Den här paletten har jag kommit på räddar mig i alla lägen.
Världens bästa countoringpalette, den här använder jag verkligen alltid. På Hannahs fest var detta det enda jag använde. Ja förutom mascara och kajal då.
Jag använder den brunaste som ögonskugga i globlinjen, de ljusaste skuggorna till höger är det maaaassor med pärlemor i så de har jag sen på locket.
Det bästa är ju att jag kan ha det som rouge och highlighter i hela ansiktet också. Bästa!
Häromdagen lagade jag torskrygg hemma. Alltså, matlagning är ju 100 ggr roligare när man får laga något nytt som man aldrig testat tidigare.
Hemma hos oss är det ofta ny mat på menyn faktiskt. Både på gott och ont. Feghararna i familjen är lite skeptiska till nya recept hela tiden men jag lyckas nästan alltid få alla att gilla maten. Vet ju ungefär vad alla tycker om efter åååååår av matlagning.
Den här torsken blev verkligen sååå god. Alla i familjen älskade det. Har hämtat lite av inspirationen från 56kilo som har helt galet många goda recept. Kika in där! Från den äldsta till den yngsta. Det är riktigt bra betyg! Älskade den matiga salladen till, blev verkligen så gott. Barnen fick ris till.
Vi var nämligen på en restaurang och fick just torskrygg, då hade de knaperstekt bacon på och rivit en massa parmesan…. det var verkligen magiskt gott!
RECEPT:
4 torskfiléer av torskrygg
Cocktailtomater
2 dl riven parmesan
2 dl riven ost
1 pkt bacon
färsk dill
Sallad:
Vitkål
Morötter
Ruccola
Kocktailtomater
Gurka
Sås:
100 g cream cheese
2 dl cream fraiche
Färsk dill
2 msk honung
Salt
Peppar
Gör såhär:
1) Knaperstekt baconen efter att du klippt dem i små bitar.
2) Lägg tinade bitarna på en varsin foliebit. Skär tomaterna i 2 delar och lägg på. Ha på ca 1/2 dl ost och 1/2 dl parmesan på varje bit. Strö på bacon. Klickade på lite smör på varje bit också så de skulle släppa lättare ifrån folien.
3) Såsen: Blanda cream cheese, cream fraiche, kryddor och honung i en skål. Klipp i lite dill. Rör om och ställ i kylen. Salladen skär du bara upp som en vanlig sallad.
4) Paketera ihop foliepaketen och lägg i en ugnsfast form. In i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min.
Jag har suttit i 1,5 timma nu och chattat med olika personer från USA. Jag har ett fotoprogram som jag har abonnemang på som inte funkat på ett tag nu. Ändå så har det dragits pengar från mitt konto varje månad så nu lackade jag ur. Skrev till dom på chattfunktionen och NU äntligen så har problemet lösts. Det var jag som hade varit en idiot och köpt fel program. Där satt man med skägget i brevlådan och ba….
”Eeeeh, mitt fel säger du? Ok, vi säger väl så då”…..
Dom var väldigt tillmötesgående och har nu fixat så att jag kan använda mitt lilla program helt utan problem. Så skönt! Månader av strul har äntligen löst sig. Ibland behöver man bara ta tag i själva problemet och fixa det. Det gjorde jag nu och vips så funkar allt.
Chatta om teknik på engelska var väl kanske inte min starkaste sida. Du vet förklara om inloggningar och vad det står när jag loggar in, förklara felsökningar och bla bla. Det är då man känner sig som en riktigt turist.
Som i Spenien…shit vilka turister vi var. Haha! Dock så blev t.o.m Tony imponerad av mig när jag lyckades hanka mig fram på min käppspanska. ”La quenta por favor” sa jag när jag ville ha in notan när vi var och åt. Tony tappade hakan. Haha…. han är så söt, det krävs inte mycket för att han ska bli impad av sin gamla fruga.
En fetstor Latte med havremjölk fick det bli här. Jag har flyttat ut ur hemmet idag för att byta lite arbetsmiljö. Sitter och jobbar på Nacka Forum idag. Det är härligt att kliva upp på morgonen och fixa sig lite för att åka iväg på jobb istället för tofsen på skallen och skitiga mysbrallor.
Hepp, nu är det dags för lunch här. Vi hörs av lite senare min vän.
Åh jag sitter här och har tagit en paus och ska dricka lite kaffe. Milo är hämtad från skolan också så nu kan mitt jobbpass 2 börja.
Känner mig så vansinnigt sugen på något så nu får kanske den där chokladkakan jag köpt för att göra mina bountys ryka. Alltså, hohooooo….karaktääääääären, var ääääär duuuu?
Såhär värdelös är jag på att resonera angående en chokladkaka. Visserligen en mörk, en snormörk, en sån som inte ens är god egentligen men hallå, det är liksom choklad. Choklad som choklad. Känns som jag skulle kunna tugga på en kakaoböna och ba: Mums vad gott med choklad. Anyway!
Såhär går resonemanget:
”Åh just ja, jag hade ju choklad också” säger den tanten som ger själva fan i att det inte är någon unnardag på tisdag, hon är lite wild n crazy. Käkar chips på tisdagar och ett glas bubbel mitt på dagen en fredag.
”Nä, jag ska inte ta något. Skapar bara onödigt sug efter mer, jag skiter i’t” säger tanten som är surmuttan i mig. Hon som har knutblusen tajt knuten runt halsen och snurper munnen i ett syrligt hmprf.
”Tänk vad ljuvligt gott med en stor bit choklad till kaffet, när det smälter sådär härligt i munnen medan det sätter smak på kaffet” säger livsnjutartanten. Hon är härlig, jag gillar livsnjutartanten. Hon vågar bli full, bjuda på sig själv, äta chips en tisdag och packar ned hullet hårt i ett par tajta jeans med ett stort leende.
”Det är inte värt några sekunders njutning, poff så är stunden över och så kommer jag bara ångra mig” säger surmuttstanten. Hon vill inte ligga, hon vill inte äta choklad, hon vill inte leva wild n crazy. Hon vill gå efter regelboken och ha trygghet och harmoni.
Gissa vad jag gör nu?
Det är sällan surmuttan i mig vinner när det kommer till choklad och saker att unna sig. Så är det. Sorry för det lite kladdiga glaset men det är kokosoljan som gör det, du måste testa det. Det är såååå sjukt gott! 2-3 tsk kokosolja i kaffet som du sen vispar med en sån handvisp som man vispar mjölk med. Behöver inte ens ha mjölk i kaffet och det trodde jag aldrig skulle hända mig! Jag som druckit mjölk med lite kaffe typ.
Apropå knutblus.
Sitter och kollar in kläder. Varje ny säsong och årstid så vill jag liksom ha en ny stil. Tänker hur jag skulle vilja klä mig och se ut.
Men hur snyggt? Ääääälskar den här stilen, skulle lätt kunna tänka mig att glida runt såhär hela hösten.
Tröja HÄR // Kjol HÄR // Sneakers HÄR // Väska HÄR
Men ååh, jaaaaa. Så snyggt! Det här är ju galet härligt!
Jacka HÄR // Blus HÄR // Hatt HÄR // Glasögon HÄR // Boots HÄR // Väska HÄR
Åh! Den där när man vill byta ut hela sin garderob. Byta ut allt och ha en basgarderob och sen köpa till några godingfavvisar.
Voi voi, tänk om man var miljonär? Skulle man någonsin kunna bli trött på att shoppa? Vad tror ni? Förmodligen, allt har sin tid och frågan är om man skulle uppskatta det om man hade alla förutsättningar att handla hela tiden varje dag.
Nu ska jag börja laga mat. Sen plocka i och ur diskmaskinen…ja det där gamla vanliga you know.
Jag gör ofta omelett till lunch. Ägg är ju så bra, innehåller allt nyttigt du kan tänka dig. Vi har alltid ägg hemma, alltid. Både för att jag bakar men också till både frukostar och omeletter.
Igår gjorde jag den här supergoda omeletten. Tror att jag ska göra samma idag för det blev verkligen så himla gott alltså!
RECEPT:
2 ägg
1,5 msk grädde
5 skivor prästost (eller valfri ost)
Salt
Peppar
Torkad rosmarin
1 tomat
1/2 röd paprika
2 stora klickar cream cheese
Gör såhär:
1) Vispa samman ägg, grädde och kryddor.
2) Skär tomaten och paprika i mindre bitar. Fräs detta så det mjuknar rejält. Krydda med lite salt, peppar och rosmarin. Lägg åt sidan.
3) Blanda i ostskivor i äggsmeten just innan den hälls i stekpannan. Häll på tomaten och paprikan.
4) Stek på medelvärme, tänk på att den bara ska steka på en sida så ha lite lägre värme på plattan så den inte bränns.
5) Klicka på cream cheese så fort du lagt upp omeletten. Ät & njut!